Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-18, 10:46 PM   #2101
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Terry仔 查看文章
上eshop 買咗kof99
乜原來得街機mode, 無得training

點樣分辦真,假sandisk SDXC card?! 買行貨就得?
Read 95MB/s & 80MB/s 價錢可以相差一倍,都係買80MB/s 算
我之前都買左KOF 98及2000,一玩先知原來唔似得當年NeoGeo帶機CD機、SS同PS咁有practice mode,option set掣完全唔得user friendly,唔係家用機模式咁不如唔好擺在switch賣啦

舊 03-14-18, 11:31 AM   #2102
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
我之前都買左KOF 98及2000,一玩先知原來唔似得當年NeoGeo帶機CD機、SS同PS咁有practice mode,option set掣完全唔得user friendly,唔係家用機模式咁不如唔好擺在switch賣啦
話明係Arcade Archives嘛....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 11:35 AM   #2103
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Terry仔 查看文章
上eshop 買咗kof99
乜原來得街機mode, 無得training

點樣分辦真,假sandisk SDXC card?! 買行貨就得?
Read 95MB/s & 80MB/s 價錢可以相差一倍,都係買80MB/s 算
真假???
買行貨就得啦...邊有咁多假貨...水貨就大把...
switch只支援UHS-I....而且用唔盡...
買 Ultra A1就夠..首選200GB...
舊 03-14-18, 11:37 AM   #2104
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: X&Y 查看文章
sandisk ULTRA series 買有A1 logo個隻
無A1 logo 個d係舊版, 部分批次個質素差異可以好大, 有d單一大file既持續寫入可以只得13-14mb/s
我自己係舊個張紅黑底200GB...
基本上用係SWITCH係沒分別...反正佢都唔會用得盡個速度...
舊 03-14-18, 11:37 AM   #2105
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
唔知佢地....如果大家價錢一樣, 又係大作, 我就買實體....
如果價錢差咁遠...點都係買ESHOP...
凈係唔洗換帶換碟已夠理由
唔洗出去訂,訂完又要出去拎
又要搵位放
但又要separate game (因為portable)
再買個card case
但當你越黎越多game 時又要買個更大既case

我諗起以上以好開心狠狠的轉左實體 (只keep zelda 因為dl 版仲係好貴)
Hello MiMi 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 11:50 AM   #2106
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
凈係唔洗換帶換碟已夠理由
唔洗出去訂,訂完又要出去拎
又要搵位放
但又要separate game (因為portable)
再買個card case
但當你越黎越多game 時又要買個更大既case

我諗起以上以好開心狠狠的轉左實體 (只keep zelda 因為dl 版仲係好貴)
我自己係睇價錢, 容量, GAME種再決定買邊種...
ESHOP - 小品, 價錢平, 容量低, 沒二手市場~
實體 - 大作, 可借比人, 二手有市場~

搵位放呢D好普通者....相對於PS4真係好簡單...
我自己真係將CARD抽出黎全部放card case....
有需要就換..
無論NDS, 3DS, PSV去到SWITCH都係咁放...
PS4就有難度...要買多幾個CD膠箱...
舊 03-14-18, 12:47 PM   #2107
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - Nintendo Switch Gameplay
https://www.youtube.com/watch?v=Wy2T48mnnmE
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 01:15 PM   #2108
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
話明係Arcade Archives嘛....
除左Setting掣個到選擇少、同埋冇練習Mode之外,
其他都可以接受到既!

PS:其實switch版可以帶到出街玩+1機雙打+買800日元好合理架啦!(配埋個個無線格掣一流!)
PS:我只買左switch上既KOF2000,如果要練習的話我可以開番之前係PS3上買左既PS2 DL版KOF99-2001合集!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 03-14-18 01:18 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 03:24 PM   #2109
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
隻darkness dungeon幾好玩,呢幾日有10%off
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 11:53 PM   #2110
Hello MiMi
Game Master

引用:

有需要就換..
無論NDS, 3DS, PSV去到SWITCH都係咁放...
咁我仲有最main reason
唔洗借game 比人
先唔講你想唔想
願唔願意
係借都無得借

我仲有集last of us 喺人度
唔緊要
有日99 我買左
舊 03-15-18, 12:10 AM   #2111
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
我自己係舊個張紅黑底200GB...
基本上用係SWITCH係沒分別...反正佢都唔會用得盡個速度...
黑底紅字200gb ULTRA至少有三個批次
我有最初版(200gb 賣緊千幾蚊張個時)同中期個版本
最初版個速度連手機music app scan sd card directory既music library 都明顯慢d
以前sandisk jp twitter 有條片連sandisk extreme同extreme pro 都有少少分別
https://twitter.com/sandiskjp/status...411265?lang=en
更何況部分seq. 同4k i/o 都好差既部分ultra
so far見大容量有A1既ultra series的測試, 4k i/o 都唔算差, 無謂慳少少試舊版

此篇文章於 03-15-18 12:20 AM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-18, 12:03 PM   #2112
charcsc2000
J神哥

引用:
咁我仲有最main reason
唔洗借game 比人
先唔講你想唔想
願唔願意
係借都無得借

我仲有集last of us 喺人度
唔緊要
有日99 我買左
我自己借game真係最熟的fd先會咁做...小學識到而加
你話一年先見得幾次果d就唔好搞啦...

