Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>Laser Mouse和Optical Mouse的問題
ai. 08:46 PM 05-08-09
想問下Laser Mouse和Optical Mouse的dpi計法係唔係一樣??
我原本用ms的3000dpi的Optical Mouse,不過壞了;
剛剛買了一個ms的Laser Mouse,佢盒寫明1000dpi.
我怕用憤了3000會不習慣1000,所以不敢開來試,
因為未開應該可以refund.
Rabe 09:07 PM 05-08-09
計法一樣的, DPI = Dots per inch
如未開封建議拎去退....... 如果唔用返一排一定唔會慣
ai. 12:56 AM 05-09-09
啊~明白~唔該灑.
dragonwing84 12:58 AM 05-09-09
實唔慣啦慢咁多
我隻MOUSE有得較DPI 最高1800
仲有450 同 900
我較去900已經覺得慢左好多啦
ai. 01:02 AM 05-09-09
作者: dragonwing84:
實唔慣啦慢咁多
我隻MOUSE有得較DPI 最高1800
仲有450 同 900
我較去900已經覺得慢左好多啦
ha~咁死火~咁真係要盡快去退左佢買過另一隻~
phil077 12:02 PM 05-10-09
作者: AiStudio:
ha~咁死火~咁真係要盡快去退左佢買過另一隻~
可以試吓M$ Sidewinder X8

http://www.hkepc.com/forum/viewthrea...idewinder%2BX8
末日幽靈 12:32 PM 05-10-09
好奇一問,真的有需要去到這麼高?
因為我自己用MX-R和mx518,也只是調到900dpi
phil077 12:43 PM 05-10-09
作者: 末日幽靈:
好奇一問,真的有需要去到這麼高?
因為我自己用MX-R和mx518,也只是調到900dpi
3000-4500DPI 真係唔係有特殊用途或打機, 根本唔需要禁快
神龍 12:52 PM 05-10-09
無必要唔好買咁高,習慣左4000個類,轉返2000都會唔習慣,再換mouse就會得番好小選擇

返回主題版面