Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
體育版>討厭中國/偏好日本(?)
itcwai 09:51 AM 06-05-02
我討厭中國隊,討厭共產政權,討厭有d國腳太似明星,去搵錢唔去練波。

我比較鐘意日本隊,全心搏命,又有心有力。

到哥斯達黎加入波,有心up感覺.

到日本入波,我既想日本入16強,但真係唔想曰本咁風光.

Confusing...:-)
t-cup 10:31 AM 06-05-02
j league 聯賽 93 年開始, 當年令到 日本 足球水平發展好快! 反觀 中國聯賽, 冇記錯好似係 98定99 年至開始引入商業原素, 可以話o岩o岩起飛~~

日本 98 年入世界杯, 到 2002 年至覺得有好表現 (頭一場來說)~~ 我相信 中國隊 今次只係去學o野, 到 2006 或者 2010, 中國隊 可能可以媲美今日的 日本隊 都未定

98 有 中田 去外國搵食, 今日 中國 有 范志毅, 孫繼海, 之後可能有 李瑋! 雖然中國欠了一個中場大腦, 但天才球員非一朝一夕o既事, 當中國有哩個球員o既時間, 我覺得中國足球會正式走入世界層面
J.J 05:33 PM 06-05-02
But Korea is much more better than China & Japan........like his 囲碁
誘肉毛球 05:55 PM 06-05-02
i like 稻本潤一..
超強..:-)
BARRY 07:26 PM 06-05-02
唔好忘記係世青盃,唯一一隊能晉級的亞洲球隊就係中國,而且只是緊敗1:0給應伎a軍阿根廷,所以我非常睇好中國隊的前途
Coquelicot 07:57 PM 06-05-02
作者: :
Originally posted by BARRY :
唔好忘記係世青盃,唯一一隊能晉級的亞洲球隊就係中國,而且只是緊敗1:0給應伎a軍阿根廷,所以我非常睇好中國隊的前途
應該係2比1
我認同茶杯先生見解:-)
而南韓同日本我認為比中國明顯優勝既係鬥心
睇佢地兩場波都係死纏爛得得返黎
而相反中國球員可能體力比較差
跟人跟得唔足, 俾人入攝到
想信中足肯加強青訓同搞好國內足球風氣
進步只係時間問題:-)
張飛後代 07:59 PM 06-05-02
睇過新聞,有人罵中國隊係三無隊伍.(點解硬係要衰過之後至有人講D咁既野?定係衰左後至有人公開?)
搖搖 08:24 PM 06-05-02
作者: :
Originally posted by 張飛後代 :
睇過新聞,有人罵中國隊係三無隊伍.(點解硬係要衰過之後至有人講D咁既野?定係衰左後至有人公開?)
見高就拜,見低就踩
大部份中國人(and香港人)既心態:-)
要鬧仲有好多野可以鬧,不過呢度係sport板,唔講咁多:hrmph:
子貓物語hihi 09:22 PM 06-05-02
好老實講,真係預佐輸波,但只係其望佢可以吸多d經驗,同去訓練新人

返回主題版面