Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 告示區 > GAF告示版 > 申訴及解答區

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-30-08, 01:27 PM   #1
sigma
God of Gamer
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
粗口縮寫冇問題?

http://gaforum.org/showpost.php?p=6873592&postcount=2
點解咁公正無私既版主唔處理既?

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 05-30-08, 01:30 PM   #2
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
a.mod都唔係24小時online啦,online都唔係個個topic同post睇到...

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線  
舊 05-30-08, 01:52 PM   #3
sigma
BAN!!BAN!!

引用:
作者: Scarlet 查看文章
a.mod都唔係24小時online啦,online都唔係個個topic同post睇到...
其實我係學某d人先pm左等公正無私版主處理
但係過左日都冇 所以咪上唻問下係咪5月尾哩個時間講就冇問題 以前先至有問題

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 05-30-08, 01:54 PM   #4
長谷部
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: sigma 查看文章
其實我係學某d人先pm左等公正無私版主處理
但係過左日都冇 所以咪上唻問下係咪5月尾哩個時間講就冇問題 以前先至有問題
你傳了給多少個mod?可能有mod沒有online(始終人有其他工作的)

あなたが…いない
ここには…いない
わかりあえたのに埋まらない距離

今期推介---あなたが…いない
長谷部 目前離線  
舊 05-30-08, 02:36 PM   #5
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
http://www.gaforum.org/showpost.php?...5&postcount=41
相比起W乜乜...
我反而覺得呢句DK乜乜問題更大...
但出左咁多日反而好似冇乜人留意到... (因為唔識點解?)

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 05-30-08, 02:54 PM   #6
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
http://www.gaforum.org/showpost.php?...5&postcount=41
相比起W乜乜...
我反而覺得呢句DK乜乜問題更大...
但出左咁多日反而好似冇乜人留意到... (因為唔識點解?)
坦白講
你唔貼link我都唔會入去啦
我都冇ps3

不過佢呢句仲勁過delay乜乜

舊 05-31-08, 12:02 AM   #7
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
點解成日都冇人處理既

定係管理員都默許可以使用縮寫???

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線  
舊 05-31-08, 12:08 AM   #8
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDinmhrka0830
XBox Live Gamertag等人施捨...
引用:
作者: 真仔 查看文章
點解成日都冇人處理既

定係管理員都默許可以使用縮寫???
個人意見:
縮寫灰色地帶太多...有時都唔知係唔係真係關事....好難定
NoxHY 目前離線  
舊 05-31-08, 12:21 AM   #9
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
http://gaforum.org/showpost.php?p=6873592&postcount=2
點解咁公正無私既版主唔處理既?
o個位人兄有冇解釋係乜a

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 05-31-08, 12:33 AM   #10
真仔

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
o個位人兄有冇解釋係乜a
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=175446&page=28

唔駛解釋佢自己都知有事了吧

#685 #688#729
a mod
http://www.gaforum.org/member.php?u=213
都有講佢都係3日
#729 仲話事主認左

#695#737
mod
http://www.gaforum.org/member.php?u=550
連安心上路都出埋

a mod
http://www.gaforum.org/member.php?u=3002
引用:
搵其他人郁手啦
我出手色盲會好唔happy架
即係下午2時~3時有管理員看到
但又沒有任何行動

即係那句wxx可以用?? 咁之前又ban左句"北京"架wo
意思真係幾近似

我真係想知gaf既底線去到邊

2.応援XD

World of Warcraft - undead warrior
真仔 目前離線  
舊 05-31-08, 12:57 AM   #11
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
處理中

再重申一次, mod 唔係24/7係度打理
有問題post冇人理絕對有可能

再加上近期事件, mod要ban人會比較嚴謹
所以有mod見到但冇行動都算正常

其實係唔同事件上, 唔可以單靠文字去決定行動
必需獨立去看前文後理及事主態度..去決定輕重

Rabbidas 目前離線  
舊 05-31-08, 12:59 AM   #12
真仔

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
處理中

再重申一次, mod 唔係24/7係度打理
有問題post冇人理絕對有可能

再加上近期事件, mod要ban人會比較嚴謹
所以有mod見到但冇行動都算正常

其實係唔同事件上, 唔可以單靠文字去決定行動
必需獨立去看前文後理及事主態度..去決定輕重
我看到a mod們都有晒共識係ban3日
但係又冇人出手

仲用呀咩咩唔開心做理由架wo

2.応援XD

真仔 目前離線  
舊 05-31-08, 01:03 AM   #13
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
但係又冇人出手

