Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
wongja0708 12:18 AM 01-31-07
激期待!

3 號首賣!

請各用家交流心得!

頭post 不停update !

已訂 Home pre. :
wongja
daihamlop 01:59 AM 01-31-07
未訂
諗住一出就由OEM XP upgrade 或者 買
用sony 手堤, Duo 2 Core 2.0G, 1G RAM, 應該夠殺, 再唔係加多1G RAM
不過佢C drive 30G HDD, 反而 D Drive HDD 80G
攪到應該要鏟走C drive 個XP, 裝Vista 入D drive, 怪怪地
重有Sony Laptop 無跟Driver disk, 要同佢哋傾吓要點攪
都唔明點解成萬六元部laptop, driver 碟都無隻
wongja0708 02:15 AM 01-31-07
作者: daihamlop:
未訂
諗住一出就由OEM XP upgrade 或者 買
用sony 手堤, Duo 2 Core 2.0G, 1G RAM, 應該夠殺, 再唔係加多1G RAM
不過佢C drive 30G HDD, 反而 D Drive HDD 80G
攪到應該要鏟走C drive 個XP, 裝Vista 入D drive, 怪怪地
重有Sony Laptop 無跟Driver disk, 要同佢哋傾吓要點攪
都唔明點解成萬六元部laptop, driver 碟都無隻
laptop 隻recovery disc 入面有晒所有driver
試下裝左vista 後, 用open /開啟黎搵就得

另 , 奉勸唔好清個c drive, 情願裝左vista 入c drive, 其他野入d drive
or combine 成一個c drive 好過

sony 自家有upgrade vista express service
去望下, 我同事 US$5 搞掂
pakchi70 07:14 AM 01-31-07
下....其實有乜好用....
當年有我join咗個客戶體驗,裝咗個vista ultimate RC1

個畫面係好華麗,但煩咗好多...裝啲嘢刪啲嘢都彈個嘢出嚟問長問短
之後又覺得佢好多bug,功能同mac os不相伯仲.....
播碟無聲.....開機又唔係特別快......
後來用多陣都對個畫面覺得悶

可能因為係RC1所以就咁鬼麻煩吧
但我唔會咁快將部腦轉vista,就如bbc news講,大部份人都係買新電腦時先順便升級
唔係電腦迷都無乜邊個咁快會買返嚟玩

"the system always crash"淨係呢樣我已經唔想再做白老鼠
我諗等佢出SP1先換吧:-)
verdy_returner 10:13 AM 01-31-07
將會今個星期購入 (Home Premium Version)。

不過NOD32好似對應唔到。
另外,我幫人做緊數既Peach Tree唔知對應有無問題;
所以而家都係15、16緊。

好大可能會連防毒軟件都一次換埋。
alexc 10:26 AM 01-31-07
作者: wongja0708:
laptop 隻recovery disc 入面有晒所有driver
試下裝左vista 後, 用open /開啟黎搵就得

另 , 奉勸唔好清個c drive, 情願裝左vista 入c drive, 其他野入d drive
or combine 成一個c drive 好過

sony 自家有upgrade vista express service
去望下, 我同事 US$5 搞掂
唔知水貨可唔可以用個upgrade service呢:-)
Rabbidas 10:12 PM 01-31-07
作者: pakchi70:
下....其實有乜好用....
當年有我join咗個客戶體驗,裝咗個vista ultimate RC1

個畫面係好華麗,但煩咗好多...裝啲嘢刪啲嘢都彈個嘢出嚟問長問短
之後又覺得佢好多bug,功能同mac os不相伯仲.....
播碟無聲.....開機又唔係特別快......
後來用多陣都對個畫面覺得悶

可能因為係RC1所以就咁鬼麻煩吧
但我唔會咁快將部腦轉vista,就如bbc news講,大部份人都係買新電腦時先順便升級
唔係電腦迷都無乜邊個咁快會買返嚟玩

"the system always crash"淨係呢樣我已經唔想再做白老鼠
disable左UAC就唔會再問

安program之前上網search下係vista有冇問題

用左兩個月sofar ok冇hang / crash過,你成日crash可能你仲用緊xp/server 2003 driver
不過我個唔係RC1,係Final.

