Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>有冇朋友試過脫墨?
cloud 01:17 AM 05-26-11
本來都唔係好信呢D 野
但見到有D 周刊最好果頁話粒墨生係眼附近會夫妻綠簿,人際關係差
睇完好不安

有冇人脫過? 過程點
大情大性武大帝 01:24 AM 05-26-11
我小學時見一個女同學脫過,無乜點,只見佢不斷有野「查」落個墨上面,不斷地不斷地「查」,總之你差唔多大半個學期都有野在墨上面,久而久就由黑色既墨,慢慢漸變變左無左個墨…(變番肉色…)

ps:果個女同學個墨在「人中」個位。
JEREMY 09:38 AM 05-26-11
試過一次,
用d o者o厘塗o係粒墨度,之後搵支野"括"粒墨,
之後會紅左,表層既顏色就會淡左
蒼森.laio 10:17 AM 05-26-11
作者: 大情大性武大帝:
我小學時見一個女同學脫過,無乜點,只見佢不斷有野「查」落個墨上面,不斷地不斷地「查」,總之你差唔多大半個學期都有野在墨上面,久而久就由黑色既墨,慢慢漸變變左無左個墨…(變番肉色…)

ps:果個女同學個墨在「人中」個位。

大半個學期「人中」個位都有「達」野好難出街見人GAWO
二伍 10:20 AM 05-26-11
作者: {蒼}:
大半個學期「人中」個位都有「達」野好難出街見人GAWO
細個時做好過大個左先做啦
布甸 10:28 AM 05-26-11
我見我同事都脫左,近睇先僧先到個印,其他都無乜野,唔覺眼。
不過樓主粒墨係隻眼附近,最好問清楚人(醫生?)
Funny 10:33 AM 05-26-11
用藥膏感覺太雷, 唔係咁信得過
平果d 通常都係呢個方法同你脫, 不過都要睇吓粒墨有幾大, 同埋深唔深
size 較大或較深既都用唔到藥膏, 要用laser
同埋太深果d 有可能一次過清唔哂, 要過一排再做一次
用laser 感覺會放心d, 但同樣都會貴d
一般美容院都要1000前後
做完後粒墨會好似"lone"咗咁, 再慢慢結"蕉", 到d "蕉"都甩埋就會有個印咁
個印處理得唔好好易會積聚黑色素, 比較礙眼, 要好耐先會退
處理得好既話會慢慢變返自己d 膚色, 一般人都唔會覺有印, 不過自己照鏡就都會唔多唔少見到個印

如果粒墨喺面部既話都係做laser 好d 啦, 因為用藥膏用得唔好or 皮膚敏感就好大獲
如果係四肢or 身既話用藥膏都ok 既

HAKAIDER 12:05 PM 05-26-11
有d 係用電的, 方法同laser 差唔多, 先將要脱墨的位置麻醉再電 [火農] 粒墨

好多私家醫生都有得用此方法脫墨, 一般幾百蚊左右
Montague 01:31 PM 05-26-11
唔嫌貴而家多數都係激光脫,過程冇咁痛同會舒服d
一般就用電,係一支帶熱的尖尖地既電棒,一般都係嚮粒墨上面點下點下整"濃"佢,然後再扢走佢,睇你粒墨生嚮邊,呢個過程有機會好痛....
神秘過客 04:57 PM 05-26-11
要俾醫生睇過至知用咩方法脫的,
細粒o既通常用 laser, 不過粒墨有機會再生番出黎的...
有D醫生好似會包你2至3次粒墨重生的話, 免費幫你再做

大粒又凸o既墨通常都要開刀切, 做唔到 laser 的
切完一個星期左右返去拆線, 不過會有疤...
可能需要3個月至半年左右的時間慢慢退掉, 視乎各人情況而定
s3b21 12:01 AM 01-15-19
去鐘經絡嗰度脫啦
Busconcamp 02:33 PM 01-15-19
以為雲爺發作...
原來係2011...
iu fu pig 03:23 PM 01-15-19
作者: Busconcamp:
以為雲爺發作...
原來係2011...
有機會係暈爺分身推舊po
anyone 03:29 PM 01-15-19