Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-13-06, 08:37 PM   #1
steve
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
[明珠日劇] Engine (Monday 9:30pm) (木村拓哉)

http://pearl.tvb.com/drama/engine/index.html

呢套好唔好睇?之前未睇過...
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 08:39 PM   #2
Joe
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
未睇過就睇啦O.O
我都未睇過XD
有木村 戶田 同kaho都要睇啦 XD

舊 11-13-06, 09:10 PM   #3
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
d 套好鬼悶...

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 09:29 PM   #4
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
我覺得ok啦,可以一看,反正咁耐冇睇木村新劇~
而且cast真的不錯有木村,戶田,小雪,上野樹里,夏帆~正

此篇文章於 11-13-06 09:33 PM 被 kevinhty 編輯。
kevinhty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 09:36 PM   #5
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: ZERO NEKO
d 套好鬼悶...
x2
好少講賽車

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 09:48 PM   #6
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
呢套本來都唔錯
但係一見到小雪就唔想睇
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:01 PM   #7
KCT
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
呢排tvb都播好多木村劇

KCT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:21 PM   #8
Francisau100
Game Master
大名

註冊日期: Apr 2005
做緊~~

不過麻麻....

只係想睇 木村同戶田,

小雪.....真係好唔得....又唔令....脾氣又臭....

令欣賞度減半

MU GO GO GO!!

學習攝影! A99+2470+50.4+85.4+70300
Francisau100 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:33 PM   #9
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
戶田跟上野都好後生...
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:42 PM   #10
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
戶田啊
又有夏帆

雖然上野樹里的髮型是小弟的最愛,但我至憎雙子座
我而家先知上野係喇叭書院女主角,個時上畫幾鍾意呢套戲

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」

此篇文章於 11-13-06 10:44 PM 被 雪舟等楊 編輯。
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:43 PM   #11
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: DC 97
x2
好少講賽車
x3
呢套野根本就唔係講賽車
劇情都有d慢
Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:48 PM   #12
steve

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Alata
x3
呢套野根本就唔係講賽車
劇情都有d慢
唔係講賽車ga 咩?
唔係成套野都講孤兒院下麻?
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:50 PM   #13
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
果然係木村御用配音, 估吾到有戶田同帆妹......

舊 11-13-06, 10:51 PM   #14
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: steve
唔係講賽車ga 咩?
唔係成套野都講孤兒院下麻?

最後都係為孤兒院揸賽車
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:53 PM   #15
Chris皇

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
可能近排少睇TV,
我覺得ok wor

10yen 100yen 1000yen原理原來係好easy
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:55 PM   #16
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
個肥仔好過癮

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:59 PM   #17
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
[題外話]戶田真係好似北原多香子
北原多香子是誰?好孩子是不應該知道的
壞孩子一早便知道是誰

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 10:59 PM   #18
Jamie
バンブラ小職人

XBox Live GamertagJaMieGAF
小雪的反感度直迫肥杏...

但為了美牙我決定繼續看 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 11:05 PM   #19
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
今日第一集
Miss咗添

都係想睇睇戶田...

舊 11-13-06, 11:15 PM   #20
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: _張學良_
都係想睇睇戶田...
總共都有兩分鐘左右的... ^^

男は__で勝負!!
舊 11-13-06, 11:15 PM   #21
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
《Engine》一流,未睇過值得留意~

引用:
作者: 雪舟等楊
[題外話]戶田真係好似北原多香子
北原多香子是誰?好孩子是不應該知道的
壞孩子一早便知道是誰
我完全唔覺得似…
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-06, 11:17 PM   #22
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: q^__^p
我完全唔覺得似…
硬照都OK似的
可能戶田走紅後刻意執出來的吧 ^^

男は__で勝負!!
舊 11-13-06, 11:19 PM   #23
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
戶田可以像北原多香子.... 都冇所謂 XD

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-06, 12:53 AM   #24
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ZERO NEKO
戶田可以像北原多香子.... 都冇所謂 XD
身材差太遠, 冇睇頭........
我返而覺得個掃地阿嬋, 即不能結婚男個助手, 笑起上黎同一升入便個澤尻好似.....

舊 11-14-06, 01:06 AM   #25
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
其實唔當佢係一套賽車劇唔會咁悶既,
我覺得班o靚仔幾得意,有幾報幕仲幾感人tim~
kevinhty 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:27 PM