Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-23-06, 02:53 AM   #1
FOKKIT
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
Prison Break Season 2 (未看Season1者勿進)

有冇人睇開?

第一集內容
估唔到Veronica咁快就死左,佢係唯一可以同Lincoln翻案既人.
而牽涉係事件中既人都死得七七八八..
今季新加入既FBI探員好勁下,短時間內搵到關於Michael既線索
相比下Bellick仲係比Michael玩緊...
奇怪T-Bag斷手掌咁耐都唔死,仲搵獸醫駁番
另外Sara好彩冇事..唔係搵個似樣少少既女角都冇

Dexter
My Favorite Drama

此篇文章於 02-05-07 07:30 AM 被 dan 編輯。
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-06, 06:32 PM   #2
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: FOKKIT
有冇人睇開?

第一集內容
估唔到Veronica咁快就死左,佢係唯一可以同Lincoln翻案既人.
今季新加入既FBI探員好勁下,短時間內搵到關於Michael既線索
次次鬼都Bellick 我都好火...個Actor 真係做到佢好黑人憎

Steadman 用槍指Veronica o個度, 我係估Steadman 想救Veronica, 因為佢一早知打電話就會引班人o黎"大掃除", 可惜都唔成功

Sara 竟然冇事!! 我諗佢又會係Michael 再一次逃脫o既關鍵, 有冇人解個Moss code?
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-06, 05:59 PM   #3
steve

註冊日期: Aug 2002
明珠做完 24 就做 Prison Break Season 1,到時係呢個 topic 度討論埋定開過新?
因為我未睇過 Season 1...
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-06, 08:09 PM   #4
kain_plus
Crazy Gamer

Episode 2 已經有喇!
舊 08-29-06, 08:14 PM   #5
FOKKIT
Banned

引用:
作者: steve
明珠做完 24 就做 Prison Break Season 1,到時係呢個 topic 度討論埋定開過新?
因為我未睇過 Season 1...
[ mode]唔好等明珠喇,快d D/L S1睇再追S2~[ /mode]

Dexter
舊 08-30-06, 05:07 AM   #6
FOKKIT
Banned

S2E02內容
我估Tweener最快比人捉到,佢做D野太揚
個FBI最後一刻比佢諗到LB既行動,屈機
LB呢次救唔到LJ,睇黎好難再救,仲搞到中槍,行動受阻...
以T-Bag既性格唔殺左獸醫就奇
Bellick完全係自作自受

Dexter
舊 08-30-06, 10:38 AM   #7
kain_plus
Crazy Gamer

其實我最想知係點解Nick Savvin(應該串錯)會係"飛巴啦遲"(個名好難串...)
呢條線好似斷o左冇提咁, 唔通第三季先講?
舊 08-30-06, 10:42 AM   #8
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
有冇人睇開?

S1最後講7條友成功逃獄
Haywire竟然踩單車走人,果幕真係好頂癮
Tweener跳左上貨櫃車..
其餘5人走到隻狗咁

第一集內容
其實你無放進SPOILER的內容
對九月才開始於PEARL收看到香港觀眾已經是極大SPOILER...

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-06, 01:06 PM   #9
FOKKIT
Banned

諗住有睇Season 1先會入黎...

Dexter
舊 08-30-06, 02:11 PM   #10
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
諗住有睇Season 1先會入黎...
topic 加番句好 d~
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-06, 02:54 PM   #11
FOKKIT
Banned

引用:
作者: kain_plus
其實我最想知係點解Nick Savvin(應該串錯)會係"飛巴啦遲"(個名好難串...)
呢條線好似斷o左冇提咁, 唔通第三季先講?
"飛巴啦遲"?

Dexter
舊 08-30-06, 04:07 PM   #12
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
個靚女醫生其實點解要打針自殺既?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-06, 04:17 PM   #13
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
"飛巴啦遲"?
Falxxxxxx (個名好長) 即係John Abruzzi 想要o個個人

Season 1 有一集有人打電話比Nick, 電話度話佢係Falxxxxxx

冇記錯係Nick 搵佢阿爸之後比人殺o左o個集

此篇文章於 08-30-06 04:19 PM 被 kain_plus 編輯。
舊 08-30-06, 04:18 PM   #14
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
作者: Soul Twins
個靚女醫生其實點解要打針自殺既?
愛上不該愛的人?
舊 08-30-06, 05:00 PM   #15
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: kain_plus
愛上不該愛的人?
咁都唔洗自殺丫嘛 ??

