Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
Neo Entertainment TREND>高清台節目討論及分享!
KIM 10:51 PM 09-20-08
因自己近日先買了機頂盒, 而自己都有好多不明白的地方!
故希望大家也有個地方一齊討論!:-)
KIM 10:52 PM 09-20-08
備用!!!!!!:-)
雪舟等楊 10:58 PM 09-20-08
nhk樂韻名城:-)
不過你永遠唔知幾時播:-)

唔係wild china,就世界文化遺產
要求重播planet earth:-) :-) :-)
或者1800套台劇(下星期仔仔個套就唔知, 墾丁個套有個女主角幾靚)

開市日無記迫你睇半日創富坊:-)
亞視每晚得兩三粒鐘有高清台:-)
KIM 11:01 PM 09-20-08
其實"高"已經咁多台, 咁仲有沒需要用比$的now tv呢?
>>>>>劉伯<<<<< 11:07 PM 09-20-08
我就冇機頂盒
不過有手指

老實講, D台暫時唔係太吸引都我
希望有多D類似DISCOVERY CHANNEL之類既節目睇:-)

ATV開咁多台, 除左24小時新聞, 其他興趣不大:-)
KIM 11:09 PM 09-20-08
作者: lauchai:
我就冇機頂盒
不過有手指

老實講, D台暫時唔係太吸引都我
希望有多D類似DISCOVERY CHANNEL之類既節目睇:-)

ATV開咁多台, 除左24小時新聞, 其他興趣不大:-)
好似已經有DISCOVERY CHANNEL~我先話cut now tv渣~
>>>>>劉伯<<<<< 11:10 PM 09-20-08
作者: KIM:
好似已經有DISCOVERY CHANNEL~我先話cut now tv渣~
:-)
有咩?
我真係唔多覺
邊個台做?:-)
雪舟等楊 11:11 PM 09-20-08
亞視個文化資訊頻道ok架
係播高清個幾個鐘時會休台:-) :-)
>>>>>劉伯<<<<< 11:14 PM 09-20-08
作者: 雪舟等楊:
亞視個文化資訊頻道ok架
係播高清個幾個鐘時會休台:-) :-)
好似8-12?:-)
sgouki 01:06 PM 09-21-08
nhk樂韻名城:-)
不過你永遠唔知幾時播:-)

唔係wild china,就世界文化遺產
要求重播planet earth:-) :-) :-)
或者1800套台劇(下星期仔仔個套就唔知, 墾丁個套有個女主角幾靚)

開市日無記迫你睇半日創富坊:-)
亞視每晚得兩三粒鐘有高清台:-)
樂韻名城我覺得個bit rate 可能吾係十足, 又可能因為我日版TV 轉一轉線差左................:-)

我反而想知係咪開多幾個發射站之後會夠bit rate開多條HD channel........
enishi 01:15 PM 09-21-08
作者: sgouki:
樂韻名城我覺得個bit rate 可能吾係十足, 又可能因為我日版TV 轉一轉線差左................:-)

我反而想知係咪開多幾個發射站之後會夠bit rate開多條HD channel........
而家 bit rate 已經用哂, 如果唔係唔會出現亞視一開高清台就要 cut 其他數碼台

要加 bandwidth 最有效方法係 cut 左傳統廣播, free 左 d resource 出黎
>>>>>劉伯<<<<< 02:27 PM 09-21-08
作者: enishi:
而家 bit rate 已經用哂, 如果唔係唔會出現亞視一開高清台就要 cut 其他數碼台

要加 bandwidth 最有效方法係 cut 左傳統廣播, free 左 d resource 出黎
有排等:-)
enishi 02:42 PM 09-21-08
有排等:-)
應該早過普選特首 :-)

另外方法係用其他頻道, 不過大部分大廈天線又要重新 tune 過 :-)
HIM 03:17 PM 09-21-08
J2真係幾多野睇
大情大性武大帝 03:45 PM 09-21-08
其實亞視開咁多台既策略都幾好的,佢想一炮過殺晒睇有線果DDiscovery Channel,National Geographic Channel果D人,同體育,可惜空有理想,但銀彈有限,如果佢播體育野買英超播丫?佢而家播埋果D幾編門既體育野…同世嘉一樣…
雪舟等楊 05:52 PM 09-23-08
數碼廣播一打風,落大雨就死

以前舊制都無事:-)

新制係打大風落大雨就起格同收唔到

點解會咁:-) :-) :-) :-)

今晚仲要錄節目:-) :-) :-)
joeypong 06:48 PM 09-23-08
數碼廣播一打風,落大雨就死

以前舊制都無事:-)

新制係打大風落大雨就起格同收唔到

點解會咁:-) :-) :-) :-)

今晚仲要錄節目:-) :-) :-)
咩台收唔到?同埋咩發射站?
雪舟等楊 06:53 PM 09-23-08
慈雲山

舊4一向收唔到(有線唔認數)
新九頭先, 不論無記亞記都有時會訊號丟失:-) :-)
>>>>>劉伯<<<<< 07:03 PM 09-23-08
我西營盤呢面一時時:-)
KIM 09:57 PM 09-25-08
我有時發現會不同台的字幕JAM圭一齊~

即新聞時有劇集的字幕~:-)
>>>>>劉伯<<<<< 12:24 AM 10-01-08
錄左睇唔到
有冇人識, 教教我?:-)

我用手指的
joeypong 11:38 PM 10-01-08
錄左睇唔到
有冇人識, 教教我?:-)

我用手指的
用咩software?
westpat 02:25 PM 10-03-08
舊時細個打風
都會收唔到
我諗遲多幾年高清發射站都可以keep住打風都唔會有影響
>>>>>劉伯<<<<< 02:34 PM 10-03-08
作者: joeypong:
用咩software?
blazevideo

錄完係MPEG檔
但係PLAY就有聲冇影
會唔會又要裝什麼DE-CODE之類, 什麼什麼?:-)
koala 03:10 AM 10-05-08
blazevideo

錄完係MPEG檔
但係PLAY就有聲冇影
會唔會又要裝什麼DE-CODE之類, 什麼什麼?:-)
用返Blaze HDTV 都播唔到?
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面