Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-13-12, 12:23 AM   #1
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
剩女愛作賤

播左幾集都唔見有人開post既.....

套野娛樂性十分豐富

睇左第3集果個39歲仲諗住要搵白馬王子,自己又唔肯執樣,要人欣賞佢內在美,但又厭棄個教授冇樣

另外果個suki點睇都唔似剩女,都唔知係咪搵佢黎做媒既
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:29 AM   #2
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

到底成套野有幾多成係真架

上去做媒是不是有錢
有的話我想去玩野

第3集果個39歲會唔會誇左少少呀
仲有呀我以為佢49歲....佢仲話覺得自己有MARKET....

仲有佢講D野簡直影衰香港女人~我係男人都驚左佢啦

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:34 AM   #3
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
其實TVB只係想給各位愉快10晚啫, 何入太認真

F小組又真係天真過大真嬌, 拍過一次拖無理由仲會咁天真...
另個個女29先黎拍拖, 佢父母/其他父母真係應該好好反省下
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:40 AM   #4
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
個個骨格精奇重要成日zoom近鏡

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:40 AM   #5
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
Suki 似周圍獵果D多

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:42 AM   #6
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
好似玩食字叫盛女
唔係剩女
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:48 AM   #7
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG

其實有冇人覺得個節目係SELL人去做整容去做機?

不過我都同時間見到有人支持個節目

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:49 AM   #8
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: ammms 查看文章
好似玩食字叫盛女
唔係剩女
剩女愛作賤冇錯喎
盛女愛作戰不過係TBB玩食字等D賣剩蔗睇落無咁hurt o者a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 01:39 AM   #9
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: irismong 查看文章
其實有冇人覺得個節目係SELL人去做整容去做機?

不過我都同時間見到有人支持個節目

個WINNIE 真係好醜...
佢根本個POINT就係話比你聽,你要有人溝,首先你要黎做美容

舊 04-13-12, 01:41 AM   #10
BOYBOYBOY

引用:
作者: Hitomi 查看文章
到底成套野有幾多成係真架

上去做媒是不是有錢
有的話我想去玩野

第3集果個39歲會唔會誇左少少呀
仲有呀我以為佢49歲....佢仲話覺得自己有MARKET....

仲有佢講D野簡直影衰香港女人~我係男人都驚左佢啦

真係冇人溝係真

套野不知幾SO,又唔使錢請人,仲要一大堆免費港女自己報名黎參賽,間間野爭住資助

你想入圍做SHOW 都要同人鬥差

白雪公主呢個真係冇得救

BONNIE 呢個OK,心態OK,但太MAN又係趕客

另外那件SUKI 又係港女級數,等人包

舊 04-13-12, 01:43 AM   #11
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
我想講
今日個男tutor 一睇就反胃
個oudate 到爆既頭型!! 做咩呀扮幾廿年前肉酸托腮嗎??
一睇就覺得係d 死滾友格啦
樣衰到想打爆tv

此篇文章於 04-13-12 01:47 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 02:14 AM   #12
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
聽黃洋達鬧班人生導師都已經夠過癮啦

小心,節目內含粗口,受不得者非請勿進XD
http://podcast.hkreporter.com/files/new/morning_2012-04-11_4_0b5c.mp3
http://podcast.hkreporter.com/files/...-12_4_825a.mp3

舊 04-13-12, 02:28 AM   #13
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
內幕:
負評經濟學2之盛女的剩餘價值
http://tommyjonk.xanga.com/761294150/

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 02:41 AM   #14
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
其實你睇4月12日的生果娛樂版就知最終得一個係搵到
另外星期三個班所謂的財經才子唔該好死
佢地果d試女仔的方法根本不是搵女朋友
似搵秘書多d
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 06:14 AM   #15
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
使乜咁認真,當普通game show 睇咪算law
講假,香港有乜節目可以假得過 Jerry springer

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 06:46 AM   #16
BOYBOYBOY

其實Mei Ling 帶她們出席晚宴那場拍攝,我並不在香港,所以沒有親眼目睹,只能夠聽她們各自的版本,Florence 跟我說的和在鏡頭前說的一樣:
Florence:「你知道我跟 Mei Ling 去 ball 嗎?」
我:「知道啊!聽講有個教授介紹給你都唔錯的啊!」
Florence:「吓?唔係卦?好老喔。」
我:「咁最後點啊?教授幾好啊,符合你又博學多才又會上天下海什麼都識的基本要求,right?」
Florence:「我係話過要果 D,但我無講過話個樣可以唔 ok 囉!By the way,佢唔係 Professor (教授),佢不過係個 Lecturer(講者),兩者完全唔一樣。」(我當時樣子是這樣:@.@)
我:「…」
Florence:「我唔鍾意去呢 d ball,下次唔好預我。我覺得 Mei Ling 好似當我係交際花咁!我要去 ball 的話根本都唔洗跟佢去,我自己隨時都可以去啦!」

http://vipblog.orientalsunday.hk/winnieleung/?p=11716

舊 04-13-12, 06:49 AM   #17
BOYBOYBOY

TVB 盛女愛作戰 第5集
播出日期: 2012.04.13 (五)

