Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-17, 07:41 PM   #576
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
「GUNDAM VERSUS」 ︱ 2017年7月6日発売 中文版同步

引用:
作者: tao08 查看文章
試過幾次打到中途lag到停左o係度,好似電腦hang機咁

唔好講連大陸,因為一定打唔到
就算係香港都有好多人重用ADSL 8MB上網

就算有啲30MB上網,只要屋企人睇下Netflix個類串流劇,又或者無熄BT打機,都好大機會GG

又有啲用100MB,但唔捨得比錢買啲靚router用,屋企一多人用都會GG

重有啲忍左8MB上網好耐,改左用流動無限plan上網又打機,佢地又唔知流動網絡啲PING大到死,都係GG

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 07-02-17 07:45 PM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 07:50 PM   #577
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: ayane123 查看文章

就算有啲30MB上網,只要屋企人睇下Netflix個類串流劇,又或者無熄BT打機,都好大機會GG

又有啲用100MB,但唔捨得比錢買啲靚router用,屋企一多人用都會GG

重有啲忍左8MB上網好耐,改左用流動無限plan上網又打機,佢地又唔知流動網絡啲PING大到死,都係GG

Sent from my iPhone using Gaforum
所以真係買唔落手,仲有佢成個系列斬左個d機出dlc,買齊可能仲貴過隻game
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 07:54 PM   #578
ayane123

註冊日期: Sep 2003
「GUNDAM VERSUS」 ︱ 2017年7月6日発売 中文版同步

引用:
所以真係買唔落手,仲有佢成個系列斬左個d機出dlc,買齊可能仲貴過隻game

咁同朋友打OK既
間中出大房打下網戰平常心就得

至於DLC我又接受到

就算一個月出兩機$50一機都好

未當比錢打街機囉

你出去打街機,一星期都唔只打$100啦

ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 07:56 PM   #579
sck01
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
出左試玩咁多日,岩先第1次玩左個半鐘
我打日SER,只有第1場lag左1lag,其他都好順
開頭睇人地打覺得速度同FB一樣,但係自己打落先發覺慢過FB幾多下
慢都5係問題,問題係彈速無變慢
有時已經多飛左陣先落地,但總係5知點解會食槍(D槍真係好難睇)
特別係D浮炮,明明係FB/MBON同一情況下都5會食,跟住就中左...
係FB到都玩左過萬場,係E到成個岩岩玩左幾日的新手咁
如果5係玩之前就買左限定數位版,我0願玩番FB算
sck01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 08:01 PM   #580
tao08
Crazy Gamer

引用:
作者: sck01 查看文章
出左試玩咁多日,岩先第1次玩左個半鐘
我打日SER,只有第1場lag左1lag,其他都好順
開頭睇人地打覺得速度同FB一樣,但係自己打落先發覺慢過FB幾多下
慢都5係問題,問題係彈速無變慢
有時已經多飛左陣先落地,但總係5知點解會食槍(D槍真係好難睇)
特別係D浮炮,明明係FB/MBON同一情況下都5會食,跟住就中左...
係FB到都玩左過萬場,係E到成個岩岩玩左幾日的新手咁
如果5係玩之前就買左限定數位版,我0願玩番FB算
d浮游炮我覺得追左好多
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 08:09 PM   #581
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
冇SIDE7
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 08:25 PM   #582
綾風祐希
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
新手表示只是被人打,
不過唔知點解連按 X 都好似冇反應飛唔起
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 08:36 PM   #583
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
d浮游炮我覺得追左好多
因應一鍵落地 所有飛行道具都快左
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 08:46 PM   #584
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我人生第一次打機比人問候就係full boost, 仲要係日本人
其他game同日本人玩得耐, 散場多數都收到答謝訊息, 隻fb只係輸一埸就收到問候

然後我就明點解隻game比人叫動物園
https://twitter.com/VSkrmbot/status/612927167266029568
https://twitter.com/exvsfbfanmebot?lang=ja
前日有場都俾日本人SEND MESSAGE串
不過自己唔岩在先, 唔小心打左自己友

