Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-15, 03:30 PM   #276
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-15, 03:34 PM   #277
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 08-01-15, 10:24 AM   #278
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
可悲啊!!好好的萌作下回要腐化啦!!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-15, 12:15 PM   #279
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
巴姐形象崩壞。明明上季以無敵打手姿態登場,今集就變成為咗生計不得不周圍打工。XD

士郎今集係咁被紅寶石靠害。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 02:44 PM   #280
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
離吓題:講開悠哉日和,點解完全唔見GAF有人討論呢套日常系「神作」,我又覺得呢套治愈得嚟都算有深度喎。

莫非日常系作品真系冇劇情到「冇嘢好講」?
因為漫畫已經暴走到唔知如何發展下去

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 03:21 PM   #281
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 08-08-15, 11:50 AM   #282
Game Master

神回 - 腐幼女覺醒

唔單止有某忍者漫畫嘅「稻草人」x 「海豚」,仲有 士郎 x 一成,連 麻婆 x 老竇 亦難逃腐女魔掌。

美遊一早已經腐化,所以本書由頭睇到尾都可以冇事。

(係我錯覺嗎?點解今季咁少人討論? 定係一去到日常系劇情就冇討論意欲,要去之後開始打鬥先再熱血?)

舊 08-08-15, 12:32 PM   #283
鐵之侍

完全腐女化的美美接近黑泥的程度

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 08-08-15, 11:30 PM   #284
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
明知後面后宮士郎又會死出黎,觀看意欲已經減半

舊 08-12-15, 12:46 PM   #285
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 08-14-15, 08:03 PM   #286
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002

舊 08-15-15, 12:04 PM   #287
鐵之侍

今回原創回不錯呢,補完了原作沒表現出來某些角色的相遇,還有想到美遊的事情更理解她今回行動的原因了

舊 08-15-15, 02:37 PM   #288
Game Master

川澄最近不斷接主題公園吉祥物角色嚟做。XD

美遊居然會怕搭過山車有D意外。

愛麗同卡蓮原作根本連見面嘅機會都冇,
唔通
愛麗由切嗣度得知卡蓮係麻婆個女
先對卡蓮咁有戒心?

巴姐真慘,都仲係窮到要繼續做雜工去維持生計。 難得有卡蓮照住佢。

舊 08-20-15, 03:50 AM   #289
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
今集巴姐樂在其中吧

鬼屋入面D職員慘D

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-15, 11:02 AM   #290
鐵之侍

浴衣的小蘿莉太讚啦

和平的日常去到下回就要結束了

舊 09-12-15, 03:15 PM   #291
Game Master

被解除「慢心」限制既英雄王係強得好恐怖、基本上就係FE同CCC既英雄王

第8集展開就算玩過HF或睇過Zero都仲係好難明講緊咩。

大聖杯喺呢個平行時空10年前(即Zero發生既時候)就已經唔存在、但魔法陣仍然遺留喺柳洞寺座山入面?

同埋臨尾伊莉雅將英雄王分裂成正太同黒化本體究竟係咩回事?(仲要乘機摸正太既、伊莉雅你真大膽

舊 09-12-15, 04:19 PM   #292
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
-DEL-

此篇文章於 09-12-15 05:01 PM 被 stevenfan 編輯。
stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 07:07 PM   #293
casio

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
被解除「慢心」限制既英雄王係強得好恐怖、基本上就係FE同CCC既英雄王

第8集展開就算玩過HF或睇過Zero都仲係好難明講緊咩。

大聖杯喺呢個平行時空10年前(即Zero發生既時候)就已經唔存在、但魔法陣仍然遺留喺柳洞寺座山入面?

同埋臨尾伊莉雅將英雄王分裂成正太同黒化本體究竟係咩回事?(仲要乘機摸正太既、伊莉雅你真大膽
藍色,其實今集已經暗示咗
因為係其他世界線嘅聖杯

紅色基本上無得解釋,真係要講只可以賴落呢個世界嘅伊莉雅幸運係寶具級而且仲係EX

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 10:57 PM   #294
phil077

註冊日期: Jan 2002
金色的青年(F/SN UBW) > 黑色的英靈 > 金色的少年
明明係好重要的角色,點解永遠都唔出真名的?

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-15, 01:58 PM   #295
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
香菇君要搓爛了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-15, 01:13 AM   #296
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-23-15, 08:07 PM   #297
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
「Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ」Blu-ray BOX

2016年2月26日(金)発売決定!!

原作:ドライ!!第4巻に収録された第11話や、好評のショートアニメ、オーディオコメンタリーを完全網羅した永久保存版!!

豪華特典仕様

特典①ひろやまひろし描き下ろし三方背BOX&牛島希描き下ろし2枚組みデジパック
原作:ひろやまひろしとキャラクターデザイン:牛島希による新規描き下ろしイラストを使用した、豪華保存版BOX&デジパック仕様。

特典②特典ショートアニメ集
大好評だったSILVER LINK. 制作による新作ショートアニメを全て収録!
※2013~2014年に発売されたBlu-ray/DVD限定版に収録された映像特典と同じです。

特典③特製ブックレット「kaleid liner notes」コンプリートver.
ストーリーガイドや設定、イラストなどを多数収録した豪華ブックレット!
※2013~2014年に発売されたBlu-ray/DVD限定版に収録されたブックレットを再編集したものになります。

特典④オーディオコメンタリー
キャストとスタッフによるプリヤをより楽しむためのオーディオコメンタリー(出演:門脇舞以、名塚佳織、大沼心ほか)
※2013~2014年に発売されたBlu-ray/DVD限定版に収録された音声特典と同じです。

映像特典

ノンテロップOP・ED、PV・CM映像集ほか
※特典内容・仕様などは変更する可能性もございます。あらかじめご了承ください。

Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ Blu-ray BOX
2016年2月26日(金)発売予定 / 28,000円(税抜)

Blu-ray BOX
牛島希氏描き下ろしデジパックイラスト

此篇文章於 11-23-15 08:11 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-16, 11:22 PM   #298
事丫娃些
京アニに祈りを

<ひろやまひろし描き下ろし三方背BOXイラスト>

<牛島希描き下ろし2枚組みデジパックイラスト>
舊 03-23-16, 10:07 AM   #299
鐵之侍

不意外7月放送

不過真不知動畫版會怎樣改

藍寶石的配音會找誰呢?

舊 03-23-16, 11:17 AM   #300
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
Fate/kaleid liner 3rei!!
2016年夏放送開始
http://anime.prisma-illya.jp/2weihelz/
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Fate/stay night[Realta Nua] 11月29日発売予定丨アニメ制作:ufotable money 手提遊戲機討論版 18 01-30-24 10:11 PM
[3DS] Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ l 7月31日發售 neo2046 手提遊戲機討論版 2 03-17-14 10:04 PM
放二手漫畫:Fate/kaleid liner 魔法少女☆伊莉雅 eva01-test-type 買賣專區 0 01-21-14 05:01 PM
(10月~12月、4月~6月)「Fate/Zero」第六話「謀略の夜」丨音楽:梶浦由記 ufotable制作 money 日本動漫畫討論版 1004 11-08-11 05:38 PM
唔知LINK唔LINK到........(唔識LINK NEWSGP),關於WIRELESS 雪舟等楊 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-12-03 04:06 PM

現在的時間是 05:25 PM

手機版 | APP版