Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-19, 05:42 PM   #526
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 07:17 PM   #527
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
其實我唔明點解咁多人憎CM,
係個演員嘅問題?定係原作漫畫嘅CM已經唔討好?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 11:46 PM   #528
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
演員嘅問題
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 12:08 PM   #529
david
The One

引用:
除佐演員職業操守問題之外,就係MCU亂Q咁改漫畫原設定,為O既就係將PHASE 4變成極左染色切J平權世界。以下只係其中一例:

---
舊 08-20-19, 02:06 PM   #530
Eking

註冊日期: Feb 2006
MCU 就係MCU , 點解要咁執著漫畫設定?

舊 08-20-19, 03:26 PM   #531
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: Eking 查看文章
MCU 就係MCU , 點解要咁執著漫畫設定?
1. 呢套終歸係漫畫改編作品,冇唔尊重原作既道理

2. Arrange唔係問題,但係因為政治理由等對電影質素毫無幫助既因素而arrange就係問題
尤其係改完之後仲差左果陣
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 04:04 PM   #532
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
引用:
作者: Kain 查看文章
演員嘅問題
演員其次, MCU個CM係得個大力,
又串串貢,又唔合群兼冇領袖風範, 真心唔討好...

PS. 冇睇過漫畫, 唔知原著個角色係咪咁...

舊 08-20-19, 04:09 PM   #533
Kain

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
演員其次, MCU個CM係得個大力,
又串串貢,又唔合群兼冇領袖風範, 真心唔討好...

PS. 冇睇過漫畫, 唔知原著個角色係咪咁...
你所講既都係演員既問題
掉轉搵scarlet witch演串串貢我一樣受落囉
事實係明明成套得幾個shot但係啲演技都非常唔掂

其實endgame入面都唔多算串串貢
應該叫鞋口鞋面

此篇文章於 08-20-19 04:15 PM 被 Kain 編輯。
舊 08-20-19, 04:36 PM   #534
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
你所講既都係演員既問題
掉轉搵scarlet witch演串串貢我一樣受落囉
事實係明明成套得幾個shot但係啲演技都非常唔掂

其實endgame入面都唔多算串串貢
應該叫鞋口鞋面
串串貢無罪, MCU仲有邊個及得上spidy同deadpool 串串貢, 但佢兩個都受歡迎.

CM唔受落關串唔串的事.

舊 08-20-19, 04:56 PM   #535
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
CM強過龍

好似睇隔黎果套咁成班打生打死結果超人出黎一隻手指捽死BOSS

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 10:01 PM   #536
david
The One

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
CM強過龍

好似睇隔黎果套咁成班打生打死結果超人出黎一隻手指捽死BOSS

錯誤類比,大超佢真係比班二打六強好很多O既。

---
舊 08-20-19, 10:08 PM   #537
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
經期大媽點睇唔受歡迎都係因為個演員本身就有問題啦.......
強度反而唔係問題,因為一來經期大媽原作都係屈,二來係應該係佢地黎緊D對手既強度就係果個水平

衰D講句啦,成套CM就算有人覺得好睇,有幾多個人會係覺得CM本身好睇?我買個個都係覺得Nick Fury好睇咋........

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 10:47 PM   #538
Kain

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
經期大媽點睇唔受歡迎都係因為個演員本身就有問題啦.......
強度反而唔係問題,因為一來經期大媽原作都係屈,二來係應該係佢地黎緊D對手既強度就係果個水平

衰D講句啦,成套CM就算有人覺得好睇,有幾多個人會係覺得CM本身好睇?我買個個都係覺得Nick Fury好睇咋........
CM最頂唔順係覺醒果段回憶
求其拍佢細個果陣跌低企番身就算
你話好似火影憶遁咁真係讀者同佢一齊經歷過就話唧(而且每段都真係好悲壯)

要HEA成點先可以拍到出黎
舊 08-21-19, 02:24 AM   #539
王小虎

註冊日期: Apr 2002
其他嘢我唔講,因為鍾唔鍾意真係好個人意見,冇咩好討論。但係盡量就唔好話咩力量跟唔跟原著,因為喺美漫裡面,力量係冇標準冇意義的。雖然官網會有力量指數,但呢d真係笑吓就算,漫畫故事本來就係作者就是神,佢話個主角強就係強,話你弱就係弱,話你幾時聰明幾時弱智都得。好多時作者都係為劇情而編故事,即係佢為咗製造一個特定劇情,可以有權將人物能力個性偏就。然後美漫係流水式作業,呢一兩年由作者A去寫某幾本書,然後又大執位到作者B去寫。每個作者有自己風格,有d鍾意玩誇張,有d鍾意改設定改歷史。美漫閒閒地都過70年,根本佢漫畫自己都冇統一的設定。

正如好多觀眾都好有童心,好想知道邊個角色強d,漫畫更加係。所以先成日有d角色A vs 角色B,滿足吓讀者,但我就想講都係果句,作者先係最强,總之佢話邊個贏都得。Squirrel girl夠打贏Thanos,咁又點?

