Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 告示區 > GAF告示版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-26-12, 08:39 PM   #1
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
請幫助這會員HEERO ,謝!

HEERO
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=226575

bak

http://www.gaforum.org/showpost.php?...3&postcount=73
引用:
作者: HEERO 查看文章
咁你就要睇清楚係邊一個, 單純只係入來追著咬人了, 惹到小人還慘過比johnny屈機架
佢唔只一兩次係咁樣, 就算係其他人話緊其他人的事情, 佢都會切入其他人的話題再入我舊貼去講壞話

原本只是offtopic 小事, 也說明他"吃狗肉覺得好笑",令人反感,只叫他改post,但出言圖侮辱,過於激烈
  • 原則上本論譠對任何形式之發表都不會加以干涉,唯請諸位之言論發表切勿過於激烈以免影響引致他人反感。
  • 嚴禁出現粗粗言穢語或其他帶侮辱性字句,違者將被撤銷會員戶口。
  • 如對某位版友之言行反感或認為該會員有作出對你不敬行為時,請向該區版主反映!
  • 請在正確之討論區開TOPIC~此舉為對該區版主之尊重行為。

一直不回他了....由佢淡化,但竟然太侮辱,

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 03-04-13 05:17 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 11-26-12, 08:52 PM   #2
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
你真係不煮死你看不順眼的人, 就真是不死心
只把覺得有趣的圖發出來, 以前熊肉兔肉罐頭都有人發過, 但你就看中背面的事再去做文章煮人

自從話過你死撐狼毒英時, 就死咬到我現在不放
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=220687

此篇文章於 11-26-12 09:12 PM 被 HEERO 編輯。
HEERO 目前離線  
舊 11-26-12, 09:04 PM   #3
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
你真係不煮死你看不順眼的人, 就真是不死心
自從話過你死撐狼毒英時, 就死咬到我現在不放
只把覺得有趣的圖發出來, 以前熊肉兔肉罐頭都有人發過, 但你就看中背面的事再去做文章煮人
唉,
原本冇理,由那post淡化,但係你放不下,不死心也是你,卻不斷打寫出言侮辱

我一直不回你其它事,只回請你改那post,但你冇畀機會自己,明嘛?
不再回你

麻煩版大大

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 11-26-12 09:07 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 11-27-12, 03:40 PM   #4
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
Base on 「有無d一睇你真係會笑XD」既圖

我笑唔出
TCS_disable 目前離線  
舊 11-27-12, 07:02 PM   #5
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
起碼跟一兩位高級版主混熟再來投訴,別浪費資源。

狼 目前離線  
舊 11-27-12, 09:05 PM   #6
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
能否善用黑名單?
kimtch 目前離線  
舊 11-27-12, 09:32 PM   #7
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: kimtch 查看文章
能否善用黑名單?
就算黑名單, 他都會OFFTOPIC的.....和POST 反感的事
誰不知他以為我記佢一相情願的仇....

可能我養狗,佢見食狗都開心的,自然嬲,佢唔只第一次笑圖區POST反感野.....
只叫他處理OFFTOPIC POST 反感的野.... 的確佢諗野幾偏極下,又令自己上天台X)

此篇文章於 11-27-12 09:48 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 11-27-12, 09:43 PM   #8
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: B|WINS 查看文章
就算黑名單, 他都會OFFTOPIC的.....和POST 反感的事
誰不知他以為我記佢一相情願的仇....

只叫可能我養狗,佢見食狗都開心的,自然嬲,佢唔只第一次笑圖區POST反感野.....
他處理OFFTOPIC POST 反感的野.... 的確佢諗野幾偏極下,又令自己上天台X)
黑名單唔係會隱藏該名會員d post架咩?

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線  
舊 11-27-12, 09:48 PM   #9
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
黑名單唔係會隱藏該名會員d post架咩?
我不想黑名單...本身有其它討論地方
這事根本不是為私人,簡簡單叫佢改POST,和再犯了

其他版友也投訴過佢,又不了了之....

