Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-02-17, 11:52 AM   #176
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Ufo會為一段神演出盡慳日常
A-1(同好多公司都係)去到畫嗰集時先去計錢同搵人

不過A-1對呢套已經叫較鬆手
起碼劇本想做嘅都做到出嚟
由手機版發出

此篇文章於 09-02-17 12:04 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 01:03 AM   #177
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

【9/8発売アニメディア10月号】表紙はFate/Apocrypha。Fateシリーズ特集を掲載。さらに、オリジナルクリアファイル付き。
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 03:51 AM   #178
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
フランちゃん
話時話,フランちゃん都打唔入,點解ジーク可以傷到小莫?

舊 09-03-17, 04:27 AM   #179
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: the fool 查看文章
フランちゃん
因為佢係主角

講真架,你將會見到佢愈吹愈勁

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 08:03 AM   #180
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依D咪叫出門靠外掛

唔好比FGO誤導你,對不起設定上勁過小莫九條街架,基本上同小太陽差唔多等級

舞降魔龍齊格飛(笑)個大名點都響過亞瑟王傳說入面負責DQN擔當既小莫

芙蘭就點樣BUFF都係D RANK寶具=D RANK魔力放出

後劍階一般都內置對魔力所以...

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-03-17 08:09 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 10:49 AM   #181
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
雖然早知道結果,但是肯娘這麼快退場也真是難過……

FGO 第4章她和小莫的關係很不錯或者算是一點補完吧(畢竟都是沒有感受到父愛的孩子)

我知很多人看不順齊格啦,但今回他還算是有一個主角的表現吧

傑克果然是很殘忍但又萌

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 11:17 AM   #182
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
其實傑克出來做乜……
越睇越覺得……佢好多角色都好多餘超路人有無都無所謂咁……小說係咪都係咁……

舊 09-03-17, 11:19 AM   #183
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
其實傑克出來做乜……
越睇越覺得……佢好多角色都好多餘超路人有無都無所謂咁……小說係咪都係咁……
小說仲衰

然後丹下櫻出場是不需要理由的,只要賣萌就好了

英國說大家抱團死
舊 09-03-17, 08:28 PM   #184
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
芙蘭醬RIP

齊格靠芙蘭醬嘅電擊嚟為自己嘅心臟做急救笑咗。

阿福越嚟越有女主角嘅魅力。

引用:
除咗「主角威能」呢個外掛之外,我可以諗到嘅有:

1 小莫完全冇將佢放在眼裡,所以先突擊成功

2 就算突擊成功,一般武器係絕對傷唔到Servant。但齊格呢把劍係阿福送俾佢,假假地都算係叫寶具。

引用:
作者: 尼路 查看文章
其實傑克出來做乜……
成班紅方Master一下子被神父NTR咗佢哋嘅Servant而提早退場已經算係咁,紅方嘅Master-Servant互動就簡化成獅子劫以外只有神父佢一個,如果唔係會因為角色太多而更加複雜。

此篇文章於 09-03-17 08:31 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 10:06 PM   #185
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 10:27 PM   #186
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
有一刻我俾武器騙了
心諗:阿福是槍兵幸運e的例外

嗯......
他不是槍兵啊!!
他下面有(馬奇)的xd

舊 09-04-17, 01:56 AM   #187
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

2 就算突擊成功,一般武器係絕對傷唔到Servant。但齊格呢把劍係阿福送俾佢,假假地都算係叫寶具。

3 俾老豆插腰死其實係弱點...?

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 02:13 AM   #188
the fool
永遠的愚者

引用:

成班紅方Master一下子被神父NTR咗佢哋嘅Servant而提早退場已經算係咁,紅方嘅Master-Servant互動就簡化成獅子劫以外只有神父佢一個,如果唔係會因為角色太多而更加複雜。
其實ジーク都算半隻(?)鯖,可以傷到小莫唔奇,但同樣係鯖o既フランちゃん係完全打唔入,所以我先咁唔明

講起紅軍Master,佢地仲有無機會出場?開頭介紹佢地都有名有樣睇,唔會真係就咁鬼隱左掛?

舊 09-04-17, 12:57 PM   #189
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
呢套野應該都要隔一兩年後找ufo重製6集電影架啦
到時再炒更熱
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 04:46 PM   #190
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
阿褔支長槍唔係搶到都會仆咩
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 06:41 PM   #191
細路翔
The One

引用:
作者: hitachi 查看文章
阿褔支長槍唔係搶到都會仆咩
要真名發動時先係寶具

唔發動就只係一舊鐵

仲有你地睇埋之後既齊格巨俠傅就會發覺飛哥雖然影薄但硬體上真係勁到喊

小太陽打大公時既魔力放出A佢可以靠血鎧當成D RANK攻擊硬食

B叔個十二試練都只係A RANK以上先打得入,
飛哥個血鎧係可以直接將A RANK以上既攻擊靠血鎧既B RANK防去扣返條數變成垃圾...

