Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-03-16, 03:34 PM   #2826
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
成日都講……要起上來一街都係軍火學北京咁買把刀都登記呀苯……

舊 12-03-16, 03:53 PM   #2827
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
最近香港海關同馬恩國先提醒大家,其實香港好多軍火,要裝甲有裝甲
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 04:18 PM   #2828
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 尼路 查看文章
成日都講……要起上來一街都係軍火學北京咁買把刀都登記呀苯……
大殺偒力武器:

1. 遮(黃色限定)
2. 水樽
3. 雙手舉高
4. 胸
5. (請繼續補充)

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 08:04 PM   #2829
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: david 查看文章
大殺偒力武器:

1. 遮(黃色限定)
2. 水樽
3. 雙手舉高
4. 胸
5. (請繼續補充)

午餐肉

舊 12-06-16, 01:47 PM   #2830
david
The One

梁特稱事前不知道:不至於要拒答但不想談責任

引用:
財政司司長曾俊華昨早出席立法會財經事務委員會會議,開場發言時讀出稿件,指根據律政司的意見,在法庭作最終判決前,公職人員包括他本人,要跟從政務司司長林鄭月娥在早前致立法會主席的信件,不會回應劉小麗、長毛梁國雄、羅冠聰、姚松炎的4名議員的問題。特首梁振英今早出席行政會議前,被問到有關事件,他先後多次聲稱曾俊華昨日在事前獲取法律意見,但自己事前並不知道其拒絕4位議員提問的決定,他認為在具體處理上,不至到要不回答該4位議員的提問。

他又說,其他局長在昨午出席立法會前都不知道此決定,否則會先在政府內部商量,不至於會拒絕答問,強調自己重視行政立法關係,除非逼不得己下,不會有任何舉措影響與立法會的關係,自己昨日近午膳時間才得悉事件,已立即與政務司司長通電,知道她將會與立法會及內會主席會面,表示法律意見雖建議拒絕答問,但仍願意接受該4位議員提問。

再被追問時,梁振英稱事件已過去,不想談論責任問題,只重申曾俊華在發言前獲取了律政司法律意見,但在此基礎上,他認為不至於要拒絕提問。

被問到除覆核4位非建制議員外,是否會覆核其他議員包括建制派時,梁振英稱律政司上周已回答,是基於法律意見包括外聘資深大律師意見。事實上,袁國強至今未曾公開表明,會否再就其他議員資格提出司法覆核。

至於參選連任問題,他重申有決定會盡快通知大家,現時說法無變。

信一成系列

---
舊 12-13-16, 11:28 PM   #2831
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk

明天

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 09:36 AM   #2832
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
佢唔係成日都話自己係1:99架咩,做咩求敵人幫拖?

舊 12-14-16, 10:06 AM   #2833
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
早知如此,何必當初?

佢哋唔係一向自視清高嘅咩?做咩走去向佢哋認為係「騎牆民主叛徒」嘅人跪求協助?之後如果唔幫係咪就有「名正言順」嘅理由去批鬥?就好似早排100毛盤菜螢子稍為講啲佢哋唔啱聽嘅嘢就走去文革式批鬥佢?

公平啲講,鄭生喺所有熱普城候選人中算係溫和,選舉時大致都專攻擊保皇派。可惜「皇上」「國師」屢屢喺度扯佢後腳,不斷幫倒忙。

此篇文章於 12-14-16 10:08 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 10:43 AM   #2834
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
早知如此,何必當初?

佢哋唔係一向自視清高嘅咩?做咩走去向佢哋認為係「騎牆民主叛徒」嘅人跪求協助?之後如果唔幫係咪就有「名正言順」嘅理由去批鬥?就好似早排100毛盤菜螢子稍為講啲佢哋唔啱聽嘅嘢就走去文革式批鬥佢?

公平啲講,鄭生喺所有熱普城候選人中算係溫和,選舉時大致都專攻擊保皇派。可惜「皇上」「國師」屢屢喺度扯佢後腳,不斷幫倒忙。
話實,幫亦唔見得佢地會稍為留手
不過泛民目前仲係企緊道德高地,好難投贊成既…

舊 12-14-16, 10:59 AM   #2835
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

盤菜乜事我都睇唔明

總之原則就係,佢地組成得一個聯盟,就應當一視同人。
由手機版發出
舊 12-14-16, 02:48 PM   #2836
T.K.
很黃很暴力

元秋真係有讀過書

#元秋 #蔣麗芸 #請你望住我講野 #但係望住你我真係講唔到野喎

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 12-14-16, 03:07 PM   #2837
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

蔣麗芸稱,鄭的行為令全城市民嘩然,「如果今次立法會自己唔行家規,只會令市民覺得立法會互相包庇」。對於陳志全議員指,鄭是由幾萬選民選出,她反問「係咪選民選出嚟,就做乜嘢都得?」又稱「相信當初投咗鄭的選民,係真係唔知道佢會做啲咁幼稚咁無聊嘅嘢」。

她又引述有市民稱,「國家嘅旗,代表幾千年文化歷史,毀滅於此」,反問鄭松泰「敢唔敢倒插自己祖先神牌」。
由手機版發出
舊 12-14-16, 05:28 PM   #2838
david
The One

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
蔣麗芸稱,鄭的行為令全城市民嘩然,「如果今次立法會自己唔行家規,只會令市民覺得立法會互相包庇」。對於陳志全議員指,鄭是由幾萬選民選出,她反問「係咪選民選出嚟,就做乜嘢都得?」又稱「相信當初投咗鄭的選民,係真係唔知道佢會做啲咁幼稚咁無聊嘅嘢」。

她又引述有市民稱,「國家嘅旗,代表幾千年文化歷史,毀滅於此」,反問鄭松泰「敢唔敢倒插自己祖先神牌」。
由手機版發出
痴咩線?