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-06, 09:53 PM   #16
FOKKIT
Banned

引用:
作者: Soul Twins
咁都唔洗自殺丫嘛 ??
身有屎,兼遲早比人捉
死左一了百了,但在觀眾角度當然唔想佢死
(Ep03好似比人捉?)

Dexter
舊 08-30-06, 11:03 PM   #17
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
身有屎,兼遲早比人捉
死左一了百了,但在觀眾角度當然唔想佢死
(Ep03好似比人捉?)
唯一睇得下o既女, 梗係唔想佢死
舊 09-01-06, 12:24 AM   #18
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
Season1 逃出監獄
Season2 逃出美國
Season3 逃出美洲
Season4 逃出地球
Season5 逃出太陽系
Season6 逃出銀河系

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 12:36 AM   #19
FOKKIT
Banned

引用:
作者: phil077
Season1 逃出監獄
Season2 逃出美國
Season3 逃出美洲
Season4 逃出地球
Season5 逃出太陽系
Season6 逃出銀河系
聽閒得3個Season
同埋S3好似唔係美國拍

Dexter
舊 09-03-06, 04:33 AM   #20
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
已從 睇左三集!
相當精彩!比多十億年時間無線都無可能拍得出同樣甚至兩成水平…

第三集條傻佬竟然 !!真係吹爆……

舊 09-04-06, 01:27 PM   #21
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
淨係睇咗season 2 第一集
好似冇season 1咁好睇

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-06, 12:37 AM   #22
logitech
Junior Member

註冊日期: Sep 2003
睇埋sesaon2 第 3 集~
都仲覺得幾正, 不過講到 FBI 神探咁勁, 點解都唔識跟實米高個"假"老婆呢?
其他囚犯既 family 都盯實晒啦.....

anyway 地獄獄卒bard 想捉 2兄弟....睇黎都係俾米高玩多次
logitech 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-06, 12:47 AM   #23
FOKKIT
Banned

引用:
作者: logitech
睇埋sesaon2 第 3 集~
都仲覺得幾正, 不過講到 FBI 神探咁勁, 點解都唔識跟實米高個"假"老婆呢?
其他囚犯既 family 都盯實晒啦.....

anyway 地獄獄卒bard 想捉 2兄弟....睇黎都係俾米高玩多次
仲諗住走得甩FBI
但估唔到會出現獄警雙雄..

個FBI應該有D病(精神病?),見佢隊左幾粒藥

Dexter
舊 09-12-06, 10:22 PM   #24
FOKKIT
Banned

E04好多都估唔到(被誤導)
以為個女仔報警,Tweener仲唔死
點知真係打比佢老豆 ,而Abruzzi又為左報仇搞到命都冇
獄警雙雄以為自己好醒,點知又係豬頭炳 Michael老婆應該知係被利用GA LA...
T-Bag又再色心起......

(好想快d講Haywire既情況 )

Dexter

此篇文章於 09-12-06 10:26 PM 被 FOKKIT 編輯。
舊 09-13-06, 05:42 PM   #25
logitech
Junior Member

註冊日期: Sep 2003
引用:
E04好多都估唔到(被誤導)
以為個女仔報警,Tweener仲唔死
點知真係打比佢老豆 ,而Abruzzi又為左報仇搞到命都冇
獄警雙雄以為自己好醒,點知又係豬頭炳 Michael老婆應該知係被利用GA LA...
T-Bag又再色心起......

(好想快d講Haywire既情況 )
T-Bag 簡直係神人...斷手斷足一晚都冇事, 唔死仲可以搏得返
俾個落背耳醫學獎過獸醫啦
單手 + 周身傷 都可以打底一個大隻佬.....編到過晒火位

反而Abruzzi 條線結束得幾好~
獄警雙雄係整個故仔既攪 gag 黨
logitech 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[美劇]Prison Break(逃) Season 1 Sgodkyo Neo Entertainment TREND 247 01-22-07 06:58 PM
Prison Break (逃) - Season X Hunter ~清談館~ 15 11-04-06 01:26 PM
【NGC】ゼルダの伝説 4つの剣+討論區 ★星人44★ 攻略及心得交流區 99 06-12-06 11:44 PM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版