Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-22-08, 02:04 PM   #251
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
黃泉的真正願望被實現了,諷刺得來很感人啊

這種結尾安排是為第二季鋪路嗎?!
但不是黃泉做主角(?)又有什麼意義?!
仲有人妻 X 小桐.................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 03:53 PM   #252
hihiandylam
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
引用:

長髮神樂都唔錯
不過如果係真,黃泉又未死???
神樂同黃泉打完無人黎收屍?
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 04:20 PM   #253
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
勁.... 接得返正傳.....
不過男主腳出場竟然已經有劍了...
第二季應好大機會出了.
估唔到白石會配主腳

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 04:44 PM   #254
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
直接去#8做磯山泉篇仲好啦
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 04:45 PM   #255
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
白石做劍輔....
好微妙

>磯山泉
我不承認佢同黃泉係同一人#

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 06:09 PM   #256
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
其實唔想接返正傳,劍腐太廢,而且神樂唔再用劍!
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 06:27 PM   #257
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
估唔到室長同秘書可以吐便當
更估唔到係劍輔有得出場仲有對白講

黃泉作為boss,動畫既結局已經算圓滿
如果真係出第二季既話..再打多次黃泉實在無乜意思
一係直接去婊萬惡三途河

引用:
作者: 森羅 查看文章
+1,如果原創故事更好

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 08:01 PM   #258
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: 森羅 查看文章
我估冇乜可能~
咒禁道篇冇得skip~
太多重大event發生~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 08:09 PM   #259
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
但三途河最後個幾句
感覺上有第2季都係會由黃泉打起....

但真係無謂再拎黃泉出黎鞭屍
直去咒禁道就好了

但大前提係有第2季
重要keep到水準....
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 08:09 PM   #260
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
如果有第二季睇都幾好既

黃泉
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 08:11 PM   #261
K.LIFE

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
小桐可御可萌~

神樂從此自由身去溝仔?

PS.若有來季會否有小褲褲看呢...

此篇文章於 12-23-08 06:50 AM 被 K.LIFE 編輯。
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 09:53 PM   #262
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
最後一集中的背景歌唔錯,唔知會唔會出ost...
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-08, 10:26 PM   #263
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
(前任)室長冇死太好喇
希望有第二季, 我要睇三途河點死
<-冇睇漫畫

舊 12-22-08, 11:38 PM   #264
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
三途河係惡役黎講真係死得一d都唔慘.........
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-08, 12:24 AM   #265
Tyranid
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:

第3季黃泉做返?!
Tyranid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-08, 12:36 AM   #266
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
will you kill someone you love,because of love?
正正帶出了這句話,神樂殺黃泉時仍然在哭呢…
父親對神樂的愧疚,黃泉對接受殺生石的懊悔,感情方面做得相當好
原本最喜歡黃泉了,但係黑化到咁o既階段我還是想她死的…
萬惡正太果句仲有大把時間似是仍有後續
最衰漫畫畫風同動畫差太遠,如果唔係都想睇下
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-08, 09:29 AM   #267
toml00

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: lbiceman 查看文章
其實唔想接返正傳,劍腐太廢,而且神樂唔再用劍!
轉職做招喚士了 唔知點解佢唔可以好似黃泉咁自己做前衛,招喚獸做援護?
我覺得佢d劍招仲型過黃泉 冇得再睇佢用劍有d可惜。
佢長髮既樣唔知點解硬係怪怪地,好似短髮萌d
不過佢溝仔個樣真係超可愛

引用:
作者: STUDIO KONG 查看文章
小桐可御可萌~

神樂從此自由身去溝仔?

PS.若有來季會否有小褲褲看呢...
你好糟糕,不過我更糟糕,我想睇非常槽榚的同人
toml00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 01:00 AM   #268
kcf1201
Game Master

不概為今季黑馬,劇情非常之好睇,集集都咁吸引
睇黎今集最尾劍輔既出現,都應該係為第二輯鋪定路
但聽講漫畫版D劇情爛到喊喎
<------- 無睇過漫畫版既人
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 02:18 AM   #269
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
<--- 漫畫睇左十幾頁便放棄,完全提不起勁去睇

舊 12-24-08, 07:37 AM   #270
K.LIFE

PSN  IDLIVEKLIFE
<--- 因漫畫有小褲褲看, 所以能免強提起勁去睇
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 07:46 AM   #271
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
動畫入面黃泉始終都維持到人的樣子
漫畫就 有興趣可看#186

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね

此篇文章於 12-24-08 07:49 AM 被 Leaf 編輯。
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 08:43 AM   #272
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
睇完動畫版有d想睇漫畫版tim.....
2年後既神樂
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:17 AM   #273
hihiandylam

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
會唔會黃泉對殺生石既願望就係

變左做磯山泉=.=.............
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:55 PM   #274
lbiceman
Game Master

引用:
作者: kcf1201 查看文章
不概為今季黑馬,劇情非常之好睇,集集都咁吸引
睇黎今集最尾劍輔既出現,都應該係為第二輯鋪定路
但聽講漫畫版D劇情爛到喊喎
<------- 無睇過漫畫版既人
最good係咁多集畫功都仲keep得住,打鬥又唔馬虎
漫畫版既劇情最大特點係 劇情開展得很大,但好多位都輕輕帶過,比人雷聲大雨點小既感覺
舊 12-24-08, 12:59 PM   #275
lbiceman
Game Master

引用:
作者: toml00 查看文章
轉職做招喚士了 唔知點解佢唔可以好似黃泉咁自己做前衛,招喚獸做援護?
我覺得佢d劍招仲型過黃泉 冇得再睇佢用劍有d可惜。
佢長髮既樣唔知點解硬係怪怪地,好似短髮萌d
不過佢溝仔個樣真係超可愛

你好糟糕,不過我更糟糕,我想睇非常槽榚的同人
神樂喺漫畫最初係召喚師,但靜流出場後就變咗打八極拳既戰士
唔知一下輯打唔打到剎那嗰度,希望畫功可以保持到就好!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:45 AM

手機版 | APP版