Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版 > 攻略心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-22-09, 10:12 PM   #1
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
Luminous Arc 3 Eyes (弦光之源3 / ルミナスアーク3)

有冇人有玩?

官網
http://www.mmv.co.jp/special/game/ds...us3/index.html

攻略wiki
http://masterwiki.net/la3eyes/index....CE%B5%B3%BB%CE

開始玩左冇幾耐, SYSTEM多左唔少野玩, 故事暫時睇落幾好, OP冇第2集個首咁好聽
今集有得選NORMAL/HARD, HARD都真係有D難度, 要考慮下先行, 唔似以前亂打都贏

另外, 又有水樹

最後, 貼張冰刃先

暫時已知第2關打低(唔係打到佢冇血逃走)個boss有件素材同粒jump+2的石

此篇文章於 01-18-10 10:06 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線  
舊 12-24-09, 11:24 PM   #2
fafawan
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
想玩同類既遊戲,因為好喜歡ffta
不過這隻就唔知點解買唔落手

JUS:201948830377
fafawan 目前離線  
舊 12-24-09, 11:42 PM   #3
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
仲差一關就爆二週目
二週目收埋七星男入隊

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 12-27-09, 03:59 PM   #4
6eo
美波様!

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
仲差一關就爆二週目
二週目收埋七星男入隊
咁快
我先打到5星盾男加入咋

引用:
作者: fafawan 查看文章
想玩同類既遊戲,因為好喜歡ffta
不過這隻就唔知點解買唔落手
其實呢隻我暫時覺得做得好過上一集

不過諗番, 依家學校當冰刃係救世的其中一人, 咁者係上集官方劇情係行冰刃線?

此篇文章於 12-27-09 04:02 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線  
舊 12-28-09, 07:30 AM   #5
埃及使者
玻璃般的存在

今集冇得收上輯魔女啦
不過溫泉就係要打佢地
每人打兩次...仲要鬼死咁勁

同埋感覺今輯normal = 上輯hard

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 12-28-09, 09:50 AM   #6
6eo
美波様!

引用:
今集冇得收上輯魔女啦
不過溫泉就係要打佢地
每人打兩次...仲要鬼死咁勁

同埋感覺今輯normal = 上輯hard
冇得收好正路, 如果有得收, 新角色會憤死

上輯有HARD咩?
好似今集先有得選NORMAL同HARD咋喎
上集打完1週目之後已經冇任何難度... 2週目個個d lv高到
1週目都只係得溫泉難打者
6eo 目前離線  
舊 12-28-09, 10:09 AM   #7
funny-funny
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: iamleoluk 查看文章

上輯有HARD咩?
上集打完1週目之後已經冇任何難度... 2週目個個d lv高到
上集2週目開始已經好屈機orz
結果今集揀左hard黎玩
升LV時間又用多左
funny-funny 目前離線  
舊 12-28-09, 10:59 AM   #8
埃及使者
玻璃般的存在

引用:

上輯有HARD咩?
其實一週目已經可以拎哂所有人
槍男回歸、7星男
7星男真係好勁.....但最可惜係ao2......move2
大大減弱左派佢出場既機會

隻男豬終於99
不過物攻只有57x...好低

停左係第25關度
清哂d quest & 溫泉先入下一週

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 12-29-09, 10:08 AM   #9
6eo
美波様!

引用:
其實一週目已經可以拎哂所有人
槍男回歸、7星男
7星男真係好勁.....但最可惜係ao2......move2
大大減弱左派佢出場既機會

隻男豬終於99
不過物攻只有57x...好低

停左係第25關度
清哂d quest & 溫泉先入下一週
今集自由行動時有得訓練, 者係可以無限屈男主角的能力
唔似上集升到99就冇得再升, 不過都真係冇咩心機屈到99 lv...
上集打完2週目之後最高都只係8x lv...

上集wifi就鬥高lv, 今集除左lv之外仲要鬥多時間同心機... 雖然wifi應該都冇咩人會玩
6eo 目前離線  
舊 12-29-09, 10:13 AM   #10
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
今集自由行動時有得訓練, 者係可以無限屈男主角的能力
唔似上集升到99就冇得再升, 不過都真係冇咩心機屈到99 lv...
上集打完2週目之後最高都只係8x lv...

上集wifi就鬥高lv, 今集除左lv之外仲要鬥多時間同心機... 雖然wifi應該都冇咩人會玩
今集上到99都仲可以屈能力
就係去鍛鍊場搵果3個教官
不過每鍛鍊一次就要浪費一個漏斗

今集wifi都仲有用
因為全部寶玉類都要經wifi對戰先有得拎......無視魔防

今朝終於屈出師傅99
エルル仲差少少

俾男豬試左2個破壞之魂 + 1個心眼
覺醒後第五招 + 會心 + 背後
打上輯既ルナルナ = 25xx

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 01-03-10, 01:32 AM   #11
yuuki7000

註冊日期: Oct 2009
大家1週目 幾多lv過到 ???
打到最終章 玩過1,2個 quest 隻男腳45 其他女 40,41 唔夠打...
真係要屈人去升lv 囧rz..

有冇d快速升lv秘訣xdd!?
yuuki7000 目前離線  
舊 01-03-10, 11:17 AM   #12
闇之大精靈

註冊日期: May 2007
引用:
作者: yuuki7000 查看文章
打到最終章 玩過1,2個 quest 隻男腳45 其他女 40,41 唔夠打...