---
舊 12-14-16, 06:24 PM   #2839
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: david 查看文章
痴咩線?
無,佢講緊將來
同果啲願我皇萬歲,我國千秋萬代一樣

舊 12-14-16, 07:09 PM   #2840
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
佢唔係成日都話自己係1:99架咩,做咩求敵人幫拖?
份野人人有份
家下表面叫幫拖,但實際本土泛民根本大家坐緊同一條就沉既船
民主黨夠膽玩野既話個波就變左民主黨食
當然.....有得第一個隻船就沉硬 b

舊 12-15-16, 02:16 AM   #2841
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
中共支旗有咁耐歷史咩

自欺欺人得啖笑

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 01:55 PM   #2842
T.K.
很黃很暴力

不得就譴責議案採取任何行動投票
泰皇自己缺席唔投係咩玩法?
下次發動彈劾,其他民主派係未可以跟缺席玩法??

有規矩指本人要離開不得投票?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 12-15-16 02:02 PM 被 T.K. 編輯。
舊 01-05-17, 07:34 PM   #2843
T.K.
很黃很暴力

http://thestandnews.com/politics/專訪-...W9s54.facebook

熱血公民主席、立法會議員鄭松泰接受《立場新聞》專訪時表示,「熱血公民」短期將全面撤出社會運動,並推動政黨化,下月舉行首屆會員大會,屆時將通過黨章等。鄭松泰又指,曾任「首領」的黃洋達已退出組織,黃將主力運作《熱血時報》。鄭指,過往是《熱血時報》支持「熱血公民」的營運,但今後兩者將會分開運作,以免大眾混淆。

鄭松泰表示,政黨化後,熱血公民架構將有調整,如「首領」的身份會改為「主席」,第一屆主席由鄭松泰本人出任,鄭錦滿則是副主席,內閣亦已組成;熱血公民亦將制訂黨章和具體入黨資格,由下個月的黨員大會通過,「基本上檯頭政黨有的我們都有」。

撤出社運因風險大 「疑有無間道」

鄭松泰又重申,熱血公民將全面撤出社會運動,未來將積極做社區服務;而他本人則會在議會內,專注教育及文化議題。鄭解釋,熱血公民將會全面撤出社會運動,原因現今街頭行動的風險比以前大。

他表示,風險不是指警察濫暴,而是「相對肯定有無間道的情況」,如警方至今仍在拘捕初一事件涉案人士,或因為有人在落口供時指認他人;加上他認為目前輿論上對抗爭者的保障不足,而且熱普城陣營在體制內,只有他一人,故應按兵不動,養精蓄銳。

熱血公民政黨化 將設明確入黨制度

鄭松泰透露,現時有三百多個成員的熱血公民,過往是個「相對鬆散的政治團體」,沒有明顯的制度和架構。組織之所以能順利運作,「是因為以往黃洋達是首領」,與及組織以成員自身的投入作為最大動力。然而鄭松泰說,黃洋達已退出熱血公民,不再是該組織成員,僅主力運作《熱血時報》,加上組織有議席,因此政黨化是有現實需要。

(編按:鄭松泰專訪為《立場新聞》新專題一部份。專題將談述立法會選舉及宣誓風波發生後,港獨、城邦派路線,如何重新定位及未來走向,專題系列文章將有鄭松泰訪問的更詳盡內容,以及多名本土派人物的專訪,不日發表。)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
我對熱血咩立場唔駛講,亦都唔發表咩睇法勒
但有投佢果D,真係覺得咁可以嗎
睇完我去鄭生fb睇,提都唔提

唔止佢,成班建制以外既,選舉以後都唔知搞咩
1/1得一萬唔到出黎行,真係有原因的

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 01-05-17, 08:59 PM   #2844
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
立法會選舉結果唔太差,選民心理上好似完成左樣野、
選委300+689表態唔選後,政府又好似無咩針對行為,
DQ 又無果種殺到埋身既危機感,
不過最主要都係個心冷左就好難撻翻著了。

舊 01-05-17, 09:09 PM   #2845
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
最主要係689唔參選泄左好多怨氣吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-17, 10:37 PM   #2846
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
心灰意冷,仲邊有得搞丫
我feel到既係,香港人已經認左命

光明頂講左膠

此篇文章於 01-05-17 10:40 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-17, 10:42 PM   #2847
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實我覺得蟲太咁做係合理 不過投佢既人究竟接唔接受佢咁做就另一回事

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-17, 10:50 PM   #2848
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
感覺熱血公民自冷處理張德肛後(可能更早),無攪社運無一年都大半年啦,唔係一早接受左?
無跟貼佢地,有錯請指正。

舊 01-05-17, 11:46 PM   #2849
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

唔知佢地有乜恩怨

唔怪得之近來熱狗幾個寫手都神神怪怪咁.
舊 01-06-17, 04:34 PM   #2850
T.K.
很黃很暴力

雨傘之後實在事故發生密度太過高
每一件事都好快俾下一樣蓋過

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:58 PM

手機版 | APP版