Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-17, 02:03 PM   #751
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
個體感都仲要適應下..
我知要成為高手應該要用體感T_T

Sent from my iPhone using Gaforum
體感都仲有好多段敏感度可以調整,到時找個適合的
需然原設我已經覺得okay

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 02:15 PM   #752
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 赤武神 查看文章
體感都仲有好多段敏感度可以調整,到時找個適合的
需然原設我已經覺得okay
其實個體感操作係咪預你分開左右兩邊JOY-CON咁玩o架?

我試玩demo開頭操作教學果度,覺得分開用,
右手joy-con可以好自然當係光線槍game咁瞄準嚟玩~!
唔需要點按y制調整視點~!

唔知隻game的amiibo公仔又有無細分到美、日、歐版咁,
同會唔會唔同地區版又用唔到呢?

舊 07-15-17, 02:18 PM   #753
901戰術
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch ID3292-3236-6234
PSN  IDKelvin0810
XBox Live GamertagKelvin on 99
想問下pop果邊有冇團可以帶下我呢個新手
901戰術 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 03:26 PM   #754
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

右手joy-con可以好自然當係光線槍game咁瞄準嚟玩~!

唔知隻game的amiibo公仔又有無細分到美、日、歐版咁,
其實冇所謂,我自己體感用pro掣或手提mode
試過雙joy-con用預設敏感度唔適合同埋右菇分開手係難按些,敏感度要set高d先配合到
Amiibo應該買咩區都用到

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 07-15-17, 03:28 PM   #755
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:

我都覺得分開joy con 好啲
但用體感我反而有啲唔協調,試下用下普通操作先

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-15-17, 04:06 PM   #756
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
新地圖幾大

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 04:14 PM   #757
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
係唔係pop 嗰邊無人

得左成五分鐘都入唔到

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 04:17 PM   #758
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Ginji 查看文章
係唔係pop 嗰邊無人

得左成五分鐘都入唔到
開頭少少斷,依家已經好順

大家最後都係玩Solo...
由手機版發出

此篇文章於 07-15-17 04:23 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 04:23 PM   #759
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: leungky1 查看文章
開頭少少斷,依家已經好順

大家最後都係玩Solo...
由手機版發出
冇人入隊唯有各自玩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 04:30 PM   #760
張飛後代
V-MAX

今集個地圖成日都失控自動打開⋯

舊 07-15-17, 04:31 PM   #761
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
成日係組隊果陣斷, 入到場之後就冇乜問題
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 04:32 PM   #762
赤武神
The One
多多指教!

單人熟習下先,費事組隊拖後腳

-------
舊 07-15-17, 04:35 PM   #763
leungky1

滾筒幾好用,最先熟手
由手機版發出

此篇文章於 07-15-17 04:39 PM 被 leungky1 編輯。
舊 07-15-17, 04:41 PM   #764
野良猫
肥倫

終於熟咗B係跳,唔會再禁錯制
舊 07-15-17, 04:42 PM   #765
赤武神
The One
多多指教!

我pop一場都未贏過。。。

-------
舊 07-15-17, 04:51 PM   #766
野良猫
肥倫

三打四險勝
對手仲要唔係新手,打到出哂手汗
舊 07-15-17, 04:52 PM   #767
leungky1

引用:
作者: 赤武神 查看文章
我pop一場都未贏過。。。
呢邊多數勝利
試下轉武器
由手機版發出
舊 07-15-17, 05:50 PM   #768
芝麻糊

點關體感操控?

舊 07-15-17, 05:52 PM   #769
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
機槍好勁

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 05:56 PM   #770
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
次次玩SPLATOON 試玩就發作, 狂斷

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 06:00 PM   #771
野良猫
肥倫

上半場成績
POP POW︰1809.5
舊 07-15-17, 06:05 PM   #772
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 信長 查看文章
次次玩SPLATOON 試玩就發作, 狂斷
我斷左4~5次, 不過係組隊時斷, 唔係入到去先斷都OK啦
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 06:09 PM   #773
芝麻糊

掃地點出攻擊人架?同右上角爆氣可以出大招?點出架?

舊 07-15-17, 06:12 PM   #774
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
掃地點出攻擊人架?同右上角爆氣可以出大招?點出架?

大技滿咗,按下R analog stick~!

舊 07-15-17, 06:21 PM   #775
芝麻糊

引用:
大技滿咗,按下R analog stick~!

謝謝!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 3 (2017) david 電影版 9 08-07-19 12:44 PM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[業界] ファミ通アワード2015受賞式が開催! Game of the Year は『Splatoon'が受賞 neo2046 電視遊戲討論版 6 05-11-16 10:37 PM
水區外傳--PADPAD專區vol.11 "26日 23:00有ECO打 & 泰迪寶寶唔駛進架" 柚原このみ 吹水專區 1020 05-01-13 10:06 PM

現在的時間是 06:19 PM

手機版 | APP版