Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 01-29-14, 05:22 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
即食麵

以前細細個時幾鍾意食,而家好以要去茶餐廳先有機會食得到?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 05:25 PM   #2
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
街市雜貨舖都無就幫你唔到了
大光面就仲有 超力唔肯定
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-14, 08:04 PM   #3
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
以前有隻唔知咩牌子,

深深地綠色包, 比較四四方方咁,

封面白色字:生麵

好好食, 但依家好似再見唔到有賣

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-14, 10:22 PM   #4
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: harakuma 查看文章
以前有隻唔知咩牌子,

深深地綠色包, 比較四四方方咁,

封面白色字:生麵

好好食, 但依家好似再見唔到有賣
係唔係家興見到呢

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-14, 02:12 AM   #5
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
759 初期入口d麵好多都冇再入

超力要工展or食展一定有,記得個廣告好煩x)

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 06:34 PM   #6
roy852hk
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
去759 Facebook問佢地入唔入啦。
roy852hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-14, 01:50 PM   #7
kwunchoing
Junior Member

註冊日期: Aug 2013
去雜貨鋪可能有得賣
kwunchoing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-14, 01:48 AM   #8
ゆうたろう
Senior Gamer
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
呢隻超力伊麵5包裝惠康有呀~
ゆうたろう 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-14, 05:37 AM   #9
david
The One

引用:
作者: 薑餅人Lobo 查看文章
呢隻超力伊麵5包裝惠康有呀~
係?我年頭仲O係香港時去過我屋企附近O個間搵過唔見有,米粉就一大堆...

等我得閒叫屋企人再去睇O下有無先,有就買定等我年尾翻去食餐飽...

---
舊 03-07-14, 07:48 AM   #10
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: david 查看文章
係?我年頭仲O係香港時去過我屋企附近O個間搵過唔見有,米粉就一大堆...

等我得閒叫屋企人再去睇O下有無先,有就買定等我年尾翻去食餐飽...
寄俾你唔得咩?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-14, 10:27 AM   #11
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:

剛剛找過,沒有了,
早前見過油麻地消防局隔離嗰間惠康有,
而家貨架個位變咗放韓國即食麵了。
舊 03-07-14, 10:45 AM   #12
david
The One

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
寄俾你唔得咩?
我呢邊海關好Q煩,所以免得過都費事寄,反正我年尾又會翻香港,等我有O的O野期待O下都好...

---
舊 03-07-14, 10:45 AM   #13
david
The One

引用:
剛剛找過,沒有了,
早前見過油麻地消防局隔離嗰間惠康有,
而家貨架個位變咗放韓國即食麵了。
好可惜...

---
舊 03-07-14, 12:17 PM   #14
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:
好可惜...
不可惜…因為…剛買了。

不過冇特價,HK$11.9。

要找的話,試試去「超級廣場」,不要去普通的「超級市場」,
「超級廣場」大間d,地方闊落,可能貨架多d,找到機會大d。
搵多幾間實有o既...

講開即食麵,以前有隻叫「明星即食生麵」,
我記得有東京醬油(綠色包裝),有隻札幌(橙色包裝),
呢隻「生麵」真係絕跡喇,以前好鍾意食…港版的。
而家好似得返日本版?太貴就真係唔想食喇…

而家d即食麵好似少o左款式,(唔計日版/韓版麵)
公仔牌「公仔麵」香辣味(紅色包裝)都消失了,(呢隻最愛…)
鮮蝦雲吞味(粉紅色包裝)都好似開始絕跡…
我而家只係食「茶餐廳雪菜味」同埋「原味冬菜」。

此篇文章於 03-07-14 12:50 PM 被 ゆうたろう 編輯。
舊 03-07-14, 01:07 PM   #15
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
請問有無人知呢隻越之御品的牛肉河粉邊度仲有得賣?