「三高女性」Florence接受過嚴峻的瘦身療程後,果然成功減重十多磅,感覺煥然一新。婚姻介紹人Meiling亦屈服於Florence的執著性 格,嘗試撮合她和一位年紀相若的直昇機師 - 三十九歲的德國人Golfgang。要求多多的Florence當然不會輕易「收貨」, Golfgang,到底有何令她不滿的地方?

改善儀容可算是重建自信的有效方法之一,人生教練Winnie邀請「苦命人」Gobby約見專科醫生,進行全套醫學美齒手術,務求讓Gobby重新展露大方自信笑容。

多年來Gobby活在心理陰影之下害怕與人交際,兩性關係專家Santino決定陪同Gobby參加派對結識異性,自卑的Gobby最終能否衝破心理障礙,踏出第一步?Santino對她的表現有何評價?

直飛機師都收皮

舊 04-13-12, 09:16 AM   #18
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
TVB 盛女愛作戰 第5集
播出日期: 2012.04.13 (五)

「三高女性」Florence接受過嚴峻的瘦身療程後,果然成功減重十多磅,感覺煥然一新。婚姻介紹人Meiling亦屈服於Florence的執著性 格,嘗試撮合她和一位年紀相若的直昇機師 - 三十九歲的德國人Golfgang。要求多多的Florence當然不會輕易「收貨」, Golfgang,到底有何令她不滿的地方?

改善儀容可算是重建自信的有效方法之一,人生教練Winnie邀請「苦命人」Gobby約見專科醫生,進行全套醫學美齒手術,務求讓Gobby重新展露大方自信笑容。

多年來Gobby活在心理陰影之下害怕與人交際,兩性關係專家Santino決定陪同Gobby參加派對結識異性,自卑的Gobby最終能否衝破心理障礙,踏出第一步?Santino對她的表現有何評價?

直飛機師都收皮
雖然第4集未睇,但其實Gobby已經被"雪藏"咗2集,差d唔記得佢

F...算喇,咩職業根本無關係,問題在於佢自己個心態,搵唔到係抵死
我當Mei Ling持續幫佢搵人,搵多2,3年佢都41/42...差唔多價值Drop到0咁濟...

除咗股票買賣外,其實同做人差唔多, 勢好就收
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 09:47 AM   #19
我係我
Banned

PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: Seppie 查看文章
我想講
個oudate 到爆既頭型!! 做咩呀扮幾廿年前肉酸托腮嗎??
樣衰到想打爆tv
果個TUTOR係玩開PUA (PICK UP ARTIST)
我之前都有聽開佢地既節目,
簡單D講句就係不停周街"撩"女仔,落夜場識女仔玩既人
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 10:24 AM   #20
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
新聞部拍得不溫不火, 冰山一角的真人真事, 咪同平時睇星期二檔案差唔多, 我覺得OK la, 不過唔知邊鬼個拍成日close up zoom in/out + 搖來搖去, 係最憎...

遲d 如果拍續集, 講 毒男愛作戰, 其實大家一擔擔..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 11:43 AM   #21
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
三高女性

年齡高
眼角高
血脂高

舊 04-13-12, 11:55 AM   #22
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章
我想講
樣衰到想打爆tv
條仔真係好難頂

套野擺明賣廣告, 粉紅救兵好睇好多.....

舊 04-13-12, 12:02 PM   #23
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
唔怪得我成日hi d 女 d 女都淨係打?俾我就算啦..
原來唔係懶而係唔可以打字多過d男既扮下矜持~
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:08 PM   #24
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
唔怪得我成日hi d 女 d 女都淨係打?俾我就算啦..
原來唔係懶而係唔可以打字多過d男既扮下矜持~
OT:
上得高登多, 我成日自動convert左D keyword.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 12:18 PM   #25
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
個WINNIE 真係好醜...
佢根本個POINT就係話比你聽,你要有人溝,首先你要黎做美容
好多女人會認同
話 "靚的女人,是用金錢+血汗打造出來"
所以認為呢套野

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:08 PM

手機版 | APP版