Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-23-15, 11:59 AM   #26
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: J.kidd 查看文章
RPG 係咁架啦, 同初頭d 裝備係弱d
我 BUY 喎
近年rpg除咗boss戰外都係高速戰,就連pm都可以skip出招畫面

打得耐唔係唔得,除非你隻rpg迷宮等地方有限敵人數打完就冇
一係你隻rpg唔需打呢直行推劇情就可以
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 02:34 PM   #27
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
喜歡RPG的原因就是可以慢慢玩。
用喜歡的角色打打怪,升升Lv

我都對呢隻遊戲很期待,用落穴抓怪好像不行了?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 02:52 PM   #28
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
喜歡RPG的原因就是可以慢慢玩。
用喜歡的角色打打怪,升升Lv

我都對呢隻遊戲很期待,用落穴抓怪好像不行了?
由手機版發出
我估會係落穴捉怪再育成
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 03:19 PM   #29
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: J.kidd 查看文章
我估會係落穴捉怪再育成
乜唔係生蛋咩a
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 04:48 PM   #30
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
乜唔係生蛋咩a
必須抓一只母的~~
定係做盜巢獵人偷蛋?

哈哈咁耐monhun一直好想用怪物黎對打
想不到會如我所願
舊 09-23-15, 08:51 PM   #31
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
哈哈咁耐monhun一直好想用怪物黎對打
想不到會如我所願
MH2已經可以兩人兩怪vs play啦
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 11:30 PM   #32
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
MH2已經可以兩人兩怪vs play啦
當年有打MH2,不是果陣仲係學生,係能力上網同人一齊玩
打下村長任咋,買隻MH2己見用左好多財力
舊 12-10-15, 08:16 PM   #33
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp

由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 08:40 AM   #34
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
其實都算有返D人性囉CAPCOM,其實呢隻個玩法真係大可以出課金手遊...幾得意,期待
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 02:06 PM   #35
言吾矢口
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
陰D陰D咁出,應該出到第5代先似以前D完整GAME

BTW,仍然會買黎減減壓

拉打格蘭披治模式希望........
言吾矢口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-16, 05:32 PM   #36
enishi

由手機版發出
舊 01-15-16, 10:42 AM   #37
捲毛老爺

未見獸龍種
舊 01-15-16, 11:33 AM   #38
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-16, 11:45 AM   #39
野良猫
肥倫

真係好唔鐘意包剪揼系統
舊 01-15-16, 02:31 PM   #40
捲毛老爺

引用:
作者: 野良猫 查看文章
真係好唔鐘意包剪揼系統
係囉

如果係單純d 隨機數值 攻防速 屬性 耐性

不斷捉蛋既情況下有機會捉到 亞種蛋 到 稀有種蛋

再加入網上對戰

應該好吸引

即係POKEMON

===========

補充多少少個人幻想

將包剪鎚既作用改為

不同類型既攻擊對不同部位有較好既傷害
如怪物們都有 斬擊/打擊/彈 攻擊

火球射瞼 會減速
掃尾 小失衡
衝撞 會跌倒

不同怪有不同耐性 怪鳥頭特別差 火龍系腳較差 等等....

此篇文章於 01-15-16 02:44 PM 被 捲毛老爺 編輯。
舊 01-15-16, 05:09 PM   #41
野良猫
肥倫

哩個就係我依家唔玩PM嘅原因
花時間响能力值上倒不如研究下戰術配搭好過

佢哩隻擺明用嚟吸細路錢,如果整到太仔細太多嘢兼顧就好難吸引佢哋進入MH世界
舊 01-22-16, 02:01 PM   #42
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 野良猫 查看文章
真係好唔鐘意包剪揼系統
其實係屬性相剋定包剪揼?
相剋其實 MH 本身都有喎, 剋屬大力D 都講得通
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 04:59 PM   #43
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
10 月 8 日發售

引用:
Boxart:

amiibo

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 05:01 PM   #44
neo

註冊日期: Jun 2002

neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 06:01 PM   #45
enishi

Amiibo + 植入廣告,未賣 game 已經賺返成本...
由手機版發出
舊 05-26-16, 06:44 PM   #46
野良猫
肥倫

原來係一隻廣告GAME
舊 05-26-16, 08:37 PM   #47
enishi

好多人估出年會有隻 MHS HD for NX

モンスターハンター ストーリーズ
■発売日:2016年10月8日発売予定
■希望小売価格:[パッケージ版]5,800円+税 [ダウンロード版]5,546円+税
■対応ハード:ニンテンドー3DSシリーズ
■ジャンル:RPG
■プレイ人数:1人(通信プレイ時:2人)
■CERO:A(全年齢対象)

此篇文章於 05-26-16 08:40 PM 被 enishi 編輯。
舊 05-26-16, 08:59 PM   #48
野良猫
肥倫

引用:
作者: enishi 查看文章
好多人估出年會有隻 MHS HD for NX

モンスターハンター ストーリーズ
■発売日:2016年10月8日発売予定
■希望小売価格:[パッケージ版]5,800円+税 [ダウンロード版]5,546円+税
■対応ハード:ニンテンドー3DSシリーズ
■ジャンル:RPG
■プレイ人数:1人(通信プレイ時:2人)
■CERO:A(全年齢対象)
的確有可能,睇佢啲圖都已經係唔3DS嗰種點點畫面嘅級數
舊 05-26-16, 09:50 PM   #49
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
又乞食,Crapcom俾d誠意整一隻全新招牌怪唔使要執要死喎
雖則我99.999999999%唔打呢隻MHS
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 10:02 PM   #50
捲毛老爺

騎 爆鎚龍

PV3 最開頭個對LAZER眼 係乞食(乞食未開眼架) 定係=最尾隻狂龍迅龍?

========
有得合怪....

此篇文章於 05-26-16 10:05 PM 被 捲毛老爺 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[3DS] Monster Hunter X(クロス)/Generations 情報區 2 | 日版已售/美版 2016 Summer enishi 手提遊戲機討論版 95 04-05-16 02:23 AM
[3DS] Monster Hunter X(クロス) | 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 1023 11-28-15 06:37 PM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
[3DS] Monster Hunter 4 綜合情報 Vol.3 | 無料線上狩獵 | 日版已售 W!LL 手提遊戲機討論版 1042 09-13-13 08:33 PM

現在的時間是 02:25 AM

手機版 | APP版