Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-04-07, 01:43 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
[07冬季深夜日劇] 特命系長.只野仁 (第3季) [高橋克典/櫻井淳子/永井大] 第31話 狙われた女ハスラー [南波杏最終話登場?!]

官網: http://www.tv-asahi.co.jp/tadanohitoshi/
wiki介紹: http://ja.wikipedia.org/wiki/%E7%89%...87%8E%E4%BB%81
特命係長・只野仁(3)

劇 名:特命係長・只野仁(3)
電視台:朝日ANB
首 播:2007-01-12
回 數:

STAFF
原 作:柳沢きみお
編 劇:尾崎将也 高山直也 旺季志ずか 三上幸四郎
配 樂:
製作人:黒田徹也 東城祐司 伊藤達哉
導 演:塚本連平 秋山純 二宮浩行
其 它:

演 員

高橋克典(只野仁)/櫻井淳子/永井大(森脇幸一)/蝦原友里(山吹一恵)/田山涼成/三浦理恵子/梅宮辰夫

主題歌:

相關報導

高橋克典主演的朝日電視台的電視劇《特命系長 只野仁》決定從07年1月開始作為電視連續劇復活
這部根據柳澤KIMIO的人氣漫畫改編的電視劇講述的是在大型廣告代理公司工作的只野仁(高橋)接受了會長的特別命令秘密解決競爭對手的故事。
無論是演技還是情調上講,這部戲都很有看點,在03年7月、05年1月兩次被拍成電視劇,SP也曾被播放過3次
在電視劇裡展現了他經過鍛煉的身體的高橋說:“針對新的系列,已經開始了鍛煉和節食。從第一個系列開始,以一起奮鬥的永井(大)、蝦原(有裡)為首的正式演員的陣容也越來越強大。所以覺得自己的出場幾率也會增加。”播放時間是週五晚上11點15分開始。

有用連結:
第1季官方網頁 - 含人物, 故事介紹
http://www.tv-asahi.co.jp/tadanohitoshi1/t_after5.html

第2季官方網頁 - 含人物, 故事介紹
http://www.tv-asahi.co.jp/tadanohito...dex_night.html

第3季每集Title
第22話 貢がせる女(2007年1月12日OA)
第23話 堅い女上司(2007年1月19日OA)
第24話 二代目社長(2007年1月26日OA)
第25話 仮面ストーカー(2007年2月2日OA)
第26話 花嫁失踪(2007年2月9日OA)

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 02-14-07 02:22 AM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-07, 02:32 AM   #2
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
今輯有冇高樹同埋蒼井客串先?
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-07, 10:33 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

http://blog.livedoor.jp/tsugublog/
第一集演出的av女優

大乱闘X
舊 01-14-07, 01:26 PM   #4
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

豬豬出左第一集~

http://mycasty.jp/misaki_misaki/

大乱闘X
舊 01-14-07, 08:43 PM   #5
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
睇左喇
有少少
呢套要追
肥雞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-07, 08:48 PM   #6
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 肥雞 查看文章
睇左喇
有少少
呢套要追
我睇過第1季, 都知有 買左第2季未得閒睇....
估唔到你咁快中毒~~
而家成屋都係人冇得睇住~~

大乱闘X
舊 01-14-07, 08:52 PM   #7
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: W!LL 查看文章
我睇過第1季, 都知有 買左第2季未得閒睇....
估唔到你咁快中毒~~
而家成屋都係人冇得睇住~~
俾我就玩住WII先,夜D等屋企人瞓著先熄燈出廳睇
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 01:51 AM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

睇左~~實在太正~~XDDD
D 都係本劇其中俾你輕鬆笑下既地方o者,
主菜仍然都係個任務~
最尾只野個下太型了~~

有咩唔明可以問我~~睇過之前的知道d人物關係會睇得順d

大乱闘X
舊 01-15-07, 02:18 PM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

第一集收視就高開
13.40%

http://artv.info/ar0701.html

大乱闘X
舊 01-15-07, 07:08 PM   #10
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
http://blog.livedoor.jp/tsugublog/
第一集演出的av女優
佢好像比拍AV時美

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 08:40 PM   #11
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
引用:
第一集收視就高開
13.40%

http://artv.info/ar0701.html
應該咁高,唔計劇情,淨係女優質素都鬼咁高啦
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 08:52 PM   #12
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
佢好像比拍AV時美
呢個咪好似係想冒masami的那位av女
之前睇過排..........個blog入面d相咁靚0既

釣來睇睇先

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 10:00 PM   #13
雪舟等楊
●  ω  ●

XBox Live Gamertagmoe magician
竟然無人提有小澤maria

不過d關係真係好亂
例如同只野去開房個位公司女同事係?
女記者又係邊位?

