Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-20-17, 10:32 AM   #426
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
居然在外傳被劇透主線的重要劇情

功夫少女這個不錯

每個人都跳反了以為軍服姬形勢不妙,人家還有個洗腦男主角用

真綾太太到底應說妳是怎樣的人好呢……絕不是好人但也不能說是單單的壞人吧
太太係愉快犯,正因為係愉快犯所以更唔會俾世界滅亡,因為世界滅亡就冇玩具玩
更正確嚟講,太太D行為本來就只係不分善惡嘅任性行為,只係講到任性大部份都係惡而已

引用:
作者: Lamsze 查看文章
一切的黑幕都是長鼻子,嗯嗯,的確每集都係佢係到搞事
星河做魔師會好D?明明係TOHEART2黎既,點解有時間係到詠唱甘長既咒語
觀眾睇唔睇到大叔叛變果段與作者既對話先,唔係無啦啦變好,承認力點會ok
個作者開頭提到外傳已經有白毛救返大叔個女嘅故事,應該都有內容講大叔要做選擇

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 08-20-17 11:00 AM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 10:44 AM   #427
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
一切的黑幕都是長鼻子,嗯嗯,的確每集都係佢係到搞事
星河做魔師會好D?明明係TOHEART2黎既,點解有時間係到詠唱甘長既咒語
觀眾睇唔睇到大叔叛變果段與作者既對話先,唔係無啦啦變好,承認力點會ok

此篇文章於 08-20-17 10:47 AM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 11:54 AM   #428
phil077

註冊日期: Jan 2002
雨宮 : 我們有配過這些劇情嗎?

聲優都開始懷疑吐嘈

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 04:08 PM   #429
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
格鬥娘向邊套致敬

直接劇透笑咗

紅毛條仔架機型得嚟熟口熟面

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 04:30 PM   #430
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我係咪睇少集?女騎士做乜背叛?
劇透笑左
以為太太係混沌惡,原來係混沌中立。

舊 08-20-17, 06:48 PM   #431
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: Tano 查看文章
格鬥娘向邊套致敬
應該係toheart2,由工口game變rpg
雖然戀姬無雙直情做成格鬥,不過工口時就已好有戰鬥力
舊 08-20-17, 11:12 PM   #432
phil077

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 尼路 查看文章
我係咪睇少集?女騎士做乜背叛?
劇透笑左
以為太太係混沌惡,原來係混沌中立。
女騎25都不是突然的事
由她放左她作者己經舖排左好幾集

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-17, 02:02 PM   #433
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
紅毛條仔部野有D似古蘭修
不過五星物語咁既身材
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-17, 02:06 PM   #434
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
就咁睇應該最後全部一齊打軍服都要比人當屎咁玩之後主角出黎救機啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-17, 03:03 PM   #435
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: s2001154 查看文章
紅毛條仔部野有D似古蘭修
不過五星物語咁既身材
佢兩部機啲機設似A/Z啲敵機

雨宮嗰部就好正常嘅超級系
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 01:21 PM   #436
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
果兩部係Xenogear

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 11:04 PM   #437
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
應該係toheart2,由工口game變rpg
雖然戀姬無雙直情做成格鬥,不過工口時就已好有戰鬥力
都有可能係魔砲少女
真係要計的話魔砲機會大D,
toheart2個FAN DISC最多都只係GAME界人會識
魔砲直頭變左大賣的獨立作品
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 12:40 AM   #438
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
爆炸吧!現充!

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 01:48 AM   #439
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
玩到咁大,都唔知可以點收科。
雖然JK的能力應該可以剋到軍服,但軍服唔可能蠢到中招吧
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 09:29 AM   #440
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
軍服點打都唔入咁樣,點打

舊 08-27-17, 10:33 AM   #441
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
今集是做得不錯,但這樣便當大發送叫人怎會有心機……

卡農你真是大笨蛋,明明是主角這麼容易這屈服現實

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 10:33 AM   #442
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 十一月 查看文章
玩到咁大,都唔知可以點收科。
雖然JK的能力應該可以剋到軍服,但軍服唔可能蠢到中招吧
JK幫男主開咗能力,最後點都係由佢埋單架喇

係估唔到某人咁快退場
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 11:37 AM   #443
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
今話戰鬥幾燃,估唔到一次發幾個便當
女騎士絕地一擊,可惜徒勞無功,遺憾退場
卡隆出場太遲了,失去同主角陣營好好相互理解的時機
然而其個人選擇如此,身為作者亦無法改變其自由意志
賽蕾嘉走得瀟灑,但也挺傷感的
鹿屋:魔貫光殺炮!!

軍服姬太bug了
要正面撼贏軍服姬似乎無可能
大概最後要靠男主出絕招了

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 11:56 AM   #444
Lamsze
Crazy Gamer

到底主角既技係咩?仲係到做觀眾,死左好多人啦!
舊 08-27-17, 01:55 PM   #445
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
最後由佢變成軍服姬o既主人就好了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 02:05 PM   #446
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
究竟颯太哥仲要係度企幾耐?
女主都死了
唔係話要做D野咩?
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 03:59 PM   #447
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
軍服會唔會太屈..........
咁落去點打

男主角的秘策睇怕下集就會現身了吧
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 05:15 PM   #448
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
高汁便當呀...
完全估唔到咁早發, 又發得咁好睇
今集好滿意
打又打得精彩,終於機人打機人,人打返人,雨宮天今集都超水準
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 05:17 PM   #449
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
會唔會又黎爆完無事

主角先係軍服天敵

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 10:31 PM   #450
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
完全機戰劇情動畫化
不過得一話

重要一集有兩高潮

紅毛好走

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] INSIDE ( creators of LIMBO. June29) 信長 電視遊戲討論版 14 01-31-23 11:09 PM
收 Creators Labo #025 Evangelion Ayanami Rei Ver.2 genies123 買賣專區 0 12-27-15 03:31 AM
[動畫] 広江礼威「BLACK LAGOON」連載再開 money 日本動漫畫討論版 35 02-25-14 05:53 PM
[業界] 稲船敬二氏,中 裕司氏などがモバゲーで競演する「Super Creators」企画発表 neo2046 電視遊戲討論版 0 07-26-11 01:28 AM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM

現在的時間是 12:42 AM

手機版 | APP版