唔洗你粗心, 我地會處理

Rabbidas 目前離線  
舊 05-31-08, 01:12 AM   #14
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
http://www.gaforum.org/showpost.php?...92&postcount=3

如果照呢個post 黎講~~~

問題其實在於果隻字係唔係粗口? 定係有無人身攻擊hurt 唔hurt 到人? =]

咁頭post 條link 入面的wfc~ 都唔係話鬧邊個呀~ 都係指果d 標籤係廢的姐~
當然要踩鋼線就有風險~ 而大家明眼都知佢係講who fuxking care~
咁但係問題就係在於個字係粗口就要ban 定係學之前admin 所講要人身攻擊先ban 呢?

咁如果以後pk 無問題~ 如果wfc 無問題~ 咁鬧某件事好plastic 會唔會又有人企出黎話無人身攻擊呢?

呢d 都係admin 們要考慮的東西

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS

此篇文章於 05-31-08 01:15 AM 被 基路亞 編輯。
基路亞 目前離線  
舊 05-31-08, 01:19 AM   #15
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我可以答你,各版主執到正,就係暗示、形音粗口都唔得
yui意思係既然無傷害到人,先隻眼開隻眼閉當見唔到,但如其他版主執法ban,該版主亦無做錯,各位有咁大個人,知咩叫[放你係人情,唔放你係道理]掛?

至於如人身攻擊,一定會ban無情講

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線  
舊 05-31-08, 01:25 AM   #16
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: T.K. 查看文章
我可以答你,各版主執到正,就係暗示、形音粗口都唔得
yui意思係既然無傷害到人,先隻眼開隻眼閉當見唔到,但如其他版主執法ban,該版主亦無做錯,各位有咁大個人,知咩叫[放你係人情,唔放你係道理]掛?

至於如人身攻擊,一定會ban無情講
岩呀~ 我認同~

所以我就係想話既然係咁~
你地自然會做野~ depends on 唔同的情況決定~
又唔係咩罵戰又唔係d 咩傷大雅~

我想指唔駛下下上黎天台舉報姐~
睇到又唔傷肝的~ 睇唔到咪由佢沈底囉~

同埋你地以後點回應都會有影響~
所以想你地出post 前諗清楚哂先判姐~

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 05-31-08, 01:41 AM   #17
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
但係又冇人出手

呢個唔係理由
只係版主群之間的初步討論, 並未實際confirm

係水區討論呢d事只不過是純粹吹水聊天
係告示版公告的才是最後定案

請勿輕易相信吹水專區內的任何言論, 以免受騙

舊 05-31-08, 01:44 AM   #18
sigma
BAN!!BAN!!

既然哩個壇係禁粗口
而家又話乜野 唔傷到人,無傷大雅 ?
有問題想問得清楚d咪上唻哩個版區問囉 有咩話
引用:
唔駛下下上黎天台舉報姐
就係唔明先至上唻問清楚d
睇到上面都有mod話係有問題 係應該ban既 只係唔做野 話咩隻眼開隻眼閉丫
我覺得果3個字傷害到開post者囉 人地開個post佢一唻就話XXX 叫人點討論落去

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 05-31-08, 01:56 AM   #19
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
既然哩個壇係禁粗口
有問題想問得清楚d咪上唻哩個版區問囉 有咩話 就係唔明先至上唻問清楚d
睇到上面都有mod話係有問題 係應該ban既 只係唔做野 話咩隻眼開隻眼閉丫
我覺得果3個字傷害到開post者囉 人地開個post佢一唻就話XXX 叫人點討論落去
同之前性騷擾事件有同工異曲之妙~

