Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 
飲食版>即食麵
david 05:22 PM 01-29-14

以前細細個時幾鍾意食,而家好以要去茶餐廳先有機會食得到?:-)
JMi 05:25 PM 01-29-14
街市雜貨舖都無就幫你唔到了
大光面就仲有 超力唔肯定
harakuma 08:04 PM 01-30-14
以前有隻唔知咩牌子,

深深地綠色包, 比較四四方方咁,

封面白色字:生麵

好好食, 但依家好似再見唔到有賣
pet3 10:22 PM 01-30-14
作者: harakuma:
以前有隻唔知咩牌子,

深深地綠色包, 比較四四方方咁,

封面白色字:生麵

好好食, 但依家好似再見唔到有賣
係唔係家興見到呢
ZlWS 02:12 AM 01-31-14
759 初期入口d麵好多都冇再入:-)

超力要工展or食展一定有,記得個廣告好煩x)
roy852hk 06:34 PM 02-20-14
去759 Facebook問佢地入唔入啦。
kwunchoing 01:50 PM 02-25-14
去雜貨鋪可能有得賣
ゆうたろう 01:48 AM 03-07-14
呢隻超力伊麵5包裝惠康有呀~
david 05:37 AM 03-07-14
作者: 薑餅人Lobo:
呢隻超力伊麵5包裝惠康有呀~
係?我年頭仲O係香港時去過我屋企附近O個間搵過唔見有,米粉就一大堆...:-)

等我得閒叫屋企人再去睇O下有無先,有就買定等我年尾翻去食餐飽...:-)
陸奧 貴志 07:48 AM 03-07-14
作者: david:
係?我年頭仲O係香港時去過我屋企附近O個間搵過唔見有,米粉就一大堆...:-)

等我得閒叫屋企人再去睇O下有無先,有就買定等我年尾翻去食餐飽...:-)
寄俾你唔得咩?:-)
ゆうたろう 10:27 AM 03-07-14

剛剛找過,沒有了,
早前見過油麻地消防局隔離嗰間惠康有,
而家貨架個位變咗放韓國即食麵了。
david 10:45 AM 03-07-14
作者: 陸奧 貴志:
寄俾你唔得咩?:-)
我呢邊海關好Q煩,所以免得過都費事寄,反正我年尾又會翻香港,等我有O的O野期待O下都好...:-)
david 10:45 AM 03-07-14
剛剛找過,沒有了,
早前見過油麻地消防局隔離嗰間惠康有,
而家貨架個位變咗放韓國即食麵了。
好可惜...:-)
ゆうたろう 12:17 PM 03-07-14
好可惜...:-)
不可惜…因為…剛買了。 :-)

不過冇特價,HK$11.9。

要找的話,試試去「超級廣場」,不要去普通的「超級市場」,
「超級廣場」大間d,地方闊落,可能貨架多d,找到機會大d。
搵多幾間實有o既...

講開即食麵,以前有隻叫「明星即食生麵」,
我記得有東京醬油(綠色包裝),有隻札幌(橙色包裝),
呢隻「生麵」真係絕跡喇,以前好鍾意食…港版的。
而家好似得返日本版?太貴就真係唔想食喇…

而家d即食麵好似少o左款式,(唔計日版/韓版麵)
公仔牌「公仔麵」香辣味(紅色包裝)都消失了,(呢隻最愛…)
鮮蝦雲吞味(粉紅色包裝)都好似開始絕跡…
我而家只係食「茶餐廳雪菜味」同埋「原味冬菜」。
大破人間 01:07 PM 03-07-14
請問有無人知呢隻越之御品的牛肉河粉邊度仲有得賣?

三年前仲可以係一般超級市場見到, 但呢幾年我完全搵唔到:-)
david 01:23 PM 03-07-14
不可惜…因為…剛買了。 :-)
不過冇特價,HK$11.9。

要找的話,試試去「超級廣場」,不要去普通的「超級市場」,
「超級廣場」大間d,地方闊落,可能貨架多d,找到機會大d。
搵多幾間實有o既...

講開即食麵,以前有隻叫「明星即食生麵」,
我記得有東京醬油(綠色包裝),有隻札幌(橙色包裝),
呢隻「生麵」真係絕跡喇,以前好鍾意食…港版的。
而家好似得返日本版?太貴就真係唔想食喇…

而家d即食麵好似少o左款式,(唔計日版/韓版麵)
公仔牌「公仔麵」香辣味(紅色包裝)都消失了,(呢隻最愛…)
鮮蝦雲吞味(粉紅色包裝)都好似開始絕跡…
我而家只係食「茶餐廳雪菜味」同埋「原味冬菜」。
無特價無所謂,兒時記憶有時係有幾多錢都買唔到,知道仲有得賣就OK,可以發板叫屋企人去搵。:-)

原來你都鍾意食明星生麵,以前細個佢比其他公仔麵略貴,所以無特價屋企係唔會買,就算買都唔會多,所以會好珍惜佢咁食...:-)
無記錯係有三隻味,我最鍾意係佢O的麵質夠爽口彈牙,你唔講起我都唔記得有呢隻麵O既存在,一講開又想食...:-) 真係無晒喇?:-)

公仔牌公仔麵細細個時我鍾意食雞容,好食過一丁O既雞容好多。:-)

越講越想食,今晚走去唐人街睇O下有無細個食開O既麵賣先,成鬼日都見到福字伊麵同一丁,就係唔見有超力同其他港產麵...:-)
david 05:44 PM 03-07-14

G神搵到O既,好想食...:-)

原來我呢邊好鬼多壽桃牌麵,之前都唔覺,入佐一堆頂癮,好鬼貴...:-)
海野藻屑 12:54 AM 03-08-14
講起麵...
搭單一問邊度有橙色芝士粉賣?
超市見唔到 得黃色芝士粉:-)
好似之前係7仔食過 用黎撈麵又幾好食:-)
BOYBOYBOY 08:01 AM 03-08-14

原來我呢邊好鬼多壽桃牌麵,之前都唔覺,入佐一堆頂癮,好鬼貴...:-)
堅未見過,但佢d味又真係分岩地區喎:-)
david 09:34 AM 03-08-14
作者: BOYBOYBOY:
堅未見過,但佢d味又真係分岩地區喎:-)
你後生吧...:-)

無記錯最後一次食呢隻明星生麵係大學時代囉...:-)
david 05:59 AM 03-11-14
個壽桃牌伊麵好食...:-) (謎之聲:係你掛住香港O的O野食,先對普通O野有加分O者)

水滾落麵一分鐘搞掂,爽口。:-)
ゆうたろう 05:34 AM 04-17-14
超力伊麵5包裝,AEON都有得賣,
昨晚行過黃埔AEON見到有。

有時d野就係咁奇怪,你要搵佢,
就搵幾間超市都未必有,
當你唔搵呢,佢又會畀你搵到。
david 06:39 AM 04-17-14
超力伊麵5包裝,AEON都有得賣,
昨晚行過黃埔AEON見到有。

有時d野就係咁奇怪,你要搵佢,
就搵幾間超市都未必有,
當你唔搵呢,佢又會畀你搵到。
連吉吉島都有:-)

無錯,世事往往就係咁,想搵時就堅搵唔到,但唔搵佢呢就會自然出現O係你眼前。:-)
BOYBOYBOY 01:58 PM 04-17-14

早幾日百佳見到有
david 12:04 PM 04-22-14
作者: BOYBOYBOY:
早幾日百佳見到有
竟然仲有?:-)

要叫屋企人買定等我年尾翻去食。:-)
1 2 3 4 

返回主題版面