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」

此篇文章於 01-15-07 10:08 PM 被 雪舟等楊 編輯。
舊 01-15-07, 10:13 PM   #14
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
竟然無人提有小澤maria

不過d關係真係好亂
例如同只野去開房個位公司女同事係?
係時候到我出場黎個補完先

呢位嘛~?
第一季已出演的~於第二話既任務登場
真由子係電視台當紅女主播(至少第一季係, 因為我未得閒睇第二季)
只野收到電王堂既任務要保護真由子, 因為有人會威脅到呢位當紅女主播既人身安全
任務中, 真由子便喜歡上只野, 與只野過後對他念念不忘 (之後有好多集都同佢 )
及後便當上了劇中重要角色, 用其身份進行情報收集協助只野
雖然每次都被只野欺負, 但是她是唯一發現只野弱點既地方

女同事~
於第一季中初段十分討討厭只野系長, 因為只野時常要進行任務, 很多工作都要她來做
在季尾一集中, 與只野運送大量公司文件的時候, 二人不小心齊碌落樓梯,
但靠只野既厲害身手令她安全著地, 之後佢一直暗戀只野系長

大乱闘X

此篇文章於 01-15-07 10:19 PM 被 W!LL 編輯。
舊 01-15-07, 10:20 PM   #15
雪舟等楊
●  ω  ●

引用:
係時候到我出場黎個補完先

呢位嘛~?
第一季已出演的~於第二話既任務登場
真由子係電視台當紅女主播(至少第一季係, 因為我未得閒睇第二季)
只野收到電王堂既任務要保護真由子, 因為有人會威脅到呢位當紅女主播既人身安全
任務中, 真由子便喜歡上只野, 與只野過後對他念念不忘 (之後有好多集都同佢 )
及後便當上了劇中重要角色, 用其身份進行情報收集協助只野
雖然每次都被只野欺負, 但是她是唯一發現只野弱點既地方
就係呢個女記者係今集報導長澤個妹遇溺
個弱點.........真係好點
永井大又係點樣成為只野助手

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧

此篇文章於 01-15-07 10:22 PM 被 雪舟等楊 編輯。
舊 01-15-07, 10:30 PM   #16
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
就係呢個女記者係今集報導長澤個妹遇溺
個弱點.........真係好點
永井大又係點樣成為只野助手
yes~~佢係重要角色~~成日把持唔住打電話叫只野同佢
個弱點...第一季時睇笑到我丫~

永井大由第一集就係只野既助手, 冇講咩原因
應該類似老師收徒弟果隻
但呢個徒弟好冇用, 打又唔夠人打, 都係負責跟蹤, 情報收集

大乱闘X
舊 01-15-07, 10:39 PM   #17
雪舟等楊
●  ω  ●

引用:
yes~~佢係重要角色~~成日把持唔住打電話叫只野同佢
個弱點...第一季時睇笑到我丫~

永井大由第一集就係只野既助手, 冇講咩原因
應該類似老師收徒弟果隻
但呢個徒弟好冇用, 打又唔夠人打, 都係負責跟蹤, 情報收集
打個時得阿係長打得0下

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
舊 01-15-07, 10:47 PM   #18
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
打個時得阿係長打得0下
當然啦, 主角來嘛 XD

順道一提~
所以任務都係電王堂老闆俾只野的~
電王堂老闆出面既女秘書(年紀大D果個), 係佢個女, 女秘書本人不知道的
呢位女秘書於第1季第1集中, 因受"夜間只夜"既協助擊退流氓, 亦對他念念不忘
之後女秘書同女主播有好多搞笑情節 (互相嫉妒)

大乱闘X
舊 01-16-07, 08:47 PM   #19
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
今日放左工,開左套野來睇,唔夠2mins就已經 看來要夜d先睇得
聽你講,套野好似唔錯,will現在還可以釣到第1,2季來看嗎??
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-07, 01:51 PM   #20
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: fiendray 查看文章
今日放左工,開左套野來睇,唔夠2mins就已經 看來要夜d先睇得
聽你講,套野好似唔錯,will現在還可以釣到第1,2季來看嗎??
呢套只有日本hit, S1同S2仲要係4年同2年前既劇, 搵極都無種...
最後無可奈何要去買碟......

套S1係VCD, 考完試借俾你睇 等你補完番d人物關係
S2係DVD, 我考完試怒煲....

S1第7話好正~有東幹久客串~

大乱闘X
舊 01-17-07, 05:01 PM   #21
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
引用:
呢套只有日本hit, S1同S2仲要係4年同2年前既劇, 搵極都無種...
最後無可奈何要去買碟......

套S1係VCD, 考完試借俾你睇 等你補完番d人物關係
S2係DVD, 我考完試怒煲....

S1第7話好正~有東幹久客串~
那我考完就問你借
睇左S3的第一集,我覺得好鬼爆笑...
但當我發現原來S3的第一集原來係第22集時就
舊 01-17-07, 09:10 PM   #22
芥菜
Senior Gamer
滄桑的野人

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDguychoi
XBox Live GamertagPu Lei Mor
睇左第一集,好笑

引用:
作者: fiendray 查看文章
有得釣~ 新種~s1+s2+sp
芥菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-07, 09:14 PM   #23
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 芥菜 查看文章
睇左第一集,好笑

下~sp?
我只有sp06~~
新種有冇s1同s2共兩集既sp?
我差呢兩集sp咋, 所以未想睇s2住, 想睇左s1個sp先

大乱闘X
舊 01-17-07, 09:19 PM   #24
芥菜
Senior Gamer
滄桑的野人

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDguychoi
XBox Live GamertagPu Lei Mor
引用:
下~sp?
我只有sp06~~
新種有冇s1同s2共兩集既sp?
我差呢兩集sp咋, 所以未想睇s2住, 想睇左s1個sp先
得sp2~ (le noble個集)
芥菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-07, 11:23 PM   #25
fiendray
未来は僕らの手の中

引用:
作者: 芥菜 查看文章
睇左第一集,好笑

我都找到

此篇文章於 01-17-07 11:52 PM 被 fiendray 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版