Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 告示區 > GAF告示版 > 申訴及解答區

主題工具 顯示模式
舊 03-17-13, 12:46 PM   #1
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
海外:最近上GAF慢左

最近依幾日上GAF明顯慢左好多。。。
流量上升?

唔該哂先!
上GAF慢左依幾日都幾悶。。

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 03:23 PM   #2
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
原來唔係只有我先至係咁...

我都要 Reload 好幾次先至入到嚟

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 03:44 PM   #3
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
翻牆入來唔覺慢

舊 03-17-13, 04:03 PM   #4
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
日本
近幾日慢了許多
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 06:11 PM   #5
Ultimate Gamer
二天

澳洲,慢到以為自己網絡有問題

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-13, 12:50 AM   #6
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
加拿大,呢個禮拜基本上慢到入唔到黎,一頁可能要refresh幾次先入到!
管理員知道問題嗎?有在跟進嗎?
謝謝!

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-13, 10:22 AM   #7
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
明白,處理緊
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-13, 03:14 PM   #8
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
會否和這單新聞有關?
垃圾郵件黑名單引發駭客復仇,導致過去一週全世界網路變慢

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-13, 04:24 PM   #9
GreenTea

呢個月快返未??
舊 04-16-13, 04:42 PM   #10
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: GreenTea 查看文章
呢個月快返未??
日本,一個鐘前慢到只讀到頭post一半就停了
現在正常了
舊 04-17-13, 10:08 PM   #11
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
我以為英國先load得慢..
winsonhei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-13, 02:31 AM   #12
NexTony
ヴェイン様~

而家好左好多啦~

唔該哂綠茶大~

舊 04-24-13, 06:44 PM   #13
飛燕
懺悔不用等

近4日 大約6~9JPT期間很慢,很多時都無法load完一頁
手機3G和家用上網有同樣的情況
舊 04-24-13, 09:48 PM   #14
Ultimate Gamer
二天

引用:
作者: 飛燕 查看文章
近4日 大約6~9JPT期間很慢,很多時都無法load完一頁
手機3G和家用上網有同樣的情況
澳洲表示 : You're not alone

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 08:37 AM   #15
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
香港星期二凌晨大約4:30-5:00有段時間直頭上唔到

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-13, 01:48 AM   #16
NexTony
ヴェイン様~

唔好意思, 踢返佢上來

版大, 而家成日耐唔耐都入唔到GAF....

舊 08-02-13, 03:34 PM   #17
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
原來唔少人同我一樣....
我呢幾個月到而家入GAF都係誇張到半分鐘都未LOAD到一頁,以為得我一個係咁
而家既情況都係差唔多咁.....來至北美既連接

舊 08-02-13, 06:29 PM   #18
GreenTea

style 2搬走左d js,咁樣會唔會快左

http://www.gaforum.org/index.php?styleid=2
舊 08-03-13, 08:49 PM   #19
飛燕
懺悔不用等

日本
都是慢

未至於之前完全load不到
差不多要6~10秒先完load到一頁

相本那邊load一張圖要1分鐘以上
舊 08-24-13, 04:34 PM   #20
飛燕
懺悔不用等

昨晚至今日慢到完全不能用
PC介面load兩個post就停了
PC用手機介面都要4、5分鐘甚至又是停了load不到

我用手機連線一樣慢

請問可以跟進一下嗎?
由手機版發出

此篇文章於 08-24-13 04:36 PM 被 飛燕 編輯。
舊 08-25-13, 11:14 AM   #21
GreenTea

下星期聯絡問下 style2都咁慢?
舊 08-25-13, 03:18 PM   #22
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
加拿大就時快時慢...

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 04:22 PM   #23
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: GreenTea 查看文章
下星期聯絡問下 style2都咁慢?
前兩日忘了轉style2試

原裝
手機pro /手機2
GAFBOOK

全部都慢

現在正常返
舊 08-25-13, 11:53 PM   #24
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 飛燕 查看文章
前兩日忘了轉style2試

原裝
手機pro /手機2
GAFBOOK

全部都慢

現在正常返
我想講其實係日本慢.......
呢幾日好多日本仔連GOOGLE都勁慢

舊 08-26-13, 04:03 AM   #25
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: Thaws 查看文章
我想講其實係日本慢.......
呢幾日好多日本仔連GOOGLE都勁慢
我同時間上緊google、yahoo hk、其他香港forum都正常啊

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[器材分享] 海外 SONY 廚 --- CMT G2NiP (多圖) 歌絲˙暮斯 影音館 0 02-16-12 12:41 PM
海外回流 光熱斗 學術文化綜合研討區 3 10-17-08 04:25 AM
海外......超~~級的.....慢..... 月之民 ̄▽ ̄ GAF告示版 49 07-18-04 05:04 AM
海外匿名ProxyServer Eugene 手機資訊/電腦軟硬討論 2 05-03-03 11:17 AM

現在的時間是 07:32 PM

手機版 | APP版