Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (07)
KTN 10:18 PM 11-19-12
>>上回<<

繼續欺凌:-)

KTN 10:20 PM 11-19-12
唔記得左夠1000post要開新,請繼續:-)
HAKAIDER 10:36 PM 11-19-12
又可以繼續欺凌用Naim unit / SPL / K702 既欺詐者, 仲有腐壞級版主 :-)
Jonney 11:38 PM 11-19-12
你們真有閒情...:-)
KTN 11:45 PM 11-19-12
閒情得過個個要去新加坡醫耳患既人:-)
HAKAIDER 11:50 PM 11-19-12
收工緊係有閒情架啦
anyone 06:06 PM 11-20-12
拎對放置緊ge tf10去改cm玩下先:-)
Roger-YuGi 07:24 PM 11-20-12
要買earphone比人,
想問下大家有冇邊隻D重bass嘅 earphones 介紹
聽R&B, Hip-hop歌多,線要有埋mic可以講電話
Budget預$1000左右
佢之前經過中原試過隻 Gavio Metallon SGULL話Ok
不過無哂貨……大家有咩推介, thanks
HAKAIDER 07:49 PM 11-20-12
作者: Roger-YuGi:
要買earphone比人,
想問下大家有冇邊隻D重bass嘅 earphones 介紹
聽R&B, Hip-hop歌多,線要有埋mic可以講電話
Budget預$1000左右
佢之前經過中原試過隻 Gavio Metallon SGULL話Ok
不過無哂貨……大家有咩推介, thanks
Gavio Metallon SGULL 依類sell 外觀為主既産品

Budget 預$1000 買UE / shure / ATH 以音質計一定可以KO 掉Gavio Metallon SGULL

但問題係UE / shure / ATH 比較少産品有埋mic 可以講電話

http://www.audio-technica.co.jp/atj/...ml#ttl_hpaccep
anyone 08:15 PM 11-20-12
shure好似仲有條咪線:-)?
ue仲有少少vi.系列
大山椒魚 08:31 PM 11-20-12
線控都有分IPHONE用定ANDROID用

好似會有支援問題
買之前check清楚先
Roger-YuGi 09:31 PM 11-20-12
係ANDROID, 諗住用NOTE 2聽歌, 有mic唔駛下下拎咁大個電話出嚟
咁重bass會邊隻好d, 如果有得換線, $1000應該唔得掛:-)

自己用緊10pro, 之前有條mic線送左未用過,
最壞打算直接比呢個佢用:-)
anyone 09:35 PM 11-20-12
arm用架咩:-)
大山椒魚 09:46 PM 11-20-12
係ANDROID, 諗住用NOTE 2聽歌, 有mic唔駛下下拎咁大個電話出嚟
咁重bass會邊隻好d, 如果有得換線, $1000應該唔得掛:-)

note2既話應該用到條線
samsung機對蘋果產品特別包容,

其它iphone專用耳機就唔清楚,
不過我試過用gs2+tf10原裝mic線係用到:-)
jlai 10:13 PM 11-20-12
作者: 大山椒魚:
note2既話應該用到條線
samsung機對蘋果產品特別包容,

其它iphone專用耳機就唔清楚,
不過我試過用gs2+tf10原裝mic線係用到:-)
我note+moster 用唔到0的function:-)
大山椒魚 10:17 PM 11-20-12
作者: jlai:
我note+moster 用唔到0的function:-)
聽到講到好好架啦,
有D機連聽都有問題...

可能因為TF10條線得一粒掣,
我記得按落去係有用,
不過唔知功能上係咪同IPHONE一樣:-)
willowyu 12:18 PM 11-23-12

如果1K內有得換線, Shure SE215幫到你, 不過有冇"mic線"就要等高手答:-):-)
ZlWS 12:57 PM 11-23-12
作者: 大山椒魚:
線控都有分IPHONE用定ANDROID用

好似會有支援問題
買之前check清楚先
係跟brand分的:-)

3.5mm 4pins
Commonly use for:
- Earphone + Microphone

Earphone + Microphone:
Pin 1- Left Speaker
Pin 2- Right Speaker
Pin 3- Mic+
Pin 4- Ground
iPhone Mobile Phone Earpiece:
Samsung Galaxy
Samsung Nexus S
Pin 3- Ground, Push Switch
Pin 4- Mic+, Push Switch
Nokia Mobile Phone Earpiece:
Pin 3- Mic+, Push Switch
Pin 4- Ground, Push Switch
Roger-YuGi 09:18 PM 11-23-12
作者: willowyu:
如果1K內有得換線, Shure SE215幫到你, 不過有冇"mic線"就要等高手答:-):-)
見到SENNHEISER隻CX890i好似唔錯, 想去試試先
不過都驚佢d線咁幼, 會易壞:-)
spikekit 02:59 PM 11-24-12
HAKAIDER近排有冇DIY project:-)
HAKAIDER 07:57 PM 11-24-12
作者: spikekit:
HAKAIDER近排有冇DIY project:-)
冇咩大project.................

手提系統基本上己定局, 係希望部ZH-3 有驚喜

家用直頭己經死局, 最多都係等試埋NAPSC + Power Line, 同砌埋部O2 用黎聽快歌

47 Treasure........似乎未必係我想要既聲音, 但47Lab 依家可以用PayPal 海外郵購, 有多餘錢都可以諗吓

耳筒就一定會上埋Pro 2900

下年4 月1 日就可以安心上路的了 :-)//
anyone 08:33 PM 11-24-12
想痛cm個蓋有無咩貼紙好:-)?
改模果度做唔到要ge圖案:-)
魔法之子 09:04 PM 11-24-12
模型水貼應該得
spikekit 10:03 PM 11-25-12
作者: HAKAIDER:
冇咩大project.................

手提系統基本上己定局, 係希望部ZH-3 有驚喜

家用直頭己經死局, 最多都係等試埋NAPSC + Power Line, 同砌埋部O2 用黎聽快歌

47 Treasure........似乎未必係我想要既聲音, 但47Lab 依家可以用PayPal 海外郵購, 有多餘錢都可以諗吓

耳筒就一定會上埋Pro 2900

下年4 月1 日就可以安心上路的了 :-)//
部Zkit3 冇電學知識嘅我求其搞幾搞突然好返(?)出到聲, offset細左

不過仲未試真係咪work, 同埋我唔識整殼:-)

http://beezar.com/catalog/product_in...roducts_id=125

呢個有啲想玩不過有啲貴同埋比較複雜

不過要玩都要儲多啲$先玩到:-)
HAKAIDER 04:29 PM 12-02-12
噤就USD 50 運費, 好彩根多個鋁盒分返開d 運費.................

最好笑係用返原厰鋁盒都仲要自己修短塊PCB 先入到

至於無買原厰鋁盒既朋友就自求多福了 :-)

1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面