Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-28-08, 08:38 PM   #1
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
求改進一問

我份工大約做左四個月
i do jo total 1.5 years in different company

但手上己有很多project
覺得自己成日由疑不決
d野做好耐先完成

我打字又慢,i don't know 中文輸入, i only use the jap writing in window xp
many words cannot not find after write

我想改變自己...
anyone like this b4? please teach me
Q頭 目前離線  
舊 02-28-08, 08:47 PM   #2
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
唔識咪去學到識囉~
每個月都有似曾相識既問題問幾云...
我係你老細都炒左你喇~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 02-28-08, 08:47 PM   #3
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
純粹問一問,因為我有時都試過

我想你可能對工作感到沉悶,擔心前景...........繼而缺乏衝勁

儘量找一些朋友傾下........你肯講一定會有人聽

或者上gaf都可以 b

舊 02-28-08, 08:54 PM   #4
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=171296

冇睇回覆? a

此篇文章於 02-28-08 08:56 PM 被 nefrezx 編輯。
nefrezx 目前離線  
舊 02-28-08, 09:04 PM   #5
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
引用:
作者: nefrezx 查看文章
算不算呃post

舊 02-28-08, 09:31 PM   #6
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
又有挫折
你真常弱氣.....

唔識咪去學囉
我中六個時開始學注音輸入法
都用左成六年幾wo....

舊 02-28-08, 09:43 PM   #7
叉燒飯
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
學打中文

易既就九方
難既就倉頡

舊 02-28-08, 09:46 PM   #8
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
買個手寫板番去囉

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線  
舊 02-28-08, 10:00 PM   #9
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
引用:
作者: Q頭 查看文章
我份工大約做左四個月
i do jo total 1.5 years in different company

引用:
返工80% time 都冇野做
咁快俾人重用喇?

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
舊 02-28-08, 10:03 PM   #10
Q頭
Banned

PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
引用:
作者: nameH 查看文章
咁快俾人重用喇?
yes
i handle many project now
Q頭 目前離線  
舊 02-28-08, 10:29 PM   #11
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
唔識咪去進修下囉!簡單既學速成,2小時可以學識,
你有冇自己檢討一下?
再係咁開埋d同類既post,等被ban啦!

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線  
舊 02-28-08, 10:43 PM   #12
GuGu
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: nefrezx 查看文章
樓主又開呢d topic
呢d 小小問題都解決唔到 我真係冇野講
冇錢洗就搵多d錢啦
唔識打字就打多d啦
跑得慢咩跑快d law

唔通你想有人比錢你
有人幫你打晒d字
有人"咩"住你跑?

唔係話你,但係呢d問題真係...
係唔係呃post呀
GuGu 目前離線  
舊 02-28-08, 10:51 PM   #13
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
咁仲衰
有80%時間無野做都唔用80%時間改善自己
低唔低打?

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線  
舊 02-28-08, 10:57 PM   #14
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

PSN  IDSiulok
又係你...又係呢d 唔係問題既問題......

學倉頡有幾難呀, 當年我用15分鐘就學識, 跟住自己練就熟架啦

舊 02-28-08, 10:58 PM   #15
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 叉燒飯 查看文章
學打中文

易既就九方
難既就倉頡
但倉頡普及性高d

(我唔識倉頡, 淨係有限度用速成 )

真!DC 目前離線  
舊 02-28-08, 10:58 PM   #16
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
你讀/做嗰科係唔係自己興趣?係就應該自己有動力解決問題 ,熟用Google & Wiki - Problem Solving Tool(Human Knowledge Database)
引用:
我份工大約做左四個月
覺得自己成日由疑不決
d野做好耐先完成
工餘時間報讀倉頡,唔識倉頡即是識字唔識揸筆
引用:
我打字又慢,i don't know 中文輸入, i only use the jap writing in window xp
many words cannot not find after write
你其實自己逃避緊問題
引用:
我想改變自己...
anyone like this b4? please teach me

此篇文章於 02-28-08 11:03 PM 被 Designer 編輯。
Designer 目前離線  
舊 02-29-08, 12:27 AM   #17
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
速成都好易o者....
有個表睇住好快學識....

樓主成日叫人比意見....
接完又唔學唔更進....
之後又開多次一模一樣型式o既topic....
你咁樣惡性循環開topic都無幫助..../ _ \"
毒貓貓‧KIBA 目前離線  
舊 02-29-08, 12:28 AM   #18
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
樓主仲未玩夠?a

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線  
舊 02-29-08, 07:50 AM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: Designer 查看文章
你讀/做嗰科係唔係自己興趣?係就應該自己有動力解決問題 ,熟用Google & Wiki - Problem Solving Tool(Human Knowledge Database)

佢識用谷歌大神....隔離電腦軟硬問題討論區都唔駛開咁多topic啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 02-29-08, 08:32 AM   #20
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
反甲之後又一力作............
我不懂打字.......

真的平均一星期一問題.....
pet3 目前離線  
舊 02-29-08, 11:51 AM   #21
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

3DS Friend Code0189 9216 9190
http://www.gaforum.org/search.php?do...ser=Q%E9%A0%AD
d topic真係冇改進過喎

sorry loading

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線  
舊 02-29-08, 12:02 PM   #22
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
"想"下味得囉
反正我地講十次八次都係唔arm你聽繼續"想"

一係你講你想要咩答案
我地和議你把啦
無謂浪費大家時間

此篇文章於 02-29-08 01:22 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線  
舊 02-29-08, 01:16 PM   #23
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 叉燒飯 查看文章
學打中文

易既就九方
難既就倉頡
倉頡都叫難.....
求其睇本倉頡輸入法書都得....

論壇跳轉

現在的時間是 04:39 AM

手機版 | APP版