Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-26-10, 07:59 AM   #226
豬級狩獵者
Senior Gamer
殘存亦沒路兵敗如山倒

註冊日期: Apr 2008
我星期日最早要五點幾六點先到,都可以玩到既,哈哈!
不過上次去到見一班人玩一千零一夜,自己都好想玩丫!
不過要英文好勁先得丫!
豬級狩獵者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 03:41 PM   #227
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 豬級狩獵者 查看文章
我星期日最早要五點幾六點先到,都可以玩到既,哈哈!
不過上次去到見一班人玩一千零一夜,自己都好想玩丫!
不過要英文好勁先得丫!
呢隻我未玩過丫
不過一次要玩好耐@@!!!
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 04:55 PM   #228
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

我睇過簡介,正常玩要最少兩個鐘,新手完成條件可以減半,時間應該都可以減半
舊 10-28-10, 11:00 AM   #229
Areios

昨晚係BE開左第一隻TRPG
用d&d 4e 玩家4人
舊 10-28-10, 11:01 AM   #230
Areios

引用:
我睇過簡介,正常玩要最少兩個鐘,新手完成條件可以減半,時間應該都可以減半
昨日見到BE又入左D新GAME, 星期日都可以試下啵
舊 10-28-10, 05:06 PM   #231
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

星期日夠人又有teller,玩trpg啦l
舊 10-31-10, 01:03 AM   #232
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

Areios,聽日去唔去丫?
舊 10-31-10, 01:58 PM   #233
Areios

引用:
Areios,聽日去唔去丫?
已經係BE喇~CCCC
舊 10-31-10, 04:45 PM   #234
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

有冇早啲,哈哈,我啱啱先瞓醒,最快六點到
舊 11-02-10, 03:48 AM   #235
亞利古
God of Gamer
桃太郎~~

3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
想問下d&d 4e本Rule Books係咪得英文同簡體字版?
無繁體版?

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 09:35 AM   #236
Areios

引用:
作者: 亞利古 查看文章
想問下d&d 4e本Rule Books係咪得英文同簡體字版?
無繁體版?
冇繁體版的哦…
舊 11-02-10, 06:27 PM   #237
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

元朗有間新開的BG店叫歷棋村樂
adventurevillage
大家有冇去過?
舊 11-02-10, 11:41 PM   #238
臭氏
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
引用:
元朗有間新開的BG店叫歷棋村樂
adventurevillage
大家有冇去過?
未開已經去過,有咩想討論呢?
臭氏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-10, 02:44 AM   #239
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

我見呢間仲近我自己,臭氐覺得呢間點樣丫?
舊 11-03-10, 07:49 AM   #240
Areios

引用:
睇佢facebook好似好多小朋友去玩咁
舊 11-03-10, 08:23 AM   #241
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

我喺佢飛卜留左個言,仲未覆我丫
舊 11-03-10, 09:32 AM   #242
臭氏
Crazy Gamer

引用:
正在他們籌備開店不久時認識店主
他們現在的方向都是年青人、小朋友比較為主
但遊戲的類型還是全面的
舊 11-03-10, 11:55 PM   #243
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 臭氏 查看文章
正在他們籌備開店不久時認識店主
他們現在的方向都是年青人、小朋友比較為主
但遊戲的類型還是全面的
之前睇介紹唔係話以party game為主的嗎??
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 08:55 AM   #244
臭氏
Crazy Gamer

引用:
作者: sonic 查看文章
之前睇介紹唔係話以party game為主的嗎??
都唔算,比例上佢地light game係比較多既
但你話大路的非party game,如Domion、卡卡城等佢地都齊
咁當然你想要D好重型的,亦都唔係間間BG Cafe都有
舊 11-05-10, 01:09 PM   #245
Areios

之前係唔係有人問過magic o既問題?_?||||(搵唔到添…orz)
舊 11-05-10, 04:37 PM   #246
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

magic?而家重新玩真係要用番幾百蚊先可以玩番!
成本好高!都係玩下bg算啦
舊 11-05-10, 08:54 PM   #247
臭氏
Crazy Gamer

咁trading card game從來都係無底深潭黎既
有人話有興趣,我都會提提佢三思
舊 11-05-10, 09:45 PM   #248
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

除非佢想做職業打deck,周遊列國去比賽,
仲要好勁果隻啦!
舊 11-06-10, 09:37 AM   #249
sonic
Game Master

引用:
作者: Areios 查看文章
之前係唔係有人問過magic o既問題?_?||||(搵唔到添…orz)
改玩LCG吧,TCG太燒錢
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-10, 10:47 AM   #250
Kaiser
God of Gamer
ドウケシ

...tcg同board game始終有一定差異係度,唔可以混為一談

......個人始終喜歡tcg多些......
board game係會到玩好多唔同類型的game,會有新鮮感
但始終俾唔到tcg果種競爭性我... 呢個同香港的board game文化有d關係...

如果係好戰一族,我諗玩tcg俾到的滿足感會大d....

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:40 AM

手機版 | APP版