Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-26-07, 04:39 PM   #1
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

註冊日期: Dec 2002
人魚小姐 (中午1200重播)

韓劇 "人魚小姐" 中午1200重播
這兩日中午連追兩集,覺得都十分有趣,
本來係一套氣氛灰暗的報仇劇,
但編劇在其他支線加入了大量喜劇元素,
其中以兩婆媳同兩兄妹這兩條線最好笑。
感覺上有點像當年的無線萬子良同周星星主演的"他來自江湖"。
有這種感覺是源自配角在劇中的活躍演出,
其中飾演時常和兄長鬥氣的馬馬琳的演員活潑可愛(雖然她這個角色是25年歲 )
演出精湛,加上響子既生動配音更加抵死,
搶鏡程度可比美當年的周星星所飾演的何金水。

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。

此篇文章於 12-26-07 05:34 PM 被 山王 編輯。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-07, 07:45 PM   #2
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

依套好野黎架~係韓國攞左獎~之前收費電視播~我阿媽追到工都唔返~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-07, 08:02 PM   #3
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
金成澤做男主角, 睇茶煲佢D戲幾好, 喜劇感吾錯...........
呢套有睇過2下, 女主角有D SHOT似宋慧喬......

舊 12-26-07, 08:52 PM   #4
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

註冊日期: Dec 2002
可惜金成澤起呢套戲入面係扮演最正經果個角色,唔係攪笑角色,
至於女主角張瑞希,其實亦唔係咁靚,造形有點陰沉,可能係配合返佢果個報仇角色。

我找左段馬馬琳大戰馬馬俊既片段,雖然條片解像度有限,但都可聽到配音有幾精彩。
http://www.youtube.com/watch?v=zzDALd2P9FE

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-07, 11:14 PM   #5
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
呢套D配音好過茶煲, 茶煲女主角太難配, 起落好大.......

舊 01-03-08, 08:18 PM   #6
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
呢套劇嘅結局........................

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:44 PM

手機版 | APP版