尋日出左一堆driver 同update
Ultimate有game download
Rabbidas 10:15 PM 01-31-07
作者: verdy_returner:
將會今個星期購入 (Home Premium Version)。

NOD32有2.7 Vista英文版
用左成兩個月了
wing 11:25 PM 01-31-07
總之奉勸大家一句, 有多餘機或hd搵部試下冇所謂, 但如果得一部機又要做公司或學校野, 死左唔得掂的話, 千祈唔好咁快裝新OS
pakchi70 11:59 PM 01-31-07
作者: Yui Narusawa:
disable左UAC就唔會再問

安program之前上網search下係vista有冇問題

用左兩個月sofar ok冇hang / crash過,你成日crash可能你仲用緊xp/server 2003 driver
不過我個唔係RC1,係Final.

尋日出左一堆driver 同update
Ultimate有game download
:-) 你點搵到final版用?
好彩我有部多餘嘅機去裝vista,所以佢咁crash法我都無所謂,重要嘢都唔響入面:-)
wongja0708 12:22 AM 02-01-07
VISTA 出前真係一日一新野都唔掂
$799 tv card, mce version, vista capable
WinTV-PVR150MCE

效果唔錯, for 錄影用 :-)
Rabbidas 12:28 AM 02-01-07
:-) 你點搵到final版用?
好彩我有部多餘嘅機去裝vista,所以佢咁crash法我都無所謂,重要嘢都唔響入面:-)
MSDN subscribe..
ZlWS 12:59 AM 02-01-07
作者: verdy_returner:

NOD 32 @1.30即出左2.7VER 對應vista~~:-)
光熱斗 07:54 AM 02-01-07
想問一下,
現在nb內置的 card reader 可作ready boost嗎?
和,
只係for ready買卡的話,
sd應該最平呢?
要到那速的話2gb大約幾錢?
verdy_returner 08:42 AM 02-01-07
作者: Bathing_Ape:
NOD 32 @1.30即出左2.7VER 對應vista~~:-)
可能我個verdion太舊啦!
因為好耐無update過。
今晚update先。
Thank you~
pakchi70 04:25 PM 02-01-07
作者: Yui Narusawa:
MSDN subscribe..
哦.......但我做唔到subscriber,係咪要有關人員先得呢....
作者: wongja0708:
VISTA 出前真係一日一新野都唔掂
$799 tv card, mce version, vista capable
WinTV-PVR150MCE

效果唔錯, for 錄影用:-)
睇嚟你真係對個新windows好有憧憬.....希望你唔會失望啦:-)
邪氣小貓 06:46 PM 02-01-07
雖然我都係會遲 d 先 hardware 一齊 upgrade, 但都期待大家的用後報告 :-)
wing 07:33 PM 02-01-07
咁你要儲定錢la, 江湖傳聞MS計劃07年內會出一個重大更新, 連core都郁埋, 即係仲大規模過xp 的sp1
TOAKO X 09:15 PM 02-01-07
黃金正都已有貨賣
wongja0708 10:36 PM 02-01-07
i will take it tomorrow night :-)
安東尼さん 10:58 PM 02-01-07
等佢有類似BIG5補完嘅軟件同埋加強對XP軟件嘅support之後先考慮買唔買......
如果連魚都無得釣, vista要黎做乜?
alexc 11:22 PM 02-01-07
Readyboost 唔知會快左幾多呢?
今日見有usb drive主打依樣野:-)
SamTse 12:10 AM 02-02-07
有無人會去排首賣日:-)
光熱斗 01:53 AM 02-02-07
作者: 安東尼さん:
等佢有類似BIG5補完嘅軟件同埋加強對XP軟件嘅support之後先考慮買唔買......
如果連魚都無得釣, vista要黎做乜?
係釣到的....
pakchi70 02:22 AM 02-02-07
作者: wing:
咁你要儲定錢la, 江湖傳聞MS計劃07年內會出一個重大更新, 連core都郁埋, 即係仲大規模過xp 的sp1
WTF?:-)
出咗一年都無就話會要重大更新....
即係佢而家呢個vista係白老鼠版?:-)
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面