Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 04-24-09, 11:31 AM   #1
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
[問題]notebook個火牛唔知係咪壞左, help!!!

呢家部notebook
我插個火牛落去,連差電燈都唔著
請問我係咪火牛燒左?
定係部notebook個插位入面壞左

因我想買隻火牛返來試但又怕唔關事
買隻notebook火牛大約幾錢???

唔該晒
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-09, 05:12 PM   #2
lkihk
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlkihk
XBox Live Gamertaglki
你先拎起舊電池,睇下用火牛開唔開得著機先,如果得就係舊電壞喇,如果著唔到機就一定係其中一樣壞左,你睇下有無fd係用緊同廠機架,借個牛黎試下囉,再唔係就拎上代理搞喇吧!

舊 04-24-09, 08:27 PM   #3
麥C
God of Gamer
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
我部t41都係咁
結果係個機的插口入面接觸不良
自己拆機整返好

一般nb火牛$2-300左右
代用就6-7折價

舊 04-24-09, 09:53 PM   #4
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
THX 兩位

因我部機好耐冇用
舊電本身已經冇電了

同埋部機已經過晒保養
係stamp個D BTO機黎

咁請問買隻牛係咪對返Volt數同埋插頭就得?
邊度會有得買呢D火牛?

另我拆開係咪主要睇下D金屬銅片係咪接觸唔到?
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-09, 11:36 PM   #5
麥C
God of Gamer
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
高登有火牛賣同專做nb維修的(如66**果d)
可以睇睇

我自己果次係接觸插頭外邊果度接觸不良
正確來講係頂埋咗接觸唔到
最煩係拆大半機先拎到果part出來睇...lol

論壇跳轉

現在的時間是 08:05 AM

手機版 | APP版