然後電影本身就一定要改,試問Hawkeye著到漫畫咁成身鮮紫色點搞。
由手機版發出
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 07:08 AM   #540
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

此篇文章於 08-27-19 07:12 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 12:20 PM   #541
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
見講開唔知各位老細有冇留意, so far 再冇 CM 單體片公怖,照以往「慣例」咁去,CM2 唔 P4 都 P5 起碼有一部。但連粒聲都冇。如果單係以票房論「英雄」,應該有得「添食」,一來可能演員(真係好)有問題,本人反而覺得可能滴住嚟睇過盤數,啲人入場真係為咗 Endgame,而嚟係佢發現套片根本吸引唔到期望中嘅特定觀眾入場(咳,啫係女性,咳),黑豹呢方面好成功。好可能好似 Hulk 咁,以後只可以做「串星」,但 Hulk 係因為合約問題無得再坐正啫,如果係咁就好怪(失敗)。

滴住嚟任唔任性?佢(尤其係 Kevin Feige)都要睇住盤數嚟做嘢。

引用:
作者: 王小虎 查看文章
然後電影本身就一定要改,試問Hawkeye著到漫畫咁成身鮮紫色點搞。
第一樣照計要怪 Brian Synger,係佢將啲設定(尤其件杉)「亂Q咁改」在先,而弊在觀眾又受,連佢自己都忍唔住戲入面都幽自己一默。

唔好話漫畫班寫手前後腳都唔 consistant,有啲題材真係要拍唔改唔得,好以 Civil War 咁,唔同你計啲版權嘅問題,咁鬼多角式,一般好似本人咁唔熟書嘅,點跟?

公平啲講(咳),啲奸角好多唔令人收貨,好似滿大人同 Zemo咁,MCU 一直玩埋啲「打完即棄」嘅奸角,叫做「好」嘅奸角一隻手數得晒有找,似乎佢都知有呢個問題,睇 P4 佢會點玩。

此篇文章於 08-27-19 12:33 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 12:33 PM   #542
Eking

CM唔會咁快, 正常係P4尾先會有

舊 08-27-19, 12:36 PM   #543
肉羊哩咖
griffin611

引用:
CM唔會咁快, 正常係P4尾先會有
弊在 BP2,P5 第一部,連期都有囉,CM 個去向係點都未知,不如關心吓蜘蛛仔好過。

舊 08-27-19, 12:48 PM   #544
Eking

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
弊在 BP2,P5 第一部,連期都有囉,CM 個去向係點都未知,不如關心吓蜘蛛仔好過。
我指公報....正常依定首推係新角色, 你諗下BP/ DS 飢左幾耐, 重有ANT都未有3公報, 重有GTOG3, CM上左唔係叫耐, 正常黎緊角式續只會越黎越耐先會公報

舊 08-27-19, 01:04 PM   #545
肉羊哩咖
griffin611

引用:
我指公報....正常依定首推係新角色, 你諗下BP/ DS 飢左幾耐, 重有ANT都未有3公報, 重有GTOG3, CM上左唔係叫耐, 正常黎緊角式續只會越黎越耐先會公報
老細你咁講都有道理,CM 都係二月嘅事,怕且最快都要出年先有進一步消息。另一個可能,啲 A-lister 返晒嚟,要排都有排排。

舊 08-27-19, 02:11 PM   #546
Eking

而家成個MCU系列太成功, 為左新舊之間有好交替, 成個PHRASE只會越黎越耐, 之前約3年左右, 分分鐘而家要4-5年一個PHRASE, 重有F4, X-MEN系列都未講到~

舊 08-27-19, 07:00 PM   #547
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
請問行版藍光2d版,
係咪只有套戲,但唔收錄feature ?

舊 08-28-19, 04:27 PM   #548
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 1515 查看文章
請問行版藍光2d版,
係咪只有套戲,但唔收錄feature ?
普通2D版只有正片, 只有3碟鐵盒版同3碟別注版有BOUNS碟~

舊 08-28-19, 05:39 PM   #549
Eking

.....即係買錯版本...冇左240....

舊 03-27-20, 04:12 AM   #550
肉羊哩咖
griffin611

費事挖返啲殘片出嚟畀人笑,仲

強國啲戲院

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Angry Birds Movie 2 (2019) david 電影版 5 07-15-20 09:52 PM
[西片] Men in Black: International (2019) | Chris Hemsworth (Thor) david 電影版 22 01-20-20 09:39 PM
[西片] The LEGO Movie 2: The Second Part (Feb.2019) 信長 電影版 7 02-22-19 12:09 PM
[西片] Avengers 4 ︱復仇者聯盟4 (2019-05-03) (敬請多用劇透隱藏功能) 肉羊哩咖 電影版 0 05-10-18 03:34 PM
[作品發表] Untitled mmssm Cosplay同人MIX討論區 0 06-29-11 01:19 PM

現在的時間是 08:48 AM

手機版 | APP版