差唔多啦
主線40lv夠架啦
我一週目男主/ 水樹45lv
其他40lv
除0左last boss難d之外(回避高, 男主/ 水樹成日miss)
一週目攻略0左水樹
二週係兩個飛天爆乳15/16中
闇之大精靈 目前離線  
舊 01-03-10, 11:33 AM   #13
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: yuuki7000 查看文章

我只用男豬....其他全魔女
50幾就過左

可以去中庭果度升 (拎水上漂件衫果關)
裝滿exp+40%既道具

=================
依家完埋二週目
但諗緊好唔好重新打過
因為男豬既點數少...
覺醒前已經升左好多lv

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 01-03-10, 06:47 PM   #14
fafawan
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
而家我玩緊第二集,感覺唔錯,睇黎終於有得玩srpg,餓左好耐

JUS:201948830377
fafawan 目前離線  
舊 01-03-10, 11:28 PM   #15
6eo
美波様!

暫時打到第8話, sara岩岩加入, 多個補血人, 但佢仲薄過eruru...
6eo 目前離線  
舊 01-04-10, 07:34 AM   #16
埃及使者
玻璃般的存在

サラ係全隻GAME最高魔攻既人
裝魔石、寶玉、+MAG = 無視屬性打得超痛

可惜血少MP少

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 01-06-10, 10:03 AM   #17
6eo
美波様!

引用:
サラ係全隻GAME最高魔攻既人
裝魔石、寶玉、+MAG = 無視屬性打得超痛

可惜血少MP少
暫時用落, 佢同佢家姐一樣係脆過方塊蘇...
比左個防禦之極意佢都係好薄...
第8話要救sara個關真係打到火到黎, 第1次打出錯人, 未行到去佢已經比人兩下就打死左...
一定要用佢家姐做餌等d 魔法師到先得...

佢家姐勝在 ao 高同走得快, 不過基本能力真係... balance番佢咁高ge移動同jump...
sara ao低而且冇單体補血, 用黎補血始終唔及eruru...

想問同d npc ge友好度究竟有咩用?
同個占卜店/錬金店老闆/仲有隻 kobin 過左幾次 after break 但完全唔知有咩影響...
另外有時有d event 要用沙漏 (好似浴場個d), 但又係咩都唔加, 純粹為睇event增加完成%??
6eo 目前離線  
舊 01-06-10, 03:35 PM   #18
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
暫時用落, 佢同佢家姐一樣係脆過方塊蘇...
比左個防禦之極意佢都係好薄...
第8話要救sara個關真係打到火到黎, 第1次打出錯人, 未行到去佢已經比人兩下就打死左...
一定要用佢家姐做餌等d 魔法師到先得...

佢家姐勝在 ao 高同走得快, 不過基本能力真係... balance番佢咁高ge移動同jump...
sara ao低而且冇單体補血, 用黎補血始終唔及eruru...

想問同d npc ge友好度究竟有咩用?
同個占卜店/錬金店老闆/仲有隻 kobin 過左幾次 after break 但完全唔知有咩影響...
另外有時有d event 要用沙漏 (好似浴場個d), 但又係咩都唔加, 純粹為睇event增加完成%??
不過咁樣先叫平衡d
如果高ao、高移動、高物/魔攻
到時就有人話屈機

>npc
拎cg/事件發生
例如夜店貓耳兔耳女+大叔
就要同占卜師傾計先會發生
有幾張cg都要三人入手後先有

>event 要用沙漏
玩左咁耐我估都係
所以通常我會SL揀第二個人先
除左男性外其他女性浴場EVENT都睇哂

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 01-07-10, 08:44 PM   #19
埃及使者
玻璃般的存在

同人wifi對戰打左一場
拎左2粒寶玉

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 01-18-10, 10:06 AM   #20
6eo
美波様!

引用:
同人wifi對戰打左一場
拎左2粒寶玉
D玉有咩用?

搵到個好d ge攻略網
http://masterwiki.net/la3eyes/index....CE%B5%B3%BB%CE

我發現我已經miss左個support event... 睇黎都係要2週目先補番...
同埋騎士驅樂部又搵少左條女... miss左圖書館館理員個個...

此篇文章於 01-18-10 10:20 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線  
舊 01-23-10, 11:05 PM   #21
6eo
美波様!

少少ot, 見到兩張好靚ge la2 同人圖, 一張係runaruna, 一張係冰刃

原圖我唔可以係到post啦... 不過大家自己search 中乃空 應該會搵到
6eo 目前離線  
舊 01-23-10, 11:12 PM   #22
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
畫得幾好...有些白色好怪似上車

舊 01-25-10, 09:53 AM   #23
6eo
美波様!

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
畫得幾好...有些白色好怪似上車
唔明
你指張圖有地方白左? 我改的... 唔改係到post唔到
6eo 目前離線  
舊 01-25-10, 09:54 AM   #24
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
中乃空好野黎架

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 01-25-10, 07:30 PM   #25
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
D玉有咩用?

搵到個好d ge攻略網

我發現我已經miss左個support event... 睇黎都係要2週目先補番...
同埋騎士驅樂部又搵少左條女... miss左圖書館館理員個個...
大家都係睇呢個網

張圖唔知擺左係邊=.=""

GGF - 棄坑

此篇文章於 01-25-10 07:39 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線  

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Luminous Arc 3 EYES 日版已售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 63 07-25-23 06:21 PM
[NDS] Luminous Arc 2 Will [日版已售] imgahou 手提遊戲機討論版 211 07-13-08 06:20 PM

現在的時間是 09:21 AM

手機版 | APP版