Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
Neo Music UNIVERSE>Hard sell 下先....燕姿start "世界巡迴演唱會CD" 及推出台灣版DVD 情況
JACKY 01:15 AM 09-21-02
買番黎本住"燕姿"出碟冇理由唔買既心態
咁$79 玩隻雙CD (入面22首歌都算合理價錢)

其實我心目中演唱會都好少會好得過CD
點知一聽個OPENING
個混音好鬼正, 用左六首歌做既混音, 跟住整隻VENUS, 真係好正
上次台北2000 演唱會彈住琴係台下慢慢升上黎唱"我要的幸福"
上次簡直冇得揮
最驚喜係佢現場Slient all the years都咁掂
全碟燕姿唱到好似播緊CD 咁, 好專業 呢個真係要讚

而碟既包裝就同一般演唱會CD一樣
得本幾頁書仔, 呢個就真係要彈
睇華納又會出第2版呃錢

期待燕姿start "世界巡迴演唱會DVD" 同佢來港演唱

推介歌: Slient all the year, 開始懂了, 我要的幸福, 愛情字典等

http://www.forumplace.net/phpBB2/index.php

http://www.bigforumz.com/discuz/index.php
JACKY 02:20 AM 09-21-02
作者: :
轉貼from 台灣華納

孫燕姿Start世界巡迴演唱會DVD (限量豪華版)
DVD-9高密度的音樂質感 震撼征服你的視聽感官!
DVD Video (容量規格DVD 9)
本產品為高畫質高音質影音產品,可讀取音質內容規格有 Dolby Digital 5.1 Surround / 未壓縮 PCM 2.0 Stereo / 高音質未壓縮DTS 5.1 Surround等3種,並有字幕及多角度切換功能

孫燕姿Start世界巡迴演唱會DVD Audio(DVD專用發燒唱片)
*產品為高音質聲音產品,適合於有DVD Audio標誌播放機器中凝聽 ,可呈現一般CD唱片所不能達到的高音質及多聲道的聆聽效果。
*音規格可選擇48k/24bit/2聲道及96k/24bit/6聲道切換,在一般DVD播放機器中則可讀取為優質Dolby Digital 5.1規格,並附有187張自動播放靜態影像幻燈片及可切換歌詞頁面。
*加贈3首Music Video

孫燕姿Start世界巡迴演唱會DVD (平價版)
DVD Video (容量規格DVD 5 )
本產品為高畫質影音產品,可讀取內容規格為 Dolby Digital 2.0 Stereo,內有字幕切換功能,總長度89分19秒
有冇搞錯, 咁即係明搵笨, DVD (限量豪華版)同DVD AUDIO 送既野唔同既
達比 04:05 PM 09-21-02
好多........
咩係dvd5 咩係dvd9....?
URA 11:23 PM 09-21-02
Originally posted by 達比 :
好多........
限量豪華版=DVD9
平價版=DVD5
JACKY 11:40 PM 09-21-02
Originally posted by 達比 :
好多........
DVD 9 係高質DVD, 畫面會靚D.仲有配埋 Dolby Digital 5.1 Surround
多角度切換功能已經多功能過平價版
而且限量豪華版已經cover 所有平價版既野

to 達比
買限量豪華版

至於DVD Audio
聲音規格簡單黎講係行6聲道
仲有埋187張自動播放靜態影像幻燈片及可切換歌詞頁面
如果一般DVD 機用唔到隻碟就唔洗咁煩, 依家又用到, 真係比佢玩死

P.S DVD Audio 主機要成萬幾一部
達比 12:06 AM 09-22-02
thx u~

dvd-audio我地D平民買唔起.......

返回主題版面