Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-28-06, 08:03 AM   #1
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
抖膽一問…(12月10日徵人助影)

多謝氣體蛇大大提供一個咁好的拍攝地點(鯉魚門石礦場)
參考了不少相簿貼圖及跟友人相量後,決定今個星期日(即12月10日)
入去視察環境.雖然不是去影想影的那套cos服
但既然山長水遠入到去…也是會cos的…

現抖膽一問…唔知有沒有邊位攝影師當日有空可以充當一下跟團攝影師呢?
時間會是11:15~日落(5:00左右)
可能是時間比較趕急,也只是問一問罷""希望版主見諒…""
順帶一提…我地會影Persona 3的(ps2 game)

此篇文章於 12-06-06 05:26 PM 被 Areios 編輯。
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-06, 08:14 AM   #2
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
Cosplay私影? 又要唔偏, 又要交通方便.....又要破舊... OTL

一時間真的想不起來.... 我以前都有替人去這類地方Cosplay私影, 但都要行一段路的...

Rice

舊 11-28-06, 08:35 AM   #3
Areios

是啊""

其實偏都唔係問題o既~"只要不難行同埋不要方圓十里都冇廁所就得了^^""
我都知好難搵架喇…/o\"
舊 11-28-06, 12:05 PM   #4
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: Areios
是啊""

其實偏都唔係問題o既~"只要不難行同埋不要方圓十里都冇廁所就得了^^""
我都知好難搵架喇…/o\"
剛想到一個 - 大埔沙螺洞村
半荒廢狀態, 村口有一個算企理的公廁...不過由鳳園行上去都幾係....但可以乘的士~

Rice

舊 11-28-06, 01:09 PM   #5
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: riceking
剛想到一個 - 大埔沙螺洞村
半荒廢狀態, 村口有一個算企理的公廁...不過由鳳園行上去都幾係....但可以乘的士~

Rice
不太好..............好多惡狗.........

仲有.........走時未必有的士.

舊 11-28-06, 01:46 PM   #6
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
南生圍得唔得呢?
記得有幾間爛屋仔的~
唔駛行山路又唔太遠~
唔算多人又唔會鬼影都冇多隻~
不過好似換衫的地方......
/\

記得上次去有個"奇裝異服"的女仔....
響橋上搵友朋仔用塊布遮住然後就響度換衫了......(汗

ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-06, 07:21 PM   #7
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
城間水塘附近的上一村和下一村..假如仲係度的話
我都有差不多十年無去那兒了

內有一兩頭惡犬,小心

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-06, 07:40 PM   #8
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
龍 虎 山 郊 野 公 園 (位置)

其實呢度已經算比上述地點更加近市區...
*嫌HKU出發上斜辛苦可以改由山頂出發, 不過會兜遠好多...

此篇文章於 11-28-06 08:56 PM 被 劍路 編輯。
劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-06, 10:26 PM   #9
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: 劍路
龍 虎 山 郊 野 公 園 (位置)

其實呢度已經算比上述地點更加近市區...
*嫌HKU出發上斜辛苦可以改由山頂出發, 不過會兜遠好多...
呢到以前中學童軍成日上去
都算唔太辛苦o既
畢竟都係人住的地方
難極有限

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-06, 07:24 PM   #10
Areios

果然大家還是覺得龍虎山最適合的…
但就是因為有人說她行唔掂=o="""所以先想有沒有別的地方罷""
先謝大家的意見m_ _m"
還有幾個月比我諗下o既…""
舊 11-30-06, 12:05 AM   #11
氣體蛇
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfatboki
鯉魚門

得唔得?

舊 11-30-06, 12:57 AM   #12
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
筲箕灣聖馬可中學~~已荒廢~~

四周殘舊+爛~~

周地爛玻璃~~~

夠頹廢~~~XD

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-06, 10:57 AM   #13
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
講開廢校....利東村底下都有間....
http://local.google.com/?ie=UTF8&z=1...03648&t=k&om=1
海面傳道會小學...
sample?
http://www.fotop.net/angel4yourdeath/angel4yourdeath61

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-06, 12:42 PM   #14
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: Hayami
http://local.google.com/?ie=UTF8&z=1...03648&t=k&om=1
海面傳道會小學...
sample?
http://www.fotop.net/angel4yourdeath/angel4yourdeath61
下.............入到去架??

我想去影丫..........

舊 11-30-06, 06:20 PM   #15
Areios

引用:
作者: 氣體蛇
鯉魚門

得唔得?
這個似乎不錯@@"有沒有詳細資料啊@o@""??
舊 11-30-06, 06:20 PM   #16
Areios

Thumbs up

del…"
舊 11-30-06, 06:21 PM   #17
異.仔
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Hayami
海面傳道會小學...
sample?
我住果頭,唔建議去,因為已經鎖左,而且有他入左去外面都會見到,多人多車經過

舊 11-30-06, 07:52 PM   #18
氣體蛇
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfatboki
引用:
作者: Areios
這個似乎不錯@@"有沒有詳細資料啊@o@""??
其實好易去
不時都有人入去影女
去到鯉魚門穿過晒d海鮮檔入到村
再入到盡頭就係
影完番出黎重可以食海鮮

注意個度係石灘黎0既
記住著d厚底0既鞋
建議你事前去做下site visit
睇下咪係真係啱你要求

此篇文章於 11-30-06 07:56 PM 被 氣體蛇 編輯。
氣體蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:07 AM   #19
Areios

可唔可以搵日帶我去丫~?”
舊 12-06-06, 05:27 PM   #20
Areios

有冇人有興趣影cosplay?
舊 12-06-06, 05:29 PM   #21
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: Areios 查看文章
詳細希望.

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-06, 06:01 PM   #22
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Areios 查看文章
呢度大概只有米爺幫到您~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-06, 06:19 PM   #23
riceking
一人前のダメ人間

10/12上午我要幫手搬屋, 要13:00之後才有時間~

Rice

舊 12-06-06, 06:36 PM   #24
Areios

引用:
作者: antony chan 查看文章
詳細希望.
請看頭post~
有不明白請問^^""

引用:
作者: riceking 查看文章
10/12上午我要幫手搬屋, 要13:00之後才有時間~

Rice
那大大會中途加入嘛@o@?
舊 12-06-06, 07:18 PM   #25
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: 奸詐餅 查看文章
呢度大概只有米爺幫到您~
x2....米爺係箇中高手

此篇文章於 12-06-06 07:46 PM 被 加賀KAGA 編輯。
加賀KAGA 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:32 PM

手機版 | APP版