即係可以當飛哥內置緊紅A個菊花盾用塊面黎接狗哥既死翔

用FGO既狀況去形容就係飛哥本身應該內置左3個永久加防BUFF唔洗靠學妹(ry

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-04-17 06:45 PM 被 細路翔 編輯。
舊 09-05-17, 06:08 PM   #192
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
Blu-ray Disc BOX Iの店舗別購入特典絵柄を公開いたしました。
http://fate-apocrypha.com/package/
引用:

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 12:46 AM   #193
gingq7

註冊日期: May 2008
我睇唔明點解齊格會有令咒?
而且先不提令咒, 佢有Servant個心臟可以用倒Servant的力量我勉強可以理解, 但點解連個樣都變埋齊格飛....
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 01:47 AM   #194
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 細路翔 查看文章
要真名發動時先係寶具

唔發動就只係一舊鐵

仲有你地睇埋之後既齊格巨俠傅就會發覺飛哥雖然影薄但硬體上真係勁到喊

小太陽打大公時既魔力放出A佢可以靠血鎧當成D RANK攻擊硬食

B叔個十二試練都只係A RANK以上先打得入,
飛哥個血鎧係可以直接將A RANK以上既攻擊靠血鎧既B RANK防去扣返條數變成垃圾...

即係可以當飛哥內置緊紅A個菊花盾用塊面黎接狗哥既死翔

用FGO既狀況去形容就係飛哥本身應該內置左3個永久加防BUFF唔洗靠學妹(ry
根據Fate傳統
裝紅A手會勁過紅A
裝飛哥心勁過飛哥好合理

舊 09-06-17, 09:00 PM   #195
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
要真名發動時先係寶具

唔發動就只係一舊鐵
個人覺得就算冇講真名點都唔會真係廢鐵囉。你試下求其搵把菜刀同佢打,睇下係呢舊「廢鐵」斷先定菜刀斷先?

除非你係紅A/UBW士郎,佢就真係俾個翻版佢都夠贏金閃閃嗰啲無名寶具。

舊 09-06-17, 09:02 PM   #196
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
我睇唔明點解齊格會有令咒?
而且先不提令咒, 佢有Servant個心臟可以用倒Servant的力量我勉強可以理解, 但點解連個樣都變埋齊格飛....
會唔會好似萬花筒伊莉雅裝Class Card令Servant憑依一樣原理?

舊 09-09-17, 01:32 AM   #197
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 09:56 AM   #198
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
個人覺得就算冇講真名點都唔會真係廢鐵囉。你試下求其搵把菜刀同佢打,睇下係呢舊「廢鐵」斷先定菜刀斷先?

除非你係紅A/UBW士郎,佢就真係俾個翻版佢都夠贏金閃閃嗰啲無名寶具。
佢係指支槍既寶具能力要真名解放先能夠生效,但平時就只係普通武器

比英靈揸過上手就算係菜刀都會即刻削鐵如泥,點會真心當佢廢鐵呀
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 02:11 PM   #199
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
今日至請得補返上星期進度
最強四星無敵龍血戰神齊格飛

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 04:19 AM   #200
the fool
永遠的愚者

唔係太明點解カルナ會由體內爆d刺出o黎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TYPE-MOON「Fate/Grand Order 終局特異点 冠位時間神殿ソロモン」アニメ化決定!| 第六特異点 前編 8月15日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 225 06-28-23 07:43 PM
sell TYPE-MOON ANIPLEX Fate/stay night Saber~10th 10周年紀念婚紗版 1/7 全新未開 PORTABLE 買賣專區 3 01-06-16 02:44 PM
Type-Moon綜合スレ Vol.2「Fate/ hollow ataraxia」発売中(゚∀゚) [ネタバレ注意] Neloth H-GAMEの部屋 1012 03-10-06 11:16 PM
/TYPE-MOON綜合thread / Fate/stay 熱賣中 / fate人氣人物投票中 Hayami H-GAMEの部屋 1003 11-24-04 09:48 PM
TYPE-MOON「Fate / stay night」公式page公開 Hayami H-GAMEの部屋 2 08-02-03 07:57 PM

現在的時間是 04:27 AM

手機版 | APP版