Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-23-15, 08:38 PM   #51
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 尼路 查看文章
文庫同Web中間係咪少左D情節?成日都有D飛飛冒險經歷好似無左咁?
有d係廣播劇到補完

舊 07-23-15, 09:05 PM   #52
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
文庫同Web中間係咪少左D情節?成日都有D飛飛冒險經歷好似無左咁?
如果你講第四期青薔薇講果d,有d係廣播劇提到,有d係第八期番外編講

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 09:21 PM   #53
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
啊,原來係咁,我就奇怪話乜種植實驗,又有本日記但又唔見有提過咁……

舊 07-23-15, 11:57 PM   #54
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
失禁呢a
失禁在那aaaaa

舊 07-24-15, 08:12 AM   #55
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 神龍 查看文章
失禁呢a
失禁在那aaaaa
bd可能會補完為班炮灰步兵大叔失禁

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 10:37 PM   #56
casio

引用:
作者: 神龍 查看文章
失禁呢a
失禁在那aaaaa
怎能讓僅用名字就讓哭泣的嬰兒閉嘴的「血染之安莉」出如此醜態

舊 07-24-15, 10:52 PM   #57
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
我不要看那班大叔失禁

舊 07-25-15, 01:02 PM   #58
casio

睇完今集再睇第九期三章即時笑到肚痛
眾npc表示:安茲樣果然算盡無遺

舊 07-29-15, 08:25 AM   #59
細路翔
The One

28lv戰士長個part既作畫仲落力過大魔王飛飛大人

果然戰士長先係第一章主角www

勇者就是要懂得用迴旋斬(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-29-15 08:37 AM 被 細路翔 編輯。
舊 07-29-15, 09:59 AM   #60
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
總管今集好正

舊 07-29-15, 10:50 AM   #61
casio

引用:
作者: STRIFE 查看文章
總管今集好正
遺憾發癲個陣戴咗頭盔冇藝顏睇

舊 07-29-15, 12:22 PM   #62
細路翔
The One

今集演出根本就係主角戰士長打boss戰打到一半召出魔王飛鼠出黎劇情殺

然後無上至尊飛鼠大人不概係廢課金勢,轉蛋垃圾周街派

英國說大家抱團死
舊 07-30-15, 12:19 AM   #63
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
演出經費全部用係其他NPC身上,主角繼續行行企企。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 09:18 AM   #64
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
被天使突刺時個注解笑左,高級物理傷害無效係LV60以下無效,而好似戰士長既英雄角色係LV35
英雄都只係35
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 09:34 AM   #65
細路翔
The One

引用:
作者: Lamsze 查看文章
被天使突刺時個注解笑左,高級物理傷害無效係LV60以下無效,而好似戰士長既英雄角色係LV35
英雄都只係35
唔係得28lv?

戰士長今集無帶神裝先比人壓住打,著左神裝有50lv左右應該可以一戰

英國說大家抱團死
舊 07-30-15, 09:42 AM   #66
casio

引用:
作者: Lamsze 查看文章
英雄都只係35
基本上到小說第九期有機會可以打痛安玆嘅非大墓場角色最多三個

舊 07-30-15, 10:23 AM   #67
STRIFE

某不死蘿解放真身應該去到60

舊 07-30-15, 11:45 AM   #68
尼路
The One

戰士長印象中應該過30吧
不過睇完6,佢地個等級應該係30以下凡人,30-40英雄,40-60傳說/傳奇,70打後魔神/神?
打從睇過DND規則書後睇乜都覺係DND系……

舊 07-30-15, 05:57 PM   #69
細路翔
The One

引用:
不過睇完6,佢地個等級應該係30以下凡人,30-40英雄,40-60傳說/傳奇,70打後魔神/神?
依本野除左d魔法咒語唔會用一次就要重新背過之外根本就同龍槍個設定一模一樣

個作者本來就話自己係無人陪佢玩dnd太寂寞先寫本咁既yy小說

英國說大家抱團死
舊 07-30-15, 07:13 PM   #70
尼路
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
依本野除左d魔法咒語唔會用一次就要重新背過之外根本就同龍槍個設定一模一樣

個作者本來就話自己係無人陪佢玩dnd太寂寞先寫本咁既yy小說
即係唔係錯覺啦……

舊 07-30-15, 09:14 PM   #71
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
戰士長帶唔齊裝備冇得一戰

不過睇D作畫就知有幾多錢
投放左係戰士長度

引用:
作者: 細路翔 查看文章

作者=不死王好明顯啦

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 10:55 PM   #72
casio

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
戰士長帶唔齊裝備冇得一戰

不過睇D作畫就知有幾多錢
投放左係戰士長度

作者=不死王好明顯啦
傳說作者係黃金公主(俾插畫師出賣咗,畫咗肖像圖係pixiv )

此篇文章於 07-30-15 11:04 PM 被 casio 編輯。
舊 07-30-15, 10:57 PM   #73
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
聽人講戰士長(人類最強)好似得LV29,
就算穿上王國神裝,可能都打唔贏戰鬥女僕
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 11:05 PM   #74
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
今集總長聲都變埋
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-15, 02:02 AM   #75
STRIFE

引用:
作者: casio 查看文章
傳說作者係黃金公主(俾插畫師出賣咗,畫咗肖像圖係pixiv )
基本上日本傳緊丸山係女作者黎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
渡辺航「弱虫ペダル GLORY LINE」2018年1月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 41 04-25-23 04:44 PM
「刀使ノ巫女 刻みし一閃の燈火」OVA決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 49 01-11-21 07:31 AM
水野良×矢野俊策「GRAN CREST グランクレスト戦記」#24 (終)「皇帝聖印」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 06-19-18 03:10 PM
サンカクヘッド「干物妹!うまるちゃんG」連載終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 169 04-21-18 04:59 PM
カツヲ「三ツ星カラーズ」#12 (終)「カラーズと街とひとびと」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 02-13-18 07:38 PM

現在的時間是 05:07 AM

手機版 | APP版