其實好多大作先會買實體....
psn仲可以借acct比人玩, 呢下真心正...
但switch做唔到就可怕, 因佢有好多game都係下載only...
舊 03-15-18, 12:04 PM   #2113
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: X&Y 查看文章
黑底紅字200gb ULTRA至少有三個批次
我有最初版(200gb 賣緊千幾蚊張個時)同中期個版本
最初版個速度連手機music app scan sd card directory既music library 都明顯慢d
以前sandisk jp twitter 有條片連sandisk extreme同extreme pro 都有少少分別
https://twitter.com/sandiskjp/status...411265?lang=en
更何況部分seq. 同4k i/o 都好差既部分ultra
so far見大容量有A1既ultra series的測試, 4k i/o 都唔算差, 無謂慳少少試舊版
我沒咁多研究...因為根本沒得控制...
而加應該買唔到紅黑版...所以一定係A1..
舊 03-16-18, 10:10 AM   #2114
ゆり

註冊日期: Nov 2004
https://unwire.hk/2018/03/16/switch-.../game-channel/

非原廠底座出事 玩家匯報 Switch 升級 5.0.0 後變磚

舊 03-16-18, 10:52 AM   #2115
12號四分衛
Game Master

XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:

有需要就換..

由於香港買Game比外國訂價平,第一水買的Game 我傾向買實體

不過受因為PS/Xbox個邊的影響,自己都多左買電子版:

1. 放假減價,佢地一減可以減好多 (於是有個Library)
2. 當你一開機買番來的Game係哂部機入面,就發覺好方便 (手制 Wireless 開機 - 打機 - 關機放番低個手制)
3. 之後由於手上有SSD淨,電子版轉落SSD就Load得更加快 (爽!)
4. 死個光頭,或者試過認唔到碟 (心諗買電子版就無事啦..)
5. 碟始終要位擺 (我大約60隻到),唔同機種個盒又唔同Size,再用多少少位

當然Switch情況有點唔同,但第2點的確係好爽好方便
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 12:51 PM   #2116
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
由於香港買Game比外國訂價平,第一水買的Game 我傾向買實體

不過受因為PS/Xbox個邊的影響,自己都多左買電子版:

1. 放假減價,佢地一減可以減好多 (於是有個Library)
2. 當你一開機買番來的Game係哂部機入面,就發覺好方便 (手制 Wireless 開機 - 打機 - 關機放番低個手制)
3. 之後由於手上有SSD淨,電子版轉落SSD就Load得更加快 (爽!)
4. 死個光頭,或者試過認唔到碟 (心諗買電子版就無事啦..)
5. 碟始終要位擺 (我大約60隻到),唔同機種個盒又唔同Size,再用多少少位

當然Switch情況有點唔同,但第2點的確係好爽好方便
都係既, 而加我都買多左下載版...
但喜歡的game都係買實體多...因為都有儲game習慣, 但就一定係好喜歡或大作先咁做...
舊 03-16-18, 05:31 PM   #2117
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
今日返屋企用底座,點知出唔到畫面,乜原因,又唔關條HDMI線,出畫面既燈又無問題

舊 03-16-18, 06:31 PM   #2118
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...93910230869718

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 07:18 PM   #2119
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
個底座真係化鬼學,燒左,好彩行十幾分鐘有得買,香港天后係咪有修理部

舊 03-16-18, 11:56 PM   #2120
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Nindies Showcase Spring 2018
21/3/2018 1:00am

由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-18, 08:26 AM   #2121
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
近排玩緊slay the spire
望老任都出d卡牌game

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-18, 09:37 AM   #2122
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

街機版,不是紅白機版:

https://www.facebook.com/myTVgames/p...94677614126313

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 01:51 PM   #2123
Hello MiMi
Game Master

請問頭批行貨兩年保的
第二年保用是否照上任天堂維修?

部機stuck 喺boot 機logo 要整sosad
舊 03-18-18, 03:08 PM   #2124
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
請問頭批行貨兩年保的
第二年保用是否照上任天堂維修?

部機stuck 喺boot 機logo 要整sosad
Yes, 我都係首批金源加多1年保的機主, 好早之前, 我隻牛有問題, 都係直接拎去任天堂紅磡OFFICE整

不過你最好打咗電話去問咗先
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 04:57 PM   #2125
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: Leong 查看文章
Yes, 我都係首批金源加多1年保的機主, 好早之前, 我隻牛有問題, 都係直接拎去任天堂紅磡OFFICE整

不過你最好打咗電話去問咗先
Thx bro!
聽日打

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 08:07 PM

手機版 | APP版