三年前仲可以係一般超級市場見到, 但呢幾年我完全搵唔到
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-14, 01:23 PM   #16
david
The One

引用:
不可惜…因為…剛買了。
不過冇特價,HK$11.9。

要找的話,試試去「超級廣場」,不要去普通的「超級市場」,
「超級廣場」大間d,地方闊落,可能貨架多d,找到機會大d。
搵多幾間實有o既...

講開即食麵,以前有隻叫「明星即食生麵」,
我記得有東京醬油(綠色包裝),有隻札幌(橙色包裝),
呢隻「生麵」真係絕跡喇,以前好鍾意食…港版的。
而家好似得返日本版?太貴就真係唔想食喇…

而家d即食麵好似少o左款式,(唔計日版/韓版麵)
公仔牌「公仔麵」香辣味(紅色包裝)都消失了,(呢隻最愛…)
鮮蝦雲吞味(粉紅色包裝)都好似開始絕跡…
我而家只係食「茶餐廳雪菜味」同埋「原味冬菜」。
無特價無所謂,兒時記憶有時係有幾多錢都買唔到,知道仲有得賣就OK,可以發板叫屋企人去搵。

原來你都鍾意食明星生麵,以前細個佢比其他公仔麵略貴,所以無特價屋企係唔會買,就算買都唔會多,所以會好珍惜佢咁食...
無記錯係有三隻味,我最鍾意係佢O的麵質夠爽口彈牙,你唔講起我都唔記得有呢隻麵O既存在,一講開又想食... 真係無晒喇?

公仔牌公仔麵細細個時我鍾意食雞容,好食過一丁O既雞容好多。

越講越想食,今晚走去唐人街睇O下有無細個食開O既麵賣先,成鬼日都見到福字伊麵同一丁,就係唔見有超力同其他港產麵...

---

此篇文章於 03-07-14 01:27 PM 被 david 編輯。
舊 03-07-14, 05:44 PM   #17
david
The One

G神搵到O既,好想食...

原來我呢邊好鬼多壽桃牌麵,之前都唔覺,入佐一堆頂癮,好鬼貴...

---
舊 03-08-14, 12:54 AM   #18
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
講起麵...
搭單一問邊度有橙色芝士粉賣?
超市見唔到 得黃色芝士粉
好似之前係7仔食過 用黎撈麵又幾好食
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 08:01 AM   #19
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:

原來我呢邊好鬼多壽桃牌麵,之前都唔覺,入佐一堆頂癮,好鬼貴...
堅未見過,但佢d味又真係分岩地區喎

舊 03-08-14, 09:34 AM   #20
david
The One

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
堅未見過,但佢d味又真係分岩地區喎
你後生吧...

無記錯最後一次食呢隻明星生麵係大學時代囉...

---
舊 03-11-14, 05:59 AM   #21
david
The One

個壽桃牌伊麵好食... (謎之聲:係你掛住香港O的O野食,先對普通O野有加分O者)

水滾落麵一分鐘搞掂,爽口。

---
舊 04-17-14, 05:34 AM   #22
ゆうたろう
カツカレー炒飯

超力伊麵5包裝,AEON都有得賣,
昨晚行過黃埔AEON見到有。

有時d野就係咁奇怪,你要搵佢,
就搵幾間超市都未必有,
當你唔搵呢,佢又會畀你搵到。

此篇文章於 04-17-14 05:37 AM 被 ゆうたろう 編輯。
舊 04-17-14, 06:39 AM   #23
david
The One

引用:
超力伊麵5包裝,AEON都有得賣,
昨晚行過黃埔AEON見到有。

有時d野就係咁奇怪,你要搵佢,
就搵幾間超市都未必有,
當你唔搵呢,佢又會畀你搵到。
連吉吉島都有

無錯,世事往往就係咁,想搵時就堅搵唔到,但唔搵佢呢就會自然出現O係你眼前。

---
舊 04-17-14, 01:58 PM   #24
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:

早幾日百佳見到有

舊 04-22-14, 12:04 PM   #25
david
The One

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
早幾日百佳見到有
竟然仲有?

要叫屋企人買定等我年尾翻去食。

---

論壇跳轉

現在的時間是 08:48 PM

手機版 | APP版