Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-19-05, 05:08 AM   #1
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
Bandai 模型討論區 8 ~~

9月

MG Hyaku Shiki + Ballute system ¥4000

MG Freedom Gundam Extra Finish Ver.(金屬色版) ¥8000

HGUC Hazel RX121-1 TR-1 ¥1300

EX Archangel Plated Version(電鍍版) ¥5,500

EX Eternal Plated Version(電鍍版) ¥4,500

1/100 Force Impulse Gundam + Sword Silhoutte Extra Finish Ver.(金屬色版) ¥6000

HG Strike Freedom ¥1600

1/400 Meteor (SEED Destiny) ¥2,000

10月

MG Gundam Mk-II ver 2.0 ¥4000

HGUC Z Gundam Extra Finish Ver.(金屬色版) ¥3200

11月

1/60 Strike Freedom Gundam Flash Edition ¥9500

舊聞~~

此篇文章於 08-19-05 05:14 AM 被 kog 編輯。
kog 目前離線  
舊 08-19-05, 05:16 AM   #2
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
HG 1/144 SF好唔得喎……尤其是對腳……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 08-19-05, 09:15 AM   #3
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: kog

EX Archangel Plated Version(電鍍版) ¥5,500

EX Eternal Plated Version(電鍍版) ¥4,500

1/100 Force Impulse Gundam + Sword Silhoutte Extra Finish Ver.(金屬色版) ¥6000

舊聞~~
出電鍍騙錢

ex model d 金屬件是否變成電鍍件

此篇文章於 08-19-05 09:18 AM 被 chuntaky 編輯。
chuntaky 目前離線  
舊 08-19-05, 09:29 AM   #4
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 呂鳳仙
HG 1/144 SF好唔得喎……尤其是對腳……
成隻豬咁

如果IJ好似SF咁,100靚144咁多就正

144本身己經令人流哂口水
♀宮野真守♀ 目前離線  
舊 08-19-05, 10:43 AM   #5
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
『-SKIP-』
誰叫E料早成個幾兩個月已經放晒...

此篇文章於 08-19-05 03:10 PM 被 kog 編輯。
黑咪 破壞大王 目前離線  
舊 08-19-05, 10:47 AM   #6
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: chuntaky
出電鍍騙錢

skip
Force Impulse加多套雙劍沒有騙得0甘盡但....
有冇人買架
舊 08-19-05, 10:49 AM   #7
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: mudhole金剛鑽
成隻豬咁

如果IJ好似SF咁,100靚144咁多就正

144本身己經令人流哂口水
而家先發現...
原來sf出1/100先過HG1/144
舊 08-19-05, 10:53 AM   #8
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
Force Impulse加多套雙劍沒有騙得0甘盡但....
有冇人買架
6千yen好貴o耶....

舊 08-19-05, 11:28 AM   #9
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
而家先發現...
原來sf出1/100先過HG1/144
係呀……
講真,1/100出得幾亂o黎,三小強出得一部Chaos,
(完全唔知出o黎做咩,出隻狗仔都仲可以玩兩隻色呃o下$$ )

另外Saviour都好似冇出1/100,
亞斯蘭第一次企上1/100盒面就係同人瓜分隻Zaku
(但我估佢第二次企上去可能係藍老虎,
話晒老虎已經有個西川版,改一改色加隻翼又可以出過 )

PS:1/100 IJ推出遙遙無期

此篇文章於 08-19-05 11:32 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線  
舊 08-19-05, 11:51 AM   #10
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

我都有同感,Chaos點都及唔上Saviour好但出Chaos....

我估係佢原本計劃三小強陸續出,但又唔知乜事臨時改計劃...

我而家都擔心IJ 1/100,仲有曉....呢兩部我好期待架

唉.....講真IJ 1/100會出都可能出年,笨大只係掛住搞埋哂D免費大魔燈龍

曉就更加搖搖無期......
♀宮野真守♀ 目前離線  
舊 08-19-05, 12:52 PM   #11
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
我都有同感,Chaos點都及唔上Saviour好但出Chaos....

我估係佢原本計劃三小強陸續出,但又唔知乜事臨時改計劃...

我而家都擔心IJ 1/100,仲有曉....呢兩部我好期待架

唉.....講真IJ 1/100會出都可能出年,笨大只係掛住搞埋哂D免費大魔燈龍

曉就更加搖搖無期......
咁唯有玩住1/144 o既IJ先~~~~

今日大清早走出黃埔吉島,果然不負所望,$129八折→$103.2!
(今日先知原來吉島效率都幾快…… )

SF都成為IJ o既襯托,呢幅圖簡直一絕~~

PS:o的透明部件竟然全部都齋透明,要自己上粉紅色……個盾要粉藍

此篇文章於 08-19-05 01:11 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線  
舊 08-19-05, 01:18 PM   #12
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:

今日大清早走出黃埔吉島,果然不負所望,$129八折→$103.2!

