Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
體育版>亞州之恥
Kojiro Fuuma 05:47 PM 06-22-02
【本報橫濱專電】意大利被南韓淘汰已成定局,但敗北的一方似乎仍然「死不瞑目」,日本報章《東京體育》引述意國網上消息聲稱,在周二的比賽中,有南韓球迷惡意地以激光光束騷擾托迪,影響其表現 。

在《東京體育》刊登了兩張在該場賽事的照片,當時是下半場三十六分鐘,托迪與洪明甫爭頂皮球的情況,照片中看到托迪突然無故掩面。近日意大利方面網上亦流傳韝@個說法,指當時托迪正是被來自觀 眾席的光線騷擾,從而引起一片憤怒的回響。

《東京體育》亦找到幾名專家透過比賽錄影帶分析當時情況,指出如果托迪是受昆蟲等物件騷擾,反應並不會如此快速,相反若如傳言所指受到激光射面,便很有機會出現當時掩韞玨揪滷〞p,來源可能是 來自南韓球迷帶入場的「激光筆」。

以往日本在棒球比賽上亦曾出現過類似的情況,而且引發極大爭議,但是在足球比賽還是第一次。
雷射激光可致失明

我就話信個個係白痴就真~Image
紅血人 05:50 PM 06-22-02
小次郎
你係咪想講亞洲之恥呀:-)
誘肉毛球 05:56 PM 06-22-02
離題...
0分...:-)
cinimod 06:14 PM 06-22-02
入到來真係頭痕...
dan 06:50 PM 06-22-02
亞視? :-)
老野一個 07:10 PM 06-22-02
原來係亞視做既
07:14 PM 06-22-02
作者: :
Originally posted by 老野一個 :
原來係亞視做既
係呀:-)
Kojiro Fuuma 07:54 PM 06-22-02
咩咩咩??有咩打錯咩?無呀~:-)
老野一個 08:04 PM 06-22-02
咁奇怪既唔通又係我眼花?
亞洲唔係呢個[洲]咩?
紅血人 08:18 PM 06-22-02
Originally posted by 老野一個 :
咁奇怪既唔通又係我眼花?
亞洲唔係呢個[洲]咩?
一睇"風魔小次郎"呢個名就知佢係日本人啦
中文係差D架啦.......:-)
仆 夕 08:25 PM 06-22-02
Originally posted by 風魔小次郎 :
咩咩咩??有咩打錯咩?無呀~:-)
嘩.....D人咁都得既.......:-)
龍寶寶 09:16 PM 06-22-02
Originally posted by 紅血人 :

一睇"風魔小次郎"呢個名就知佢係日本人啦
中文係差D架啦.......:-)
我係瑞典人,中文都好差架:-)
搖搖 09:28 PM 06-22-02
我係究極之普通人
中文好普通嫁~:-)
紅血人 09:31 PM 06-22-02
Originally posted by 龍格堡 :
我係瑞典人,中文都好差架:-)
我係紅血人,唔識中文架:-)

返回主題版面