Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-03-04, 12:19 AM   #1
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
有冇人睇過kiddy grade

即係tvb 4:30過套
我睇到15集,點解eclair同lumiere要去殺局長既?(我冇左14集,so唔知)
同埋佢地殺局長既時侯個把聲唔同左既?(唔通我錯覺??)
另外第16集開始eclair就失左憶,但15集仲好地地喎

真係唔係好明講乜
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-04, 12:35 AM   #2
Val
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
個兩個唔係佢地嚟
Val 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-04, 07:12 AM   #3
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
嗚哇~~~~~~~~~~~~~~又泥新topic

舊 11-03-04, 07:14 AM   #4
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 勃勃
嗚哇~~~~~~~~~~~~~~又泥新topic
有十個未 ?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-04, 04:59 PM   #5
吸血伯爵

引用:
作者: Val
個兩個唔係佢地嚟
咁佢2個是誰?複製人?
係由殺局長個陣開始唔係定入gott總部果陣已經唔係?or??
舊 11-03-04, 05:58 PM   #6
Junior Member

註冊日期: Jan 2004
邊度仲有海賊版買?
555 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-04, 08:37 PM   #7
sunnycard
Senior Gamer

引用:
作者: 吸血伯爵
咁佢2個是誰?複製人?
係由殺局長個陣開始唔係定入gott總部果陣已經唔係?or??
其實你一路睇落去就知,咁快講好冇隱
sunnycard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-04, 08:41 PM   #8
STAN
Game Master

註冊日期: Mar 2004
引用:
咁佢2個是誰?複製人?
貼士~(白字)

諗下其中兩位ES成員的能力
不過唔知無記版唔知有冇講過能力D野="=

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-04, 10:13 PM   #9
銀色流星
God of Gamer
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
無線效應?

舊 11-03-04, 10:37 PM   #10
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 銀色流星
無線效應?
可應從而帶旺左海賊業

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-04, 10:51 PM   #11
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
作者: 休伯利安
可應從而帶旺左海賊業
d人唔係鍾意dl咩?

舊 11-04-04, 12:06 AM   #12
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
其實只要一路追下去就會知道真相的了,漫漫地追也是樂趣呢^^
要DVD我以前在信和買的
再說kiddy grade是有台灣原裝正版DVD的,喜歡的話不仿買原裝呢
企鵝大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-04, 04:36 AM   #13
吸血伯爵

我睇曬啦but miss左5集(9.14,19,22,24)
最慘冇得睇ending迫住睇tvb
同埋點解eclair同lumiere會變左樣既-.-??
舊 11-04-04, 11:39 AM   #14
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
我睇曬啦but miss左5集(9.14,19,22,24)
最慘冇得睇ending迫住睇tvb
同埋點解eclair同lumiere會變左樣既-.-??
我頭像果兩個~

因為原有的身體已經 ......所以咪要用新既...

舊 11-04-04, 12:21 PM   #15
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
用新身體,
感覺好似robot動畫換新機
不過我like舊樣多d,
我like short hair~

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-04, 03:36 PM   #16
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 真!DC
用新身體,
感覺好似robot動畫換新機
不過我like舊樣多d,
我like short hair~
長髮正好多
雖然平凡左好多
沒名字的?君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-04, 05:05 PM   #17
Junior Member

引用:
作者: 企鵝大王
其實只要一路追下去就會知道真相的了,漫漫地追也是樂趣呢^^
要DVD我以前在信和買的
再說kiddy grade是有台灣原裝正版DVD的,喜歡的話不仿買原裝呢
現在信和仲有無???
555 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-04, 08:17 PM   #18
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 銀色流星
我頭像果兩個~

因為原有的身體已經 ......所以咪要用新既...
下?唔係麻~
長髮ECLAIR正D喎....
毒死我~>w<

舊 11-04-04, 10:18 PM   #19
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
作者: K死狗(K9999)京
下?唔係麻~
長髮ECLAIR正D喎....
毒死我~>w<
我都係鍾意原本長髮的Eclair and 原先的Lumiere多d~

舊 11-05-04, 12:21 AM   #20
吸血伯爵

我想問呢本係唔係漫來的?我在官網睇到

如果是,邊度有得賣
thx各位
舊 11-05-04, 12:34 AM   #21
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002

呢本先係漫畫...

呢本可能係將動畫d彩圖編輯而成o既....(純粹靠估)

舊 11-05-04, 04:37 PM   #22
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
我想問呢本係唔係漫來的?我在官網睇到

如果是,邊度有得賣
thx各位
是小説來的!!!

PS:看Kiddy Grade最好聽埋DramaCD、睇埋小説先算較為完整

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 11-05-04 04:42 PM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-04, 05:00 PM   #23
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
作者: Eclair
是小説來的!!!
有中文版就好了~

舊 11-05-04, 05:03 PM   #24
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: K死狗(K9999)京

呢本先係漫畫...

呢本可能係將動畫d彩圖編輯而成o既....(純粹靠估)
不是
以故事而言,小說版最完整

漫畫有2期VS同1期reverse

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-04, 11:28 AM   #25
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Metatron
不是
以故事而言,小說版最完整

漫畫有2期VS同1期reverse
reverse講咩o架
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
買海賊版kiddy grade DVD問 基斯托別尼 日本動漫畫討論版 17 10-12-04 08:08 PM
問Perfect Grade EVA二手大約幾$ Yoshi 收藏品討論版 10 10-03-03 09:47 PM
perfect grade 係列... cfchow 收藏品討論版 1 07-14-03 09:38 PM

現在的時間是 10:03 PM

手機版 | APP版