開post 者都未投訴~ 你黎投訴~
點解之前真仔俾人插~ 依家果d 人潛哂水~

如果mod 覺得我抽水的~
ok~ 我呢個話題到此為止~

基路亞 目前離線  
舊 05-31-08, 01:57 AM   #20
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
既然哩個壇係禁粗口
有問題想問得清楚d咪上唻哩個版區問囉 有咩話 就係唔明先至上唻問清楚d
一刀切當然係最容易, 又快速的方法!
又要討論, 比意見, 了解不同角度......對各MOD來說, 可能無非都是想做得更好!
否則一野BAN完, 大家又可以打機, 訓覺......了~

版友唔同版主的原因, 就是BAN前, 希望可以有更好的指示, 在之後提出!
要討論的背後原因, 是希望所有人有更好的空間去ENJOY網路分享~

我個人認為BAN不一定是最終極或最好的方法....而令GAF及版友成長!
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=173284&page=16

此篇文章於 05-31-08 01:59 AM 被 KIM 編輯。
KIM 目前離線  
舊 05-31-08, 02:11 AM   #21
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
事實上我唔係第一次用,如果mod要ban我都冇問題,大不了以後唔用,不過都係果句,一定要個個字捉既,大家上嚟係咪無癮呢....
仲有..F唔一定代表果個字....有另一個字代替的...

舊 05-31-08, 02:16 AM   #22
sigma
BAN!!BAN!!

引用:
作者: KIM 查看文章
一刀切當然係最容易, 又快速的方法!
又要討論, 比意見, 了解不同角度......對各MOD來說, 可能無非都是想做得更好!
否則一野BAN完, 大家又可以打機, 訓覺......了~

版友唔同版主的原因, 就是BAN前, 希望可以有更好的指示, 在之後提出!
要討論的背後原因, 是希望所有人有更好的空間去ENJOY網路分享~

我個人認為BAN不一定是最終極或最好的方法....而令GAF及版友成長!
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=173284&page=16
但可惜在我看來 有某d A.MOD既終極方法就係BAN
哩度既問題咪又係唔夠公開 咩都圍喂餵
對一d唔清唔楚既問題 一唻就BAN 冇話咩前例/指示/勸喻之類既野
好似你咁做就梗係好d啦 但有d人就算係新人舊人唔理乜人 見到就即處決咁 我咪係唔妥咁既處理手法

例子:
就好似如果有人沖完紅燈俾差人見到 捉住左要罰錢
之後見到有人 就算沖紅燈 仲要俾差人見到 但係個差人冇捉果個人 自然要投訴哩個差人

網上女性權益守護神

此篇文章於 05-31-08 02:36 AM 被 sigma 編輯。
sigma 目前離線  
舊 05-31-08, 02:35 AM   #23
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
班人當左 mod 係收左人工咁幫佢做野禁

仲有時一個字可以有唔同意思
好似on9 game
wtf 個f唔一定係果個字
亦都可以係funny

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 05-31-08, 02:43 AM   #24
sigma
BAN!!BAN!!

引用:
作者: House 查看文章
班人當左 mod 係收左人工咁幫佢做野禁

仲有時一個字可以有唔同意思
好似on9 game
wtf 個f唔一定係果個字
亦都可以係funny
嗯 既然自已要做 就要做返自己既職責
冇人工就唔駛盡責 咁做義工既人就唔駛盡自己責任? 哩一代原來係咁既

其實我以前講過果句係想話 who不同care某人 但又硬屈beijing係粗口唻 仲要事態嚴重囉 我都係玩下諧音有d意思姐 同你講果d縮寫有異曲同工之用

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 05-31-08, 02:46 AM   #25
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
我覺得係你自己果次比人ban完之後
而加唔奮氣走黎告狀
不過如果你唔係既就算啦啦,我向你賠罪onz
引用:
嗯 既然自已要做 就要做返自己既職責
冇人工就唔駛盡責 咁做義工既人就唔駛盡自己責任? 哩一代原來係咁既

其實我以前講過果句係想話 who不同care某人 但又硬屈beijing係粗口唻 仲要事態嚴重囉 我都係玩下諧音有d意思姐 同你講果d縮寫有異曲同工之用

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 05-31-08 02:50 AM 被 House 編輯。
House 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:01 PM

手機版 | APP版