Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 08-14-09, 06:01 PM   #1
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
擦鞋技巧一問

首先唔係恭維o個隻擦鞋……而係真正擦皮鞋

事源今日唔駛返工,就o向屋企拎隻鞋出o黎擦o下,
平時都係用奇偉鞋蠟+棉花+水係咁捽,出o黎效果都令令地,

但因為用棉花,捽到鞋身剪裁位時o的綫時棉花會勾到o的綫甩毛,
搞到o個o的位唔敢落力捽要就住就住咁,結果就鞋身平面位置就閃閃令,但剪裁就瓦瓦地色
但我返工又見有o的人對鞋真係成隻都咁令,照到鏡咁濟

屋企有o的老豆年代留落o黎宜家o向惠康仲有得買o既奇偉海綿,
不過就唔多似有用,拎o黎抹o下隻鞋係就係有少少令到,不過完全唔見得人,
再見奇偉原來都有好多甚麼快速擦鞋o既支裝/牙膏/三角型海綿o既產品……有冇人用過知得唔得?

另外都想問o下其實用咩物料擦鞋最好?
總係覺得棉花都未能擦到靚鞋出o黎……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 08-14-09 06:03 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-09, 06:17 PM   #2
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
首先去晒塵
用kiwi潤皮既油潤一潤
吹乾
搽kiwi鞋油
用kiwi鞋刷喪刷
用kiwi擦鞋布喪捽

牙膏裝快only, 效果無咁好

舊 08-14-09, 06:29 PM   #3
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
kiwi潤皮既油……即係邊隻?

用kiwi鞋刷……呢舊o野我見個樣好恐怖喎,o的毛硬到
總覺得一擦落隻鞋度實成隻鞋花晒,定係真係要擦花佢o黎磨鞋?

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-09, 09:10 PM   #4
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
潤皮既油 好似lotion,好細枝,透明玻璃罐,白色

個刷硬極都整唔花d皮, 同埋你落左鞋油,刷既都係油而唔係皮

主題工具
顯示模式

論壇跳轉