Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-02-19, 08:27 PM   #701
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
其實係咪等時間過????
我頭先打到冇晒彈, 用刀仔片佢原來咁岩我又係企佢左手邊, 片左一陣蘇玉華就俾左支火箭砲俾我
係等時間.....多過要打佢...但盡可能留1-2個閃光.....

舊 02-02-19, 08:49 PM   #702
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
4就幾樣野我唔LIKE:

武器商人,唔太玩生存都算,但唔太接受到同人買武器,同BIO系列好違和,其他系列都係拾野同合野
QTE,想睇下片都唔得,例如刀仔大決戰果度每下都要按,講講下野又無啦啦斬你一野,明屈你初見殺,好影響體驗,同6一樣咁煩
超人化,LEON明明之前仲係菜鳥,等級也升太快
敵人,敵人都再唔係一般怪,高智怪都算,邪惡海軍LOOK小矮人(+佢隻巨人石像),寄生蟲光頭教主,D敵人太唔BIO、0同聖女果D敵人我都仲接受到
故事問題,太多唔合理劇情

呢隻又係如果唔當BIO我覺得無問題,但作為正傳續篇同之前D既BIO系列跳得太快

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)

此篇文章於 02-02-19 08:53 PM 被 zzzdx 編輯。
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 08:57 PM   #703
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
4開始果幾集最不滿成日都要你全滅清場先比去下個地方,太多強制戰鬥
主角們係執行緊救人/調查任務吧應該避免不必要戰鬥

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 09:04 PM   #704
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
彈盡可以試下

Thanks,試左係得既。但PS4版個轉向set到盡都係太慢。
唔一定下下根到轉去右邊。(乜都無打過佢直至Ada支火箭炮)

除左佢衝過黎個下,我就射左佢先。

此篇文章於 02-02-19 09:07 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 09:27 PM   #705
aquarius
Game Master

引用:
作者: STRIFE 查看文章
Bio3到4明顯係正面進化黎
未必人人buy,但係真係一個劃時代設計呢點應該冇人質疑

bio3 之後嘅正統進化應該係veronica
呢集我嘅評價比2更高

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 09:50 PM   #706
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
veronica 真心正

而且佢背景其實係實時3D, 而不是舊3作咁, render3d圖

與其出re 3, 不如 re veronica好過

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 10:02 PM   #707
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
5同6既電影感我好鍾意

可能係人老左
已經唔可以玩返以前第一代至CV咁
開頭拎件KEY ITEM要到中後段先用得著
響同一個位兜嚟兜去既BIO

同埋佢個世界觀設定
生化武器已經普及地比恐怖份子使用
再唔係你返工去到先知嗰度變左死城
所以個個都full gear
連Anti-Materiel Rifle都有, 罷明用嚟打怪

光明頂講左膠

此篇文章於 02-02-19 10:10 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 10:29 PM   #708
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Marco 查看文章
垃圾七代?垃圾得過五同埋六?
根本第七集完全睇到 CAPCOM 將 biohazard 系列新生化嘅決心
舊果班主角,故事,橫跨二十年
真係你唔悶我都厭
如果一直起用舊角色舊故事,都唔知點繼續做 biohazard 8, biohazard 9......
偏偏 5、6最好賣

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 10:33 PM   #709
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
5,6好賣係因為4種落既福啫,5都還好,6堅係垃圾
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 10:36 PM   #710
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: GN00508771 查看文章
偏偏 5、6最好賣
6只係睇佢有1+2代主角們Raccoon同學會呢個賣點已經夠佢大賣

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 10:37 PM   #711
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: aquarius 查看文章
bio3 之後嘅正統進化應該係veronica
呢集我嘅評價比2更高

Sent from my iPhone using Gaforum
我講係正面,唔係只係用2d背景既正統
而且4的確係啓發好多遊戲制作人

舊 02-02-19, 10:39 PM   #712
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
其實係咪等時間過????
我頭先打到冇晒彈, 用刀仔片佢原來咁岩我又係企佢左手邊, 片左一陣蘇玉華就俾左支火箭砲俾我
睇wiki就話扣到一定血量就兩分鐘倒有火箭砲, 乜都唔做要等4~5分鐘