ZlWS 目前離線  
舊 11-28-12, 06:35 AM   #10
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我雖然好唔鍾意嗰幅圖,而我當時又係第一個企出嚟話佢
但我唔覺得佢應該被ban
圖唔啱最多咪叫做佢刪,最多口頭警告
今次我覺得係你地喺3月選舉積落嚟嘅私人恩怨...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 11-28-12, 09:59 AM   #11
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: BistonC 查看文章
我雖然好唔鍾意嗰幅圖,而我當時又係第一個企出嚟話佢
但我唔覺得佢應該被ban
圖唔啱最多咪叫做佢刪,最多口頭警告
今次我覺得係你地喺3月選舉積落嚟嘅私人恩怨...
本來就係佢幾次發d反感圖叫做佢刪 而已,就冇事發生,

但的確冇私人恩怨,,只係佢諗得太多,拉埋n咁耐的事,以為我記仇..救命
ban的原因係嚴重侮辱我!!!
http://www.gaforum.org/showpost.php?...3&postcount=73

咁我想佢"黑名單"我,佢咁放唔低.....
http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=55
以前插你死撐狼毒英時記仇到E+
你咁滿意咪又上天台去篤人背脊囉

此篇文章於 11-28-12 10:04 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 11-28-12, 12:55 PM   #12
沙律菜絲

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagGAForum shop
你地互相black list咪ok lor ?

舊 11-28-12, 01:40 PM   #13
圖騰製作中

不如叫所有會員都黑名單左貼粗口PO /廣告/呃PO的人不就成了嗎,為甚麼要BAN呢

狼 目前離線  
舊 11-28-12, 01:46 PM   #14
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 沙律菜絲 查看文章
你地互相black list咪ok lor ?
因好少事 話他再犯亂post,叫他删圖...但得來的係"我冇錯,人地之前都post"最後放下面張侮辱你,你會點
black list 唔係咁用,還有他頭幾句就言要上天台,但我希望不要,侮辱人先天台

ZlWS 目前離線  
舊 11-28-12, 01:54 PM   #15
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
因好少事 話他再犯亂post,叫他刪圖...但得來的係"我冇錯,人地之前都post"最後放下面張侮辱你,你會點
black list 唔係咁用,還有他頭幾句就言要上天台,但我希望不要,侮辱人先天台

其實張圖有咩問題 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 11-28-12, 01:59 PM   #16
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: pet3 查看文章
其實張圖有咩問題 ?
你睇晒成個故事先

以下當事人覺得好笑的笑圖,我話有問題, 又亂post野,叫佢改post......本來好小事
引用:

狗肉麵

ZlWS 目前離線  
舊 11-28-12, 02:07 PM   #17
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 查看文章
不如叫所有會員都黑名單左貼粗口PO /廣告/呃PO的人不就成了嗎,為甚麼要BAN呢
大家變左cy 羅輯?

此篇文章於 11-28-12 02:18 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 11-28-12, 04:02 PM   #18
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
本來就係佢幾次發d反感圖叫做佢刪 而已,就冇事發生,

但的確冇私人恩怨,,只係佢諗得太多,拉埋n咁耐的事,以為我記仇..救命
ban的原因係嚴重侮辱我!!!

咁我想佢"黑名單"我,佢咁放唔低.....
http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=55
以前插你死撐狼毒英時記仇到E+
你咁滿意咪又上天台去篤人背脊囉
如果你同佢無私人恩怨我鬧完佢你做乜要搭嘴?
我有留意你地嘅留言亦略懂你地嘅說話模式
你地兩個都唔係第一次開火
我唔明你地兩個明明唔妥對又偏唔用blacklist
如果佢真係多次犯規我或者其一定會上嚟反映
你而家第一個開反而俾人覺得你記仇

我覺得對HEERO最適合嘅懲罰係口頭警告
因為印象中佢唔係第一次
平心而論大家都係貼一自己認為好笑嘅野上去
無論幅圖係好笑與否都唔能夠人地一貼圖就即刻ban人
過去除咗B|WINS都無其他人當面話過佢,公平啲,就當佢之前唔清楚
我唔肯定幅圖係真係有笑點定佢性格得殊或真係得登
所以我先問佢有乜咁好笑
如果佢係屢犯應該表明叫佢唔好再做
而唔係即ban

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 11-28-12 04:24 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 11-28-12, 05:45 PM   #19
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
投訴人,一開口就係"請ban 這會員"
一開始"罪"都未判就,要求死刑,
我點睇都係私人恩怨啦,

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線  
舊 11-28-12, 05:57 PM   #20
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: vov430 查看文章
我點睇都係私人恩怨啦,
諗住唔理,,,佢不斷話我記仇.....最後嚴重侮辱 先出此投訴POST的

各住請搞清楚!
次次都係由他,不了了之....