PS:o的透明部件竟然全部都齋透明,要自己上粉紅色……個盾要粉藍
嘩~~
唔係咁慳皮呀嘛........

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線  
舊 08-19-05, 01:52 PM   #13
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:

[IMG]http://www.hkplus.com/uploader/images/2th26992.jpg/IMG]
[IMG]http://www.hkplus.com/uploader/images/kDU27155.jpg/IMG]
[IMG]http://www.hkplus.com/uploader/images/rPi27184.jpg/IMG]

比你咁POST一POST我毒隱發作

引用:
作者: 赤目黑龍
嘩~~
唔係咁慳皮呀嘛........
佢咁返而仲好,可以自己選擇透明件既顏色

有人喜藍有人喜紫有人喜綠有人喜紅

以前齊模型D透明件總係冇乜地方可以噴

而家可以隨自己去噴,仲可以玩埋漸變色

此篇文章於 08-19-05 03:08 PM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。
♀宮野真守♀ 目前離線  
舊 08-19-05, 02:10 PM   #14
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
得這個想買...

舊 08-19-05, 02:19 PM   #15
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
呢隻好似好正, 雖然我都唔會買~~~!

問 : 兩隻gouf ignited出晒1/144, 泥緊會否出1/100?

KIM 目前離線  
舊 08-19-05, 02:23 PM   #16
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: KIM
問 : 兩隻gouf ignited出晒1/144, 泥緊會否出1/100?
唔會
因為仲有隻白色未出

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線  
舊 08-19-05, 02:26 PM   #17
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
唔會
因為仲有隻白色未出
仲有隻白色ignited麼???唔係掛~~~
渣古戰士都話唔同色有唔同item.........而家橙,藍ignited完全沒有分別.....
仲要來多隻白色麼~~~

KIM 目前離線  
舊 08-19-05, 02:31 PM   #18
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
渣古戰士都話唔同色有唔同item.........而家橙,藍ignited完全沒有分別.....
仲要來多隻白色麼~~~
第一行第二格右上~
應該係灰白先arm~~~

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線  
舊 08-19-05, 02:34 PM   #19
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
第一行第二格右上~
應該係灰白先arm~~~
thx!!!
第3格仲清楚~~~不過我就好灰~~~
果然仲有一隻~~~~~! 好心有d變化啦~~~!

KIM 目前離線  
舊 08-19-05, 03:15 PM   #20
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
呢隻好似好正, 雖然我都唔會買~~~!

MK-2點講都一定正~
不過我都唔會買住
費事中左隻G-Defencer計

1/100發火橙/藍/灰虎?可以一模多用嘅機,笨大點會咁笨唔出!?只係時間問題~
你少擔心啦~

舊 08-19-05, 03:16 PM   #21
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
仲要來多隻白色麼~~~
睇完好想笑,又冇人迫你買,但你又想老虎全制霸~~

kog 目前離線  
舊 08-19-05, 03:18 PM   #22
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
睇完好想笑,又冇人迫你買,但你又想老虎全制霸~~
遲d教佢反埋食玩虎同蛋虎,會更好笑~~~

舊 08-19-05, 04:19 PM   #23
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
佢咁返而仲好,可以自己選擇透明件既顏色

有人喜藍有人喜紫有人喜綠有人喜紅

以前齊模型D透明件總係冇乜地方可以噴

而家可以隨自己去噴,仲可以玩埋漸變色
咁就難為我呢o的模型白痴……

更正:原來o的透明部件係有少少好淺o既粉藍色……

此篇文章於 08-19-05 04:26 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線  
舊 08-19-05, 04:20 PM   #24
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
IJ@Foo Li $98, got it already....
jingying 目前離線  
舊 08-19-05, 04:57 PM   #25
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: Gundam MK-2
遲d教佢反埋食玩虎同蛋虎,會更好笑~~~
已經玩埋啦~~~!

KIM 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
Bandai 模型討論區 7 ~~ kog 收藏品討論版 1004 08-19-05 12:03 AM
便 利 豪 俾 你~送 你 《 WE 8 》 5 隻 elac 電視遊戲討論版 1 08-11-04 01:57 PM
Bandai 模型討論區 2~~ kog 收藏品討論版 1001 05-12-04 07:11 PM

現在的時間是 05:41 PM

手機版 | APP版