Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 
PC電腦遊戲討論版>有冇人玩左古惑仔online試玩版
凍冰冰綠茶 09:15 PM 09-08-02
好唔好玩?
未買....:-)
URA 12:44 AM 09-14-02
唔好玩
usayarE 08:00 PM 09-16-02
邊到有得take / 買?
我想試下可唔可以係地鐵出來之後行返去我屋企:-)
小雨 08:01 PM 09-16-02
聽人講試版都好似要用 3GB HDD Space...:-)
Hikari 08:03 PM 09-16-02
作者: :
Originally posted by 小雨 :
聽人講試版都好似要用 3GB HDD Space...:-)
咁完全版要用幾多...?:-)
小雨 08:04 PM 09-16-02
10GB...LOL
特典版係連 10GB HDD 一個...LOL
☆天魔之才★ 08:21 PM 09-16-02
一d都唔好玩

而且測試版未開香港區...所以冇得返屋企....:-)
chun chun d d 08:28 PM 09-16-02
唔係咁好玩,

我"而家"只係覺得係一隻為0左升lv而玩既game

咁多人係裹面玩只係為0左升lv...

隻game又多bug喎...

我玩到lv8...宜家超難升lv:>_<:
chun chun d d 08:28 PM 09-16-02
隻試玩版2.3GB
C@T-X 02:50 AM 09-17-02
日日入去就係殺...斬...吹雞...再殺...再斬...
suzuki 05:19 AM 09-17-02
而家的所有LV和道具,在正式版時會全部清除
你地升黎都冇用....
chun chun d d 10:20 PM 09-17-02
冇錯...

但買唔買正式版又另一回事...

買哩隻game真係要三思呀
integrator 08:50 PM 10-06-02
隻game幾錢呀???
chun chun d d 08:52 PM 10-06-02
唔知呀...

宜家個版係買書送既

但隻game愈改愈差..

悶到飛起
jerrylui 12:02 AM 10-09-02
如果買呢隻game只得一個原因..........> 香港境!!
(如果唔過$100我會買,支持下本地製作)
integrator 05:27 PM 10-09-02
古龍岩岩出時我都用左一舊水黎支持本地製作
但只係玩左幾十分鐘...:-)
寇維克斯 05:34 PM 10-09-02
都痴痴地,用成3gb...
integrator 04:54 PM 10-10-02
正式版唔係又要成幾GB下化.....?:-)
chun chun d d 09:37 PM 10-13-02
應該要3-4gb

宜家個版圖得九龍區咋
Hikari 12:42 AM 10-14-02
有冇大埔嫁?
chun chun d d 07:58 PM 10-15-02
相信冇-_-
Pandahahaha 09:22 AM 10-18-02
聽我個frd講一開始d差佬會打市民,而家d古惑仔就圍打d差佬,中有d gm都比人打到要走佬,呢隻game的平衡度...............................gm都比人打到要走佬........................
chun chun d d 02:41 PM 10-18-02
商 會 封 殺 古 惑 仔 遊 戲

【 本 報 訊 】 部 份 青 少 年 沉 迷 電 腦 網 絡 遊 戲 , 甚 至 有 人 未 能 識 別 真 實 與 虛 擬 世 界 而 自 殺 。 有 商 人 看 準 電 腦 網 絡 遊 戲 熱 潮 方 興 未 艾 的 商 機 , 最 近 推 出 一 套 名 為 《 古 惑 仔 Online 》 網 絡 遊 戲 , 現 時 有 關 遊 戲 的 試 玩 版 已 在 市 面 大 熱 流 行 , 業 界 、 社 工 及 警 方 擔 心 : 「 該 遊 戲 教 壞 細 路 , 意 識 不 良 ! 」 令 心 智 未 成 熟 青 少 年 , 徘 徊 於 真 實 與 虛 擬 之 間 , 被 誤 導 盲 目 崇 拜 黑 社 會 。 警 方 則 擔 憂 發 展 至 黑 人 物 乘 機 在 網 上 「 收 」 , 正 留 意 事 態 發 展 。

擔 心 教 壞 「 細 路 」
根 據 同 名 漫 畫 改 編 的 《 古 惑 仔 Online 》 遊 戲 , 上 月 隨 電 腦 雜 誌 附 送 試 玩 版 , 瞬 即 風 魔 玩 家 , 但 遭 本 港 網 絡 遊 戲 媒 體 業 商 會 封 殺 , 旗 下 會 員 店 舖 不 予 安 裝 。
該 遊 戲 以 香 港 為 背 景 , 內 容 涉 及 黑 社 會 「 收 數 」 、 招 收 會 員 等 情 節 , 本 月 底 推 出 的 完 全 版 更 加 入 賣 盜 版 光 碟 的 內 容 。 香 港 網 絡 媒 體 業 協 會 主 席 陳 志 傑 及 互 聯 網 服 務 商 協 會 會 長 莫 乃 光 擔 心 該 遊 戲 「 意 識 不 良 , 教 壞 細 路 ! 」 九 龍 明 愛 社 區 中 心 註 冊 社 工 羅 紀 麟 昨 日 指 出 , 《 古 惑 仔 Online 》 遊 戲 雖 然 聲 明 與 社 團 無 關 , 但 遊 戲 內 容 卻 描 寫 黑 社 會 活 動 , 遊 戲 畫 面 更 模 仿 香 港 實 景 街 道 , 容 易 令 青 少 年 代 入 感 。

講真..隻GAME...相信唔會教壞人
裹面做D野同行為,好似仲乖過中學生
integrator 03:08 PM 10-18-02
咁不如唔好睇電影,乜都話教壞細路:-)
chun chun d d 10:04 PM 10-20-02
係咁架啦.
隻game爬覺得根本冇咩問題(唔好玩例外)
就算唔教都會識架啦.
1 2 

返回主題版面