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 10:55 PM   #713
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
CV音樂故事氣氛都係頂級
好期待快啲recv , 還掂原作AW 拎左steve條屍都無下文,不如比返個good end佢好過

舊 02-02-19, 11:22 PM   #714
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Chaire hardcore S+
隻G4多血到傻

舊 02-02-19, 11:25 PM   #715
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我鍾意6多過5
起碼多幾條線玩又有擬似香港玩
ada篇又重番解迷

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
同埋佢個世界觀設定
生化武器已經普及地比恐怖份子使用
再唔係你返工去到先知嗰度變左死城
所以個個都full gear
連Anti-Materiel Rifle都有, 罷明用嚟打怪
BOW經普到AK咁有錢就買到
7開頭個警察唔信主角講點睇都好奇怪

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 11:35 PM   #716
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Bio4本身都問題唔大 咁當年CV都唔收得,三上會咁轉型係無可口非
而且重點係Bio4本身自體完成度好高,敵人種類又多,你打到爆機都唔會悶
5同6一無左三上就變左垃圾game

Bio7回歸原點係做得好好......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 11:39 PM   #717
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 真!DC 查看文章
4開始果幾集最不滿成日都要你全滅清場先比去下個地方,太多強制戰鬥
主角們係執行緊救人/調查任務吧應該避免不必要戰鬥
其實Bio4唔多位要你清場 除左某幾個開門位同守城
詳細請睇ゆっくりレオン超余裕ナイフ縛り

https://www.nicovideo.jp/mylist/40162851

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 02-02-19 11:46 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-19, 01:13 AM   #718
ComeLOLoh

神谷英樹自爆沉迷《Biohazard Re:2》 被嚇到頭痛壽命都縮減了 -
https://m.gameapps.hk/news/31989/Bio...LTWeVeNiPP8njs

舊 02-03-19, 02:06 AM   #719
STRIFE

白金
估唔到最後係差ada同全檔案兩個杯
全檔案個杯真係花時間搵

舊 02-03-19, 03:43 AM   #720
ComeLOLoh

Hardcore S+ 可唔可以用藥樽?

已經照根攻略,人地20分鐘,我已經30分鐘…
係咪要由頭黎過?

UPDATE:放棄…超時…

此篇文章於 02-03-19 07:31 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-19, 09:02 AM   #721
darkvolver
頹冗

我用claire standard 打G3已經感覺到很多血.....現在諗緊用刀仔打......

舊 02-03-19, 09:37 AM   #722
STRIFE

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
Hardcore S+ 可唔可以用藥樽?

已經照根攻略,人地20分鐘,我已經30分鐘…
係咪要由頭黎過?

UPDATE:放棄…超時…
佢地d片真完全係參考,跟足去做一定會慢過預期
睇完之後你要做得快過佢,skip左一d唔要既野

我最初試都係慢左好多

舊 02-03-19, 09:41 AM   #723
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
休息o左幾日,再戰 Leon normal,
比光頭佬追到氣咳,係圖書館一邊移動o個櫃,
一邊玩貓捉老鼠...

舊 02-03-19, 09:49 AM   #724
darkvolver
頹冗

引用:
作者: STRIFE 查看文章
佢地d片真完全係參考,跟足去做一定會慢過預期

睇完之後你要做得快過佢,skip左一d唔要既野

我最初試都係慢左好多

發現usb手指開了star office可以不用理會...對於claire來講..

舊 02-03-19, 09:55 AM   #725
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 布甸 查看文章
休息o左幾日,再戰 Leon normal,

比光頭佬追到氣咳,係圖書館一邊移動o個櫃,

一邊玩貓捉老鼠...

個人建議個櫃..清一下喪屍.再推好一半櫃先....否則時間要用極長,另外善用掉下來機關很重要...

昨日發現下水道底層,有一間很大的地方,即拿子彈的地方,可以容納2隻g adult...所以盡量引他們行一邊,再塞手榴彈可以安全離開。g adult一見到你上左岸便不會追你。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 04:46 PM

手機版 | APP版