Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 21 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 41  ... 最後
電視遊戲討論版>Splatoon 2 (發售中)
赤武神 02:03 PM 07-15-17
作者: 芝麻糊:
個體感都仲要適應下..
我知要成為高手應該要用體感T_T

Sent from my iPhone using Gaforum
體感都仲有好多段敏感度可以調整,到時找個適合的
需然原設我已經覺得okay
IDGAF 02:15 PM 07-15-17
作者: 赤武神:
體感都仲有好多段敏感度可以調整,到時找個適合的
需然原設我已經覺得okay
其實個體感操作係咪預你分開左右兩邊JOY-CON咁玩o架?

我試玩demo開頭操作教學果度,覺得分開用,
右手joy-con可以好自然當係光線槍game咁瞄準嚟玩~!
唔需要點按y制調整視點~!

唔知隻game的amiibo公仔又有無細分到美、日、歐版咁,
同會唔會唔同地區版又用唔到呢?
901戰術 02:18 PM 07-15-17
想問下pop果邊有冇團可以帶下我呢個新手
赤武神 03:26 PM 07-15-17
作者: LEGOCAPTOR:

右手joy-con可以好自然當係光線槍game咁瞄準嚟玩~!

唔知隻game的amiibo公仔又有無細分到美、日、歐版咁,
其實冇所謂,我自己體感用pro掣或手提mode
試過雙joy-con用預設敏感度唔適合同埋右菇分開手係難按些,敏感度要set高d先配合到
Amiibo應該買咩區都用到
芝麻糊 03:28 PM 07-15-17

我都覺得分開joy con 好啲
但用體感我反而有啲唔協調,試下用下普通操作先

Sent from my iPhone using Gaforum
信長 04:06 PM 07-15-17
新地圖幾大
Ginji 04:14 PM 07-15-17
係唔係pop 嗰邊無人

得左成五分鐘都入唔到
leungky1 04:17 PM 07-15-17
作者: Ginji:
係唔係pop 嗰邊無人

得左成五分鐘都入唔到
開頭少少斷,依家已經好順

大家最後都係玩Solo...
由手機版發出
野良猫 04:23 PM 07-15-17
作者: leungky1:
開頭少少斷,依家已經好順

大家最後都係玩Solo...
由手機版發出
冇人入隊唯有各自玩
張飛後代 04:30 PM 07-15-17
今集個地圖成日都失控自動打開⋯
jimmysinn91 04:31 PM 07-15-17
成日係組隊果陣斷, 入到場之後就冇乜問題
赤武神 04:32 PM 07-15-17
單人熟習下先,費事組隊拖後腳
leungky1 04:35 PM 07-15-17
滾筒幾好用,最先熟手
由手機版發出
野良猫 04:41 PM 07-15-17
終於熟咗B係跳,唔會再禁錯制
赤武神 04:42 PM 07-15-17
我pop一場都未贏過。。。
野良猫 04:51 PM 07-15-17
三打四險勝
對手仲要唔係新手,打到出哂手汗
leungky1 04:52 PM 07-15-17
作者: 赤武神:
我pop一場都未贏過。。。
呢邊多數勝利
試下轉武器
由手機版發出
芝麻糊 05:50 PM 07-15-17
點關體感操控?

柚原このみ 05:52 PM 07-15-17
機槍好勁
信長 05:56 PM 07-15-17
次次玩SPLATOON 試玩就發作, 狂斷
野良猫 06:00 PM 07-15-17
上半場成績
POP POW︰1809.5
lodoss 06:05 PM 07-15-17
作者: 信長:
次次玩SPLATOON 試玩就發作, 狂斷
我斷左4~5次, 不過係組隊時斷, 唔係入到去先斷都OK啦
芝麻糊 06:09 PM 07-15-17
掃地點出攻擊人架?同右上角爆氣可以出大招?點出架?

IDGAF 06:12 PM 07-15-17
作者: 芝麻糊:
掃地點出攻擊人架?同右上角爆氣可以出大招?點出架?

大技滿咗,按下R analog stick~!
芝麻糊 06:21 PM 07-15-17
大技滿咗,按下R analog stick~!

謝謝!

第一 ... 21 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 41  ... 最後

返回主題版面