Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-02-11, 12:00 PM   #1
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
三國志大戰討論區 Vol.XXXII

上代: http://www.gaforum.org/showthread.php?t=212161
官方網站: http://www.sangokushi-taisen.com
演武場: http://enbujyo.3594t.com/
三国志大戦 wiki: http://www.wikihouse.com/sangokushi
頂上対決@youtube: http://www.youtube.com/ohtamasato

チーム名:GAF

総人数:19人
チームBOX参加人数:5人
チームランク:師団
知名度 : 郡☆

次の知名度上昇まであと名声1019pt
殿たちの名声が高まり「郡」に届いております。
名声 : 23981 pt

全国順位・・・1471位 (前日順位・・・ 1475位)
パスワード【gaf00】

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 06-02-11 12:06 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 12:02 PM   #2
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
情報POST

from maxi from 2ch
6月イベント
6月6日~6月12日 辛憲英服
6月20日~6月30日 劉備服→新モデル

オリジナルデッキボーナス3倍キャンペーン
+超特訓・激特訓キャンペーン
6月20日~6月30日

天下統一大会 1DAY決戦
6月26日

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 12:23 PM   #3
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
問題
神術大進軍
平時你條form 係兩下決起 3x count 推上去?

個人覺3下決起會推得太遲

同埋反計方面 對面中場用+5/加速號令 你已開精兵 你會反之後大進軍 定係照神術大進軍
睇情況, 有時兩下決起唔夠守
3下決起其實都仲夠時間, 12士氣, 等多次十幾士氣都應該仲有15-20 count左右
其實個下神術唔係max都已經夠做(最少起碼要+5啦)
同埋有時唔使下下一定要一波all-in既, 追到城血咪ok
我有條片, 打得唔係太好, 但個form ok, 整完比你睇下, 反正動畫卷有多

都係個句, 反超絕反dam計就ok

引用:
姐係老味硬推先係王道
你知啦 反到號令好想返
我一向都好贊成堅推
其實依家三國係打戰術打時間控制多過打控兵
咁當然你有好控兵既上面兩樣可以做得輕鬆d

引用:
作者: b_boy 查看文章
對求心玄反, 中段比人搶到中場
大家差不多12士氣, 應該點做?
死角開號令對面走, 結果餘士氣
推埋去對面就開號令
開馬姬對面個槍頭護住無得突...
你用俠者?
可以等對面埋城, 出假煙摶出城開到計, 佢就算走都要放低2-3隻
一係唔用士氣守, 讓城摶counter位推番一波2連發, 對面唔係再起可以用挑殺馬

槍頭可以搵人出入城封

此篇文章於 06-02-11 12:27 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 12:26 PM   #4
silvermoya
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2010
貓大有無第一集?

IC:奈澄(霸王50)
目標:荀血MASTER
現時deck:擺脫唔到英知詛咒
放換post 新增狼顧
停止更新的荀にゃんと一緒に覇道を進む
影片1影片2
神奇的11111
silvermoya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 12:37 PM   #5
IBRAHIM
Insane Gamer
-x-!!

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: 咖哩飯 查看文章
有無人星期六下午5點apm集合?
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
機略精
星期六打機
預我5點半出現(準時起到身的話)

引用:
from maxi from 2ch
6月イベント
6月6日~6月12日 辛憲英服
6月20日~6月30日 劉備服→新モデル

オリジナルデッキボーナス3倍キャンペーン
+超特訓・激特訓キャンペーン
6月20日~6月30日

天下統一大会 1DAY決戦
6月26日
辛憲英<-復活龍玉?

舊 06-02-11, 01:09 PM   #6
魔靈娘
Game Master
葵千尋

Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: IBRAHIM 查看文章
預我5點半出現(準時起到身的話)

辛憲英<-復活龍玉?
咖哩星期6同我食晏!

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 01:09 PM   #7
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
你用俠者?
可以等對面埋城, 出假煙摶出城開到計, 佢就算走都要放低2-3隻
一係唔用士氣守, 讓城摶counter位推番一波2連發, 對面唔係再起可以用挑殺馬

槍頭可以搵人出入城封
ic, but 假煙出城我仲係做得唔好

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 02:53 PM   #8
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
呢本野好似幾好睇咁wor, 下次借比我ok嗎?
http://blog.yam.com/areka/article/15000456

個畫師係咪畫 脫脫莉同祼祼娜 個個?
沒錯, "岸田メル"
今季新番"花咲くいろは" 人設都係佢!
神的筆記本, 我覺得幾好睇,值得一看!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 03:22 PM   #9
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
噫!好了!我第一了!

