Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-17, 08:33 PM   #226
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
點解想收集咁多敵機?
玩具當然多多益善

雖然睇落好多部

但其實一部機不論新舊

都是好貴重的財產

就算主角國家在那時間點好多地方都仲用緊吉姆1(修改版)
只是主角是不斷做機先讓人覺得好多新機

現在能大量捕獲 重裝吉姆二
不捉就傻了
雖然魔石心臟被壞人超頻後 好快會壞
但壞之前降回正常水平,還是能用一陣

就因為這樣
這場大戰後(小說5完大戰)
小說6時主角國接近全部地區都轉成吉姆II的等級了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 09-12-17 09:46 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 08:56 PM   #227
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
機人片果然需要MA
感覺主角玩GGen會係每版都捉晒D機個種玩法

舊 09-13-17, 08:06 AM   #228
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
點解想收集咁多敵機?
因為零件規格相同,可以用來修理自家機體或用來改造公主國那些新機

==========================================

web版更新..
哈哈哈....艾爾UCCU~www
終於被人搞到頭痛啦www

此篇文章於 09-13-17 03:03 PM 被 wang2009hk 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 08:32 PM   #229
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-17, 08:42 AM   #230
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 十一月 查看文章
全砲門法擊(雙手+後面的手)被改成單砲擊了..

舊 09-17-17, 09:29 PM   #231
十一月
Game Master

只能說精彩
仲有一話
舊 09-17-17, 11:42 PM   #232
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
其實不停地對空射矛隻飛龍應該唔食得好多支o者,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 12:12 AM   #233
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
其實不停地對空射矛隻飛龍應該唔食得好多支o者,,,,
甘樣只係會消耗戰,睇邊一邊無彈無EN

好耐未睇令人透唔到氣既機戰
飛龍撒退仲以為今集係最終話,之後第二季
原來落克甲係有全臉遮版
格劍果到真係正到飛起,如果係24話,寫多d佢心裡既成長,由弱氣變超強氣性格,絕對比主角更令人深刻,配角甚少吸引過主角,另外敵人竟然開三紅!

再睇返真係幾多機戰既影子,主角首船係黑鐵既鑽頭、動力源係00艦開三紅時要機支撐

此篇文章於 09-18-17 12:37 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 12:27 AM   #234
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
bili有熟肉了

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 01:17 PM   #235
十一月
Game Master

今集由撤退至再度出擊,小說版係相隔咗幾耐?
舊 09-18-17, 06:40 PM   #236
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
果然經費是用在最後兩集吧

為了機人浪曼只能叫戰艦消失了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 06:54 PM   #237
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 十一月 查看文章
今集由撤退至再度出擊,小說版係相隔咗幾耐?
三個月至半年
中間部分是公主國反攻搶回一半國土

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 07:24 PM   #238
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
超演出,真係估你唔到咁精彩
由飛龍戰艦到格劍、主角到配角
再到天元突破真係冇得頂

最尾鬼神果種霸氣
睇怕遲早會入機戰

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-17, 07:35 PM   #239
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
超演出,真係估你唔到咁精彩
由飛龍戰艦到格劍、主角到配角
再到天元突破真係冇得頂

最尾鬼神果種霸氣
睇怕遲早會入機戰
但加入機戰,總覺得敵人弱過頭,只係飼料
舊 09-19-17, 07:24 PM   #240
尼路
The One

引用:
作者: Lamsze 查看文章
但加入機戰,總覺得敵人弱過頭,只係飼料
如果計機戰,咁好多部都勁過呢班吧,感覺同魔裝機差唔多

舊 09-19-17, 07:40 PM   #241
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: 尼路 查看文章
魔裝、聖戰士呢D類似背景都話有這威力、超能力,但呢套真係得明刀明槍(唔講D魔法彈),不過有主角機甘既威力都足夠了
舊 09-19-17, 09:33 PM   #242
gingq7

註冊日期: May 2008
勁唔勁得過高達都成問題, 點同機戰果堆又神又魔的超級系比
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 10:25 PM   #243
唔知叫咩名
Junior Member

註冊日期: Jan 2015
引用:
作者: 尼路 查看文章
魔裝機點睇都勁好多
機帝都係當魔裝機
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 10:32 PM   #244
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
勁唔勁得過高達都成問題, 點同機戰果堆又神又魔的超級系比
咁機戰都好多廢機(地防果類),
鬼神已經算唔差,
最少應該有EN回復大同空S (宙應該都A~S)

此篇文章於 09-19-17 10:35 PM 被 axe1292 編輯。
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 11:57 PM   #245
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔係應該咁好似Re:CREATORS咁玩咩

男主:這班是我前世看過的動畫角色啊,這部XX我還砌過MG版呢

之後所有人轉移去我地依家個世界(男主前世)打外星人

此篇文章於 09-19-17 11:59 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 09:00 AM   #246
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
大家是不是忘了裝甲騎兵?相比來這作的機人也強很多啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 09:30 AM   #247
十一月
Game Master

渣古HP可以多過高達的game,強弱平衡根本唔係問題
舊 09-20-17, 09:47 AM   #248
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
太天真了
入到機戰
艾爾會學到光子力 G-Stone 高達核能 精神感應 人機一體等等所有機人系統
打做出來既幻晶騎士無法想像
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 06:53 PM   #249
尼路
The One

引用:
作者: s2001154 查看文章
太天真了
入到機戰
艾爾會學到光子力 G-Stone 高達核能 精神感應 人機一體等等所有機人系統
打做出來既幻晶騎士無法想像
最多咪機戰V主角機咁

舊 09-22-17, 07:49 PM   #250
十一月
Game Master

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
無限∞ナイツ - 得好少角有得進化 Sito 手機平板遊戲討論版 92 03-14-15 10:23 AM
マジック&カノン Magic & Cannon │ 3D RPG GreenTea 手機平板遊戲討論版 6 10-11-13 08:55 PM
[漫畫] 杉崎ゆきる 新作「1001(ナイツ)」連載中 money 日本動漫畫討論版 7 10-20-12 04:00 PM
[文章] It's About Light KKH 照相館 0 10-19-07 11:50 PM
USB light Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 1 06-04-05 01:14 PM

現在的時間是 08:04 PM

手機版 | APP版