Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-17-12, 07:16 PM   #2226
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: fhdelibird 查看文章
而家firmware v1.8綁埋張記憶卡,無得用頂樓個方法玩其他地區的demo了
咁係咪換卡至得一卡一服?

舊 09-18-12, 10:54 AM   #2227
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
見到有新 update 1.81。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 11:01 AM   #2228
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 9844 查看文章
咁係咪換卡至得一卡一服?
一張卡只能同一時間記著一個帳戶的資料

唔想買卡的話
只要格式化就可以

A帳戶完整備份>格式化>入B帳戶
B 帳戶玩厭
B帳戶完整備份>格式化>入A帳戶

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 04:06 PM   #2229
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
好耐無開PSV,想問下港服係咪無PS ONE隻月下夜想曲?真係搵唔到,$33唔玩都想下載一下

此篇文章於 09-18-12 04:17 PM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 04:24 PM   #2230
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
港伏加左啲PSone game
起碼見到有武藏傳同堆FF
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 06:18 PM   #2231
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: dust11 查看文章
搵唔到月下,第一隻下載PS ONE Game係XI(sai),當年過唔哂個100版PUZZLE,希望今次得

舊 09-18-12, 06:34 PM   #2232
yorkyork

註冊日期: May 2010
港服一直都好似冇月下
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 07:02 PM   #2233
pet3
The One

1.81 有什麼改進了?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 09-18-12, 07:48 PM   #2234
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

1.8有時連正常關機都hang死........拿拿林上左1.81先...........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 12:40 AM   #2235
狙擊手sohan
Game Master

PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
引用:
作者: pet3 查看文章
1.81 有什麼改進了?
我之前講的玩FF9按鍵失霝改善了

舊 09-19-12, 09:26 AM   #2236
ricky828
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
引用:
作者: dust11 查看文章
終於有武藏傳喇,感動中
ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 09:33 AM   #2237
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
隻bof同dino crisis都未翻爆, 爆左先買武藏傳..
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 09:56 AM   #2238
ricky828
三眼

引用:
作者: 卡柏 查看文章
隻bof同dino crisis都未翻爆, 爆左先買武藏傳..
聽到Opening果句『Brave Fencer Musashi』,好鬼熱血~~~
舊 09-19-12, 12:46 PM   #2239
yorkyork

註冊日期: May 2010
scej直播攞左藍色同紅色機比大家睇
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 12:52 PM   #2240
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: pet3 查看文章
一張卡只能同一時間記著一個帳戶的資料

唔想買卡的話
只要格式化就可以

A帳戶完整備份>格式化>入B帳戶
B 帳戶玩厭
B帳戶完整備份>格式化>入A帳戶
明明3公主都可以 一部機入2個ACC
2野換到
點解VITA要搞成咁?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 01:03 PM   #2241
dust11

註冊日期: Aug 2010
閃亂VITA版
朧村正啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊
無雙team 新title

此篇文章於 09-19-12 01:07 PM 被 dust11 編輯。
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 01:22 PM   #2242
middledragon

註冊日期: Oct 2005

http://engt.co/S3Txwg

blue & red coming up!
middledragon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 01:26 PM   #2243
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 01:44 PM   #2244
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-19-12, 02:03 PM   #2245
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
嘩..d新顏色唔靚喎
都係白色好睇d...

舊 09-19-12, 02:04 PM   #2246
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
黃同綠好玩具feel

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 02:05 PM   #2247
ricky828
三眼

咁快就推多顏色版PSV出黎,真係唔賣得了...
舊 09-19-12, 02:06 PM   #2248
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
佢一口氣出幾多隻色都好, 未有Game玩既事實係唔會改變

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 02:06 PM   #2249
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: W!LL 查看文章
黃同綠好玩具feel
似係街邊買到的山寨外殼

舊 09-19-12, 02:07 PM   #2250
pet3
The One

引用:
作者: izumo 查看文章
明明3公主都可以 一部機入2個ACC
2野換到
點解VITA要搞成咁?
唔係機能問題
而是dl 版問題

因為psv 所有遊戲都有dl版
如果比你共通帳戶

d人一定會光明正大地合購,因為轉帳戶玩的話就不會出現2人同時上線問題 (說什麼 佢做得出能共用就預左架啦)
所以現在佢就完全封殺你地,轉帳戶? 得 ,格式化先

另外手提機一向都只係認一個帳戶(psp 已經係咁)

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 11:40 PM

手機版 | APP版