舊 06-02-11, 06:32 PM   #10
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
突然間諗起
平時我哋講武將宿(叔)星
但關於星辰嘅話係咪應該係讀作宿(秀)星呢?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 06:52 PM   #11
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: luciferyan 查看文章
突然間諗起
yes, 其實係應該讀"秀"

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 06:59 PM   #12
silvermoya
Crazy Gamer

引用:
突然間諗起
都唔係中文黎 咁考究仲咩
星(秀)無咩問題 但(秀)星好似有d奇怪=w=

日文係しゅく せい shukusei
憑音睇 傳過去果陣係讀叔
如果係秀 咁應該會讀しゅう 優秀=ゆう しゅう 

貓大有無第一集?

放換post 新增狼顧
影片1影片2
神奇的11111

此篇文章於 06-02-11 07:01 PM 被 silvermoya 編輯。
舊 06-02-11, 07:03 PM   #13
IBRAHIM
-x-!!

引用:
突然間諗起
咁睇你鐘意點讀啫~

舊 06-02-11, 07:03 PM   #14
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: silvermoya 查看文章
貓大有無第一集?
有,不過YOUTUBE應該搵到個分三PART嘅版本
但如果唔鍾意嘅我都可以再上載嘅

快嘅話今晚畫完,而不出聽晚就一定畫完

引用:
咁睇你鐘意點讀啫~
最緊要正字呀~
點可以下下約定俗成架~~

所以麵包個包用「飽」字係邪道!!

鏟手遊保平安

此篇文章於 06-02-11 07:05 PM 被 LR猫 編輯。
舊 06-02-11, 07:05 PM   #15
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
應該都係讀星宿

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 07:12 PM   #16
silvermoya
Crazy Gamer

引用:
有,不過YOUTUBE應該搵到個分三PART嘅版本
但如果唔鍾意嘅我都可以再上載嘅

快嘅話今晚畫完,而不出聽晚就一定畫完
得pat1同part3 part2唔見左

yahoo~

今日演武場
對最終兵器係鬥快落城架咩?

放換post 新增狼顧
影片1影片2
神奇的11111
舊 06-02-11, 07:13 PM   #17
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: silvermoya 查看文章
得pat1同part3 part2唔見左

yahoo~

今日演武場
對最終兵器係鬥快落城架咩?
我唔睇演武場好耐

乜對最終兵器唔係要落佢城嘅咩?!

鏟手遊保平安
舊 06-02-11, 07:32 PM   #18
silvermoya
Crazy Gamer

引用:
我唔睇演武場好耐

乜對最終兵器唔係要落佢城嘅咩?!
今次條片打到對面黃色... 但距離落城好似仲差好遠
對面又齊人 好似幾難落到
霍x磨落去 開凌統雙弓應該趕得切...?

我對過一次炸...
果陣2國力決起號+顏良 差少少殺到小喬
因為果陣唔夠士氣 開到combo對面已經叉左一陣
而家諗番討伐令+顏良應該趕得切

放換post 新增狼顧
影片1影片2
神奇的11111
舊 06-02-11, 07:37 PM   #19
鬼東東
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDanthony_tung99
我估我自己都係hk最低証ge覇者了
532位<<<<<兩星期無上落過=.=""wwwwwwwwwwww
鬼東東 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 07:49 PM   #20
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 鬼東東 查看文章
532位<<<<<兩星期無上落過=.=""wwwwwwwwwwww
我係130-135徘徊
時而升下時而跌下
不過我無打過機

第一集
http://www.youtube.com/watch?v=DTs_oB6wQuo

鏟手遊保平安

此篇文章於 06-02-11 07:51 PM 被 LR猫 編輯。
舊 06-02-11, 07:51 PM   #21
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 鬼東東 查看文章
540here

睇番原來香港有人100左

再望下原來落開間機鋪己經幾個霸王

此篇文章於 06-02-11 07:56 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 08:20 PM   #22
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
我好似唔見左ic......
太子巧遇leo哥~

舊 06-02-11, 08:23 PM   #23
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: hell & heaven 查看文章
我好似唔見左ic......
太子巧遇leo哥~
係太子唔見可能搵得返

鏟手遊保平安
舊 06-02-11, 08:46 PM   #24
IBRAHIM
-x-!!

引用:
最緊要正字呀~
點可以下下約定俗成架~~

所以麵包個包用「飽」字係邪道!!
我公司有個supervisor,經常將「做」房寫做「造」房

舊 06-02-11, 09:09 PM   #25
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
我公司有個supervisor,經常將「做」房寫做「造」房
但,乜嘢係「做房」??