Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 06-27-13, 04:20 PM   #1
zzz
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
full frame係咪得單鏡先有?

而家最細部full frame係邊部?

非單鏡的full frame又有邊幾部?
zzz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 05:46 PM   #2
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
CANON 6D
NIKON D600

SONY RX1/RX1r
LEICA M9/M9-P/M-Monochrome

我淨係知呢幾部

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 06:04 PM   #3
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
最細部full frame係....

no ROLLEI 35S
xD

體積約53x67x23mm
速度仍達到1/500

SLR:PENTAX ME/OM4?

RX1 & RX1R

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 06-27-13 06:07 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 01:35 AM   #4
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: HIM 查看文章
CANON 6D
NIKON D600

SONY RX1/RX1r
LEICA M9/M9-P/M-Monochrome

我淨係知呢幾部
你當6D唔係單鏡機?!
基本上無話一定係單鏡機先有ff,但用得ff都係可換鏡機多

我知sony近日有出係m43 size的可換鏡(?)ff機
http://www.sonystyle.com.hk/products...814210&lang=zh

此篇文章於 07-05-13 01:44 AM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 03:13 AM   #5
HIM

引用:
作者: sunhikari 查看文章
你當6D唔係單鏡機?!
基本上無話一定係單鏡機先有ff,但用得ff都係可換鏡機多

我知sony近日有出係m43 size的可換鏡(?)ff機
http://www.sonystyle.com.hk/products...814210&lang=zh
上面兩個係答佢細既單反FF機

下面兩個係答佢非單反FF機

RX1R係冇得換鏡

此篇文章於 07-05-13 05:12 AM 被 HIM 編輯。
舊 07-05-13, 10:58 AM   #6
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: HIM 查看文章
上面兩個係答佢細既單反FF機

下面兩個係答佢非單反FF機

RX1R係冇得換鏡
哦~
明白,錯怪師兄tim

老實講對RX1R完全無興趣,最大問題真係價錢上,真係夠買無敵兔的淨機身都仲得
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 11:45 AM   #7
HIM

引用:
哦~
明白,錯怪師兄tim

老實講對RX1R完全無興趣,最大問題真係價錢上,真係夠買無敵兔的淨機身都仲得
佢有Carl Zeiss, 想整部LEICA咁既機可以賣貴啲

舊 07-05-13, 05:53 PM   #8
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
哦~
明白,錯怪師兄tim

賣佢個SIZE
對比LEICA已經抵玩

舊 07-05-13, 08:35 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 某F 查看文章
賣佢個SIZE
對比LEICA已經抵玩
你同睇 TVB 大既人講呢個世界仲有 NAT GEO, 佢會覺得你傻
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2]Full House Kiss 2 neo2046 電視遊戲討論版 0 06-21-05 03:19 PM
FULL METAL 主人 日本動漫畫討論版 6 12-28-04 05:47 PM
Disk full...... Osmosis 手機資訊/電腦軟硬討論 16 08-13-04 10:10 AM
Full Metal Panic 2 Q頭 日本動漫畫討論版 12 01-28-04 09:06 AM
Where have WinRAR 3.00 Full Ver. D/L ? AKAKI_ 手機資訊/電腦軟硬討論 4 12-14-02 10:18 PM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版