Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 
體育版>正常既年青人做到幾多下掌上壓
老野一個 01:41 AM 08-22-02
連續幾多下先至叫合格呢
搖搖 01:46 AM 08-22-02
我做到十幾下咋
itcwai 09:53 AM 08-23-02
中五體適能都冇standard喎好似.
不過10下push up, 3下引體上升好似係PE亞sir例牌考核咁既.
達比 09:54 AM 08-23-02
30 下掌上壓and 6下正手引體(反手易d)
小雨 11:53 AM 08-23-02
正常如果唔限時應該做到 50 下..
以前測驗一分鐘做到 30 下..(幾年前...XDD)
引體應該就 6 下...(自己都好勉強) :@_@":
KIM 03:20 PM 08-27-02
當年某某TI的RECORD是30秒做42下,後來我以55下破了!

不過我是每2-3天也有做開的!
阿高 03:32 PM 08-27-02
作者: :
Originally posted by KIM :
當年某某TI的RECORD是30秒做42下,後來我以55下破了!

不過我是每2-3天也有做開的!
係咁點頭當做?鬻r:-)
KIM 03:41 PM 08-27-02
?不明白!
TAKUMA 06:37 PM 08-30-02
80 push up
15 引體上升 (反手)
魚伕 06:38 PM 08-30-02
Originally posted by TAKUMA :
80 push up
嘩..我做得40幾下,米唔正常 :-)
小雨 06:57 PM 08-30-02
Originally posted by TAKUMA :
80 push up
15 下引體..?!
好恐怖....:-)
可以去考消防員...
老野一個 09:35 PM 08-30-02
引體4下就唔掂喇:-)
integrator 02:31 PM 08-31-02
我唔識做引體上升....:-)
做掌上壓對我黎講好容易...因為個身體太輕
試過同人地玩,做左七十幾下都未累:@_@":
(做五下,十下,十五下等等;做完停幾分鐘再做)
PC198345 02:35 PM 09-24-02
8O掌上壓 in 45s
8指上壓 in 18s
15引體上升 in 25s

我正常嗎? :-) :-) :-)
Samuel 04:32 PM 09-24-02
我做2X下掌上壓已經唔得 咁係咪好有問題?
KIM 05:02 PM 09-24-02
總之多d做就會多啦!
PC198345 08:21 PM 09-24-02
Originally posted by KIM :
總之多d做就會多啦!
絕對同意:-)

有D做唔倒,可能係身太重
雙星 09:15 PM 09-24-02
最多得三十幾下到,引體上升就五下都吾得
何英 11:46 AM 09-25-02
淨係可以連續做倒廿下:@_@":
DCBBA 11:58 AM 09-25-02
單手十五o下,雙手三十o下
PC198345 03:21 PM 09-25-02
想單手能做多幾下掌上壓,試下雙腳打開D,但這做法是無意思的.
試下雙腳合埋做黎睇下....這樣做才是最勁的:-)
PC198345 03:23 PM 09-25-02
Originally posted by samkit :
淨係可以連續做倒廿下:@_@":

或者你體重一百kg,做到廿下,好勁既啦:-)
Freeman02hk 06:21 PM 09-25-02
I can't do it!!
DCBBA 06:56 PM 09-25-02
Originally posted by Freeman02hk :
I can't do it!!
比人做實得:-)
KIM 07:03 PM 09-25-02
怎 樣 才 可 以 知 道 自 己 的 體 適 能 水 平 呢 ?
http://www.hksdb.org.hk/hksdb/html/b..._sport-h1.html

http://ifiles.tvb.com/ifiles/20010329/f_more/
http://student.puiching.edu.hk/~vollball/gym/pushup.htm
http://www.lcsd.gov.hk/LEISURE/LM/pa.../fatboy_2.html
1 2 

返回主題版面