Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-15-06, 03:52 PM   #1
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
日本 - Golden 23

日本國家隊公布世盃名單

世界盃足球賽日本代表隊教練薛高,宣布23名入選球員名單。

名單如下:

球門─川口能活、楢崎正剛、土肥洋一;

後衛─宮本恆靖、中澤佑二、田中誠、加地亮、三都主、坪井慶介、中田浩二、駒野友一;

中鋒─中田英壽、中村俊輔、福西崇史、小笠原滿南、稻本潤一、小野伸二、遠藤保二;

前鋒─柳澤敦、高原直泰、大黑將志、玉田圭司、卷誠一郎。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 03:54 PM   #2
魚伕
Moderator

好想加 志偉...泰來..同源三落去...
舊 05-15-06, 04:50 PM   #3
暴走蟹
God of Gamer

註冊日期: Jan 2004
玉田壽司

空個位比大久保加人好過...
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 07:02 PM   #4
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
有大黑將志
咁日本入波有希望喇

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 10:11 PM   #5
不破大地
Game Master
車仔球迷

註冊日期: Mar 2004
做咩又開日本區既?
其實我開亞洲區既目的係因為知道亞洲其他隊 fans 不多
所以想集合埋日本討論一齊

舊 05-15-06, 10:14 PM   #6
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 魚伕
咁樣日本隊拿梗冠軍

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 10:15 PM   #7
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
有呢堆友的話,真係日本sure win

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-06, 11:57 PM   #8
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

註冊日期: Nov 2005
引用:
呢三條友係度...日本隊玩哂啦~
射又射唔入
前面又比兩條友玩弄

舊 05-23-06, 03:26 AM   #9
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: ☆★楓嵐★☆
呢三條友係度...日本隊玩哂啦~
射又射唔入
前面又比兩條友玩弄
洗咩加埋泰來,只係志偉不停射衝力射球都夠殺
PS.樓主又會用球門黎介紹川口能活、楢崎正剛、土肥洋一

舊 05-23-06, 09:15 AM   #10
基基
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
點解"久保龍彥"無入選架!
外圍賽成日都有出場,
佢唔會差過玉田圭司、卷誠一郎!

基基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-06, 09:20 AM   #11
魚伕
Moderator

引用:
作者: sunyanzi
洗咩加埋泰來,只係志偉不停射衝力射球都夠殺
PS.樓主又會用球門黎介紹川口能活、楢崎正剛、土肥洋一
係喎....你唔講我都唔知...因為係copy 返黎的....

仲有中鋒....一隊波無中場...但係有7個中鋒.....
舊 05-23-06, 12:25 PM   #12
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
係喎....你唔講我都唔知...因為係copy 返黎的....

仲有中鋒....一隊波無中場...但係有7個中鋒.....
咁前面有12個人揀喎!
日本隊冇守門員,又冇中場,
究竟係打咩陣呢?

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 08:01 PM   #13
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
希望中村俊輔可以有好表現呀..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 10:08 AM   #14
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
尋日o個場淨係睇入波
第一球組織超靚
第二球撞下撞下轉身射入埋
高原直泰勁
不過守罰球,高波就真係唔掂

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 10:18 AM   #15
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
柳澤敦 件衫被人整到中間開胸

此篇文章於 06-02-06 12:29 AM 被 泰利 編輯。
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 10:47 AM   #16
雲漾
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDylm1437
雖然和左
琴晚日本真係踢得好好
中田&中村 d 傳波好靚

舊 05-31-06, 10:51 AM   #17
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
日本有黃金中場, 但後防守罰球方面要下多d功夫.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 11:14 AM   #18
clie

註冊日期: Dec 2001
日本隊家下邊個前鋒入球能力最勁呀?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 11:31 AM   #19
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

引用:
作者: 泰利
日本有黃金中場, 但後防守罰球方面要下多d功夫.
根本就唔夠人頂喇!死鬼薜高係都唔選田中闘莉王,有佢就會好得多。
引用:
作者: clie
日本隊家下邊個前鋒入球能力最勁呀?
我覺得係高原直泰最好,大黑將志次之,最差就一定係玉田圭司,今年 j-league 打咗十幾場先入得一球十二碼,真係冇眼睇。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 12:37 PM   #20
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
睇黎日本響對身體質數比自己強既球員下左苦工,唔怕撞之餘好少比到機會你撞,交波交得好快
我想問下三都主打league勁唔勁...我睇親佢踢國家隊都覺得佢好流...
琴晚難得見番中田認真踢波....睇黎佢都係想博表現密謀轉會啦

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 01:18 PM   #21
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

睇左新聞片段..
估唔到日本可以領先兩球.
恐怕巴西果組係死亡之組

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 01:21 PM   #22
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: @羅彼仙奴
睇左新聞片段..
估唔到日本可以領先兩球.
恐怕巴西果組係死亡之組
好彩巴西唔會點屈高波...
日本有機打呀...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 01:30 PM   #23
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

引用:
作者: yeah yeah
好彩巴西唔會點屈高波...
日本有機打呀...
日本最後果場打巴西.
只要巴西贏兩場.
日本和兩場.
最後巴西放水咁就惦晒

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 02:00 PM   #24
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 祖羅.祖班納
睇黎日本響對身體質數比自己強既球員下左苦工,唔怕撞之餘好少比到機會你撞,交波交得好快
我想問下三都主打league勁唔勁...我睇親佢踢國家隊都覺得佢好流...
琴晚難得見番中田認真踢波....睇黎佢都係想博表現密謀轉會啦

三都主係清水打攻中或左翼好似
好耐無留意j league...
佢仲係咪清水
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 02:18 PM   #25
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 暴走蟹
三都主係清水打攻中或左翼好似
好耐無留意j league...
佢仲係咪清水
紅鑽啦好似,我都唔sure

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本語便利店 Janus 學術文化綜合研討區 1030 04-25-06 10:20 AM
《暗黑破壞神 II 》森林酒吧旅館 (P.1) KIM PC電腦遊戲討論版 1013 08-03-05 12:37 AM
C 朗拿度挑戰碧咸23英葡友賽 紅魔新舊「7號仔」碰頭 岸邊露伴 體育版 9 02-19-04 09:58 AM
今年頒獎禮,誰是最佳男/女歌手?誰是大贏家? BH>_< Neo Entertainment TREND 103 12-09-03 05:38 PM

現在的時間是 11:37 PM

手機版 | APP版