引用:
作者: vov430 查看文章
我點睇都係私人恩怨啦,
屢犯先出聲,,,宜家係不改POST,還返咬人侮辱人....
不了了之的投訴:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=223067
五六個版友求BAN
http://www.gaforum.org/showthread.ph...97#post9724197

引用:
作者: BistonC 查看文章
如果你同佢無私人恩怨我鬧完佢你做乜要搭嘴?
我有留意你地嘅留言亦略懂你地嘅說話模式
你地兩個都唔係第一次開火
我唔明你地兩個明明唔妥對又偏唔用blacklist
如果佢真係多次犯規我或者其一定會上嚟反映
你而家第一個開反而俾人覺得你記仇

我覺得對HEERO最適合嘅懲罰係口頭警告
因為印象中佢唔係第一次
平心而論大家都係貼一自己認為好笑嘅野上去
無論幅圖係好笑與否都唔能夠人地一貼圖就即刻ban人
過去除咗B|WINS都無其他人當面話過佢,公平啲,就當佢之前唔清楚
我唔肯定幅圖係真係有笑點定佢性格得殊或真係得登
所以我先問佢有乜咁好笑
如果佢係屢犯應該表明叫佢唔好再做
而唔係即ban
兩件事來
1.OFFTOPIC 口頭警告, 即我叫佢改POST...改左件事就完
2.出言, 圖,嚴重侮辱我, 唔使BAN?

此篇文章於 11-28-12 06:11 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 11-28-12, 07:53 PM   #21
ycyleo
Game Master

PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
2.出言, 圖,嚴重侮辱我, 唔使BAN?
先不論你地對或錯
就只係想回你呢句
當年我同某某只係討論game
並唔係d乜政治問題,傾傾下都可以比佢係簽名寫侮辱性既野攻擊我
我可以確定果次我無人身攻擊過果個人,只係對某作品有反意見
中間我都有改自己簽名去反擊佢,但我都無人身攻擊佢
跟著之後佢過左好耐依然留果句野係簽名,仲越黎越離譜
我最後都忍唔住上左黎投訴(應該果篇仲會係度
但版主最後都係叫刪簽名,咁我就第一時間刪既
另外果位就死都唔刪之後都只係ban幾日
所以真係唔係話使唔使ban
而我最後都只係黑名單果個人

再講一次我唔係對呢件事作評論
只供參考

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線  
舊 11-28-12, 09:05 PM   #22
圖騰製作中

麻煩睇多次5樓
呢度係私人地方,唔係訓導處,係無公平可言的。
睇開D,別浪費時間,雖然好多人唔介意食花生。

狼 目前離線  
舊 11-28-12, 09:18 PM   #23
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 查看文章
麻煩睇多次5樓
呢度係私人地方,唔係訓導處,係無公平可言的。
睇開D,別浪費時間,雖然好多人唔介意食花生。
睇得出你好有怨氣,即係呢度冇規矩啦
羅輯同狼震英政府一樣...
Ban唔Ban都冇所謂...至少搵人警告下佢.......Ban就當然好!

咁大家小心佢,好多版友中過伏!!!

此篇文章於 11-28-12 09:25 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 12-04-12, 02:36 AM   #24
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

大家駁下咀 ,好多最後和氣收場的

但佢到左今日都放不下
下下"條友",咩人嚟,所有post都唔覆,係都對號入座,傻的嗎
http://www.gaforum.org/showthread.ph...9#post10109889
小家到咁,真係忍夠....

搵人處理下兩宗罪
1.屢犯offtopic,18+野,嚇人野<---已多人投訴過
2.嚴重侮辱 (嚴重問題)

下面講,一開始小事叫改post,小事化無的!
ps.真係唔想blacklist,想和氣收場。

ZlWS 目前離線  
舊 12-04-12, 03:17 AM   #25
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
你條友誇大搏蒙吹大D啦
+18野 ? 露肩定露臂啊 ?
嚇人野 ? 夠你的自high驚嚇圖區的嚇人嗎 ?
侮辱 ? 無肉D乜了 ?

我都未講你時時都不厭其煩纏擾我呢
你條友不時在其他人話題裡切入去講我不是, 想拉人借刀卑鄙得很
還好那位#18樓的層被你插入過話題的人出來講句公道說話
佢都已經不只兩三次係咁, 那種變態程度像被怨鬼纏身咁樣

佢條友就講話和氣收場好好聽咁, 但就不時咁再去挑釁, 挑釁完就再上天台再數人而已

此篇文章於 12-04-12 07:22 AM 被 HEERO 編輯。
HEERO 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
問去海洋公園交通~thx Hitomi ~清談館~ 6 09-30-12 11:36 PM
THX SAMLEE 手機資訊/電腦軟硬討論 3 05-03-04 10:36 PM
Totot或者其他人幫下我~thx(關於AGP,最後一個問題了THX) kotoko 手機資訊/電腦軟硬討論 7 03-29-04 01:33 PM
求救!!!!!!!!!!!thx SNAKE 收藏品討論版 0 05-05-03 11:32 PM

現在的時間是 03:44 AM

手機版 | APP版