Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-04-16, 11:03 PM   #26
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
十萬伏特大遊行!雨傘失敗錄!雙黃棟篤串!熱血青年軍!
熱血少年最後兩期,歡迎訂閱一年,可以唔填地址

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:06 PM   #27
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: chitkan 查看文章
輝哥d文整理下外國政治
提供下香港人唔知既政治知識就幾好

但香港政治佢真係門外漢
d分析真係睇下笑下就算好了
識叫佢輝哥,ching你好:D
係網上圍爐轟炸既情况下有客觀分析睇已經好好
好似上次補選雖然佢無咩特別pt但係離現實都不遠,值得參考既
由手機版發出
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:14 PM   #28
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: MS331 查看文章
識叫佢輝哥,ching你好:D
係網上圍爐轟炸既情况下有客觀分析睇已經好好
好似上次補選雖然佢無咩特別pt但係離現實都不遠,值得參考既
由手機版發出

佢一半講本土政治既文主要目的都係為左自肥wwwww
除左基本政制同資料收集算清晰同有做功課之外
對本地政治生態了解都唔深入
甚至可以講佢講本地政治既文只能夠算係整理
唔能夠算係分析
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:15 PM   #29
T.K.
很黃很暴力

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-04-16, 11:20 PM   #30
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: MS331 查看文章
李桌人而家新西民調第二,拉佢落馬?嗯,加油你一定得:)

呢篇分析好好
http://nonintellect.blogspot.hk/2016...ost_4.html?m=1
佢跟數字執返d 人出黎姐, 其實冇分析過....
九西梁美芬冇可能拎到2席(上屆元秋仲多票過佢), 最尾應該係譚國僑同游蕙禎
譚國僑上屆有3萬幾票, 地區票有保證的

新東會有機會分走d 票應該係容海恩,冇可能係李偲嫣
同埋巴治奧會拎得返梁天琦既票的(孖住一齊落區就得)
反而我未見過張超雄插旗,動作咁慢既....訓係度都贏?

其實選舉到最後係鬥勤力, 插旗夠勤力就有計架喇...所以動員能力較差既未選已經輸一半
除非你係8年前既長毛.....
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:28 PM   #31
chitkan

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: Penny仔 查看文章
佢跟數字執返d 人出黎姐, 其實冇分析過....
九西梁美芬冇可能拎到2席(上屆元秋仲多票過佢), 最尾應該係譚國僑同游蕙禎
譚國僑上屆有3萬幾票, 地區票有保證的

新東會有機會分走d 票應該係容海恩,冇可能係李偲嫣
同埋巴治奧會拎得返梁天琦既票的(孖住一齊落區就得)
反而我未見過張超雄插旗,動作咁慢既....訓係度都贏?

其實選舉到最後係鬥勤力, 插旗夠勤力就有計架喇...所以動員能力較差既未選已經輸一半
除非你係8年前既長毛.....
你住邊?
上水火車站天橋成日都有一排工黨旗
通常朝早新民黨/民建聯, 夜晚就工黨
街市就工聯會
唔知佢地是咪夾過, 好少話撞位, 一擺就成排都係同一個黨
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:33 PM   #32
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
滾動民調先第一日, 暫時真係睇下就萛, 計上屆起碼要過多兩個星期啲數字先有意義, 新東新西呢啲咁多條飛除時要睇到最後幾日. 再者, 傳統電話民調大勢黎講都係越黎越唔準.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:33 PM   #33
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: T.K. 查看文章
永續基本法!保住你層樓!
一句就入晒屋
認為共産黨信得過個個真係天真過天真喬
除非係另一種方式既唯穩
同飯民一樣已被人收偏
由手機版發出
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:35 PM   #34
T.K.
很黃很暴力

請相近光譜者大力支持

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-04-16, 11:36 PM   #35
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 某F 查看文章
認為共産黨信得過個個真係天真過天真喬
除非係另一種方式既唯穩
同飯民一樣已被人收偏
由手機版發出
http://www.passiontimes.hk/article/04-04-2016/29630
你而家質疑國師?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-04-16, 11:41 PM   #36
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
老老實實,所有反對派我都投得落,除左熱狗
原因好簡單,唔想俾佢賺津貼
我肯定俾返毛哥繼續幫阿婆司法覆核會有用過課俾佢地

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 11:44 PM   #37
Penny仔

引用:
作者: chitkan 查看文章
你住邊?
上水火車站天橋成日都有一排工黨旗
通常朝早新民黨/民建聯, 夜晚就工黨
街市就工聯會
唔知佢地是咪夾過, 好少話撞位, 一擺就成排都係同一個黨
將軍澳就未見過工黨旗....
上水插旗得唔得架, 水貨重災區喎
不過作為堅實既左派(唔係親共果隻左呀)
張超雄應該有固定fans 既

慢必就應該有d危險, 上年人力扔左極多資源落去
今年資源方面, 可能得返一半
舊 08-04-16, 11:45 PM   #38
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
佢個套華夏理理論有睇過
你而家講數個對像係港英仲行得通

共產黨你反而唔係太認識

梁天倚補選個陣我都好天真認為9月起碼有一席

為左保住自己的政權,共產黨無野做唔出

舊 08-04-16, 11:53 PM   #39
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
[OT]触れるな![/OT]

其實想問一下
九東陳澤滔好似一直沒有插手於雙梁孖住上的計畫當中?
感覺同為青政但是跟本民前無關?

