Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-01-06, 05:51 PM   #1
Coolam
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
討厭"成龍"的聲討便利行為!!

話便利缺德.........一個搞大人地個肚,怕會影響自己形像而叫人去墮胎既國際巨星---無資格講!!

為藝人界私隱設保障.........佢股東之一的"東方新地"都有大量偷拍---無資格講!!

既然反偷拍行為,就唔應該只係聲討便利一本書!!基本上要聲討所有有偷拍過的娛樂物!!!
但書的行為是因為市場需要,要聲討就聲討香港人點解咁八掛!!

比起twins被偷拍........當年劉嘉玲事件咪仲慘???直頭係慘一億倍!!!如果成龍係為公義,當年就應該利用佢在江湖力量為她討回真真正正的公道!

在有線娛樂新閒台........我一見成龍講就好想熄機!但我要聽埋佢既廢話廢到什麼程度!
反而感覺謝霆峰說話較合適!
個人言行偏激!不喜勿回

舊 09-01-06, 06:11 PM   #2
[KIT]
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Coolam
話便利缺德.........一個搞大人地個肚,怕會影響自己形像而叫人去墮胎既國際巨星---無資格講!!
為藝人界私隱設保障.........佢股東之一的"東方新地"都有大量偷拍---無資格講!!
既然反偷拍行為,就唔應該只係聲討便利一本書!!基本上要聲討所有有偷拍過的娛樂物!!!
但書的行為是因為市場需要,要聲討就聲討香港人點解咁八掛!!
比起twins被偷拍........當年劉嘉玲事件咪仲慘???直頭係慘一億倍!!!如果成龍係為公義,當年就應該利用佢在江湖力量為她討回真真正正的公道!
在有線娛樂新閒台........我一見成龍講就好想熄機!但我要聽埋佢既廢話廢到什麼程度!
反而感覺謝霆峰說話較合適!
個人言行偏激!不喜勿回
劉嘉令果次真係無法無天

但若果人地偷拍> 我登相谷銷量, 咁樣都可以逍遙法外就直頭係法治上既危機..

[KIT] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 06:18 PM   #3
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
我想講,評論一個人係咪應該講佢功同過呢?成龍係有錯,但未至於佢無做過好事喎

舊 09-01-06, 06:19 PM   #4
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Coolam
如果成龍係為公義,當年就應該利用佢在江湖力量為她討回真真正正的公道!
佢果D江湖地位同人o地水房拍埋一齊比,淫蟲即刻變o左過街老鼠啦

P.S.真係好懷疑曾特首憑咩講果句豪言

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 06:23 PM   #5
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 艾莉娜
我想講,評論一個人係咪應該講佢功同過呢?成龍係有錯,但未至於佢無做過好事喎
可能我唔鐘意佢啦,我覺得佢係為o左掩飾佢自己做過D衰o野先做D好事囉,等第二時又比人爆大鑊(e.g.小龍女事件),佢個人o既人氣 & 內地對佢o既支持度都唔會跌得咁犀利

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 06:45 PM   #6
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 艾莉娜
如果咁計既話..之前有單話藥房賣咳藥水都係因為有便利先知咋喎
咁點解又好似無人講過既
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 06:48 PM   #7
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
對事不對人

他D說話真係……

舊 09-01-06, 07:12 PM   #8
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DevilElvis
可能我唔鐘意佢啦,我覺得佢係為o左掩飾佢自己做過D衰o野先做D好事囉,等第二時又比人爆大鑊(e.g.小龍女事件),佢個人o既人氣 & 內地對佢o既支持度都唔會跌得咁犀利
小龍女事件即係咩事??

成虫大哥, 算吧啦, 越描越黑

舊 09-01-06, 07:35 PM   #9
R-1
GAF GGXX團

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDR-1gaf
引用:
作者: ELT
小龍女事件即係咩事??
咪係虫哥同吳綺莉果件事...

舊 09-01-06, 07:41 PM   #10
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: jason 仔
如果咁計既話..之前有單話藥房賣咳藥水都係因為有便利先知咋喎
咁點解又好似無人講過既
我無睇唔知,但呢個世界就係咁,羊群效應

引用:
作者: ELT
小龍女事件即係咩事??

成虫大哥, 算吧啦, 越描越黑
成龍玩大吳綺莉個肚,最後都生左呢個女出來,但成龍有無認佢係女就唔知

舊 09-01-06, 07:52 PM   #11
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
龍女單野...
"我做左好多男人都會做錯既事"...
就巧似拖晒全世界男性落水咁...
同死唔認錯無分別...

牽頭聲討書刊...欠左d說服力...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 08:00 PM   #12
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
引用:
作者: Busconcamp
龍女單野...
同死唔認錯無分別...

當年佢講依句野都唔知有冇經大腦,都痴痴地線

舊 09-01-06, 08:21 PM   #13
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
成龍冇功夫、冇演技、講o野冇說服力。
但佢有o既係……黑勢力,吹咩

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 08:28 PM   #14
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
龍女單野...
同死唔認錯無分別...

認同..沒說服力.

但..自己是壞人的時候.
不可以說別人是壞人嗎.....

舊 09-01-06, 08:38 PM   #15
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 呂鳳仙
成龍冇功夫、冇演技、講o野冇說服力。
但佢有o既係……黑勢力,吹咩
加埋獸性
屈機啊

舊 09-01-06, 08:52 PM   #16
那個人
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
龍女單野...
同死唔認錯無分別...

一本便利做左好多雜誌都會做錯既事
那個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 10:16 PM   #17
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
路過...
成龍去死

舊 09-01-06, 10:23 PM   #18
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
傳媒冇王管...
最憎傳媒成日用自由做擋箭牌
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 10:24 PM   #19
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
我都覺. 佢一出黎發言... 唔知點解, 我立即覺得twin抵死...
雖然兩件事冇關係
1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 10:25 PM   #20
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
佢最近d改圖笑到我趴係度~

舊 09-01-06, 10:26 PM   #21
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 91
有冇link?
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 10:37 PM   #22
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
係咪演唱會金句加小丑樣
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 10:49 PM   #23
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 下雪邊界
有冇link?
全部唔post得...

引用:
作者: MS331
係咪演唱會金句加小丑樣
無論表情對白都係一絕~

舊 09-01-06, 11:12 PM   #24
Coolam
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
全部唔post得...

無論表情對白都係一絕~

好想睇!!

舊 09-01-06, 11:15 PM   #25
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: IamO
認同..沒說服力.

但..自己是壞人的時候.
不可以說別人是壞人嗎.....
我壞...但傳媒比我更壞...
所以她們是大壞蛋

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:07 AM

手機版 | APP版