舊 08-04-16, 11:55 PM   #40
Penny仔

冇人講超區呀?
鄺俊宇其實有機會贏梁耀忠架喎,民主黨可以做到5 區拉票,
街工忠只剩低知名度

雖然論壇係咁比人隊,但阿頂應該贏會贏返一次
上年白姐組呢個級數都拎6萬幾, 今年建制派出3張名單應該冇甩拖....
舊 08-04-16, 11:55 PM   #41
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

引用:
慢必就應該有d危險, 上年人力扔左極多資源落去
今年資源方面, 可能得返一半
人力基本上過埋今屆都係玩完居多. 慢必落選全軍覆沒就當然唔洗講. 對佢地黎講, BEST SCENARIO就係慢必一席長毛一席, 每邊一個咁都仲維持倒個平衡. 如果得到"變節"陳大舊加持嘅村長新西真係偷雞成功, 到時二對一睇個勢都係社記食埋人力重新合二為一

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 08-05-16, 12:01 AM   #42
Penny仔

引用:
作者: knight-philip 查看文章
[OT]触れるな![/OT]

其實想問一下
九東陳澤滔好似一直沒有插手於雙梁孖住上的計畫當中?
感覺同為青政但是跟本民前無關?
應該處於同一個選舉聯盟入面
問題係青政唔夠錢亦唔夠人,資源分唔到比佢(其實我估係唔會分)
我諗錢同人佢都要自己諗辦法
舊 08-05-16, 12:03 AM   #43
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 某F 查看文章
佢個套華夏理理論有睇過
你而家講數個對像係港英仲行得通

共產黨你反而唔係太認識

梁天倚補選個陣我都好天真認為9月起碼有一席

為左保住自己的政權,共產黨無野做唔出
咁永續基本法,前提建基於信任土共,就可以傾到?
你而家連醫改,熱普城都唔信佢,點解永續時就可信

青年新政、本民前既支持者
記唔記得喪屍論呀?
你咬佢既票,你估佢會俾你各自修行呀?
邊個最接近又曾經好fd呢?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 08-05-16 12:18 AM 被 T.K. 編輯。
舊 08-05-16, 12:12 AM   #44
Penny仔

引用:
作者: YHW 查看文章
人力基本上過埋今屆都係玩完居多. 慢必落選全軍覆沒就當然唔洗講. 對佢地黎講, BEST SCENARIO就係慢必一席長毛一席, 每邊一個咁都仲維持倒個平衡. 如果得到"變節"陳大舊加持嘅村長新西真係偷雞成功, 到時二對一睇個勢都係社記食埋人力重新合二為一
慢必就係打算借長毛形響力托返自己上去,
唔係大舊點會半賣半送過票比村長

呢個同盟本身存在就痴左線, 人民力量點可能送個連任機會比隔離黨....
未選已經輸一席都唔知咩玩法
所以人民力量剩返幾多決心/資源/人力其實心照不宣
新西選得贏都留比劉嘉鴻啦,點解要比村長?就係因為選唔贏吖嘛

而家村長機會大左既,不過就要睇大舊仲剩幾多同肯付出幾多
舊 08-05-16, 12:16 AM   #45
Penny仔

引用:
咁永續基本法,前提建基於信任土共,就可以傾到?
你而家連醫改,熱普城都唔信佢,點解永續時就可信
佢唔係基於信任既又...
如果唔係文宣就唔會講5區公投
舊 08-05-16, 12:21 AM   #46
T.K.
很黃很暴力

唔信?你唔信同佢傾永續?
二月補選時,你教主又何解咁信任土共唔改議會條例呀?
應該幾時信,幾時唔信呀
係未只要教主一聲令下就信,一吹雞就唔信?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 12:22 AM   #47
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
引用:
慢必就係打算借長毛形響力托返自己上去,
唔係大舊點會半賣半送過票比村長

呢個同盟本身存在就痴左線, 人民力量點可能送個連任機會比隔離黨....
未選已經輸一席都唔知咩玩法
所以人民力量剩返幾多決心/資源/人力其實心照不宣
新西選得贏都留比劉嘉鴻啦,點解要比村長?就係因為選唔贏吖嘛

而家村長機會大左既,不過就要睇大舊仲剩幾多同肯付出幾多
2012年投得大舊大多數都係因為教主,包括我在內;今屆大舊村長可以收工

舊 08-05-16, 12:27 AM   #48
T.K.
很黃很暴力

大舊做過七屆,靠教主?訓醒未?
於1991年、1995年、2000年、2004年、2008年和2012年的立法會選舉當選,但於1998年立法會選舉落敗。

靠佢得,北京博士選區議會得幾百票?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 12:29 AM   #49
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

永續唔係講信任, 係講角力. 表面上係和平主張, 實質背後係用抗爭支撐. 用佢地嘅講法就係呢個係香港畀中共最後一個和平分治嘅機會, 如果唔係香港就只有獨立甚至革命一途. 當然你認唔認同係另一回事

舊 08-05-16, 12:30 AM   #50
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: YHW 查看文章
睇化左, 大部份人都有晒既定立場(未有嗰啲基本上都係唔上網唔多理政治嗰隻), 誰也說服不了誰, 自問亦唔似某啲人鐘意撩事鬥非(雖然有人想玩野我亦隨時奉陪), 留返啖氣暖肚好過
幫推

所以說了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:41 PM

手機版 | APP版