PS3 FB玩左2千幾場, 呢D 事我都試左唔少次
但都未試過俾日本人話

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 10:52 PM   #585
nqm

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
引用:
作者: ayane123 查看文章

都識唔少朋友因為私樓只能硬食低速寬頻,重要係有線,就算插線都唔見好得幾多

自己用網上爬100m連日服8~9成人都係綠至藍線,不過房內間唔中有一兩個人連線係必出error(你會見到佢個連線signal係一格都無)

引用:
d浮游炮我覺得追左好多
oo果隻大劍d浮游炮我覺得重易中過nu, sazabi果d大機,加埋cs cancel,橫特dive boost既高速移動,完全係一部需要nerf下既機

引用:
作者: Hunter 查看文章
前日有場都俾日本人SEND MESSAGE串
不過自己唔岩在先, 唔小心打左自己友

PS3 FB玩左2千幾場, 呢D 事我都試左唔少次
但都未試過俾日本人話
你都算幾好彩,打得fb多發覺有d日本人真係傻傻地

試過team一個人,大家素昧平生,一開波唔郁棄game跟住狂鬧去死廢柴果類

鐘意打日服都係純為個技術水平平均上高d
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 11:01 PM   #586
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
一間房有一個紅或黃,就全部都有影響,
我驗過全藍,唔覺有問題。

細機比較實用,大機多野玩,
3打3 多餘,亂...
2打2 最標準
1打1 d機明顯有強弱

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 11:17 PM   #587
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: nqm 查看文章

試過team一個人,大家素昧平生,一開波唔郁棄game跟住狂鬧去死廢柴果類

呢d打 rank 經常遇到, 應該係為左降級殺新手掛機

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 11:32 PM   #588
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
←wifi痴線佬
屋企搵極都冇lan線,試咗幾場wifi冇lag就繼續wifi算
入場見另外3個有1個紅線必lag,2個紅線就連開場都開唔到
其實點睇自己係咩色線?

引用:
以前一直係旺角幾個場玩, 好少出征
我係由自護屈連邦開始玩, 算係有情意結, 所以依家出得幾爛都會玩下...
以前沙田fun zone有人簽名用赤兵尉,以為係你黎
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 11:56 PM   #589
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
玩左1日
機體性能差太明顯,ASSIST 太糞,某類機死LUR格鬥屈起上屈機既

同埋堆舊機SET得好懶無改野....

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:06 AM   #590
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
完場message話你垃圾,去死,唔好再打機,係FB成日收
真係send埋psn既sms都有幾次
日本仔打機都係燥底

不過隻GAME有左cost over之後,2打2容錯率太低
next之後又不斷將系統愈整愈複雜
2v2一個水平差D已經令成局崩盤
呢個系統太易撻著人把火

今集個boost drive同ass, 熟手左果班已經拉開緊差距
機體平衡,現階段有問題都仲接受到
未係正式發售
問題係正式發售之後會唔會keep住出patch執...
如果只係識出dlc吸錢,隻game應該好快玩完

此篇文章於 07-03-17 12:10 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:26 AM   #591
Hunter

引用:
作者: nqm 查看文章

可能我玩開4X%勝率PLAYER MATCH, 果D 人無咁重視勝負?

佢地自己唔郁棄game反而鬧你咁痴線?

引用:
作者: Blur 查看文章
玩左1日
機體性能差太明顯,ASSIST 太糞,某類機死LUR格鬥屈起上屈機既

同埋堆舊機SET得好懶無改野....
堆舊機完全無改動作
UI, BGM又頽, 其實真係幾無誠意
不過自己係FANS無計, 都要買

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:31 AM   #592
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: HakiK 查看文章
日本仔打機都係燥底

不過隻GAME有左cost over之後,2打2容錯率太低
next之後又不斷將系統愈整愈複雜
2v2一個水平差D已經令成局崩盤
呢個系統太易撻著人把火

今集個boost drive同ass, 熟手左果班已經拉開緊差距
機體平衡,現階段有問題都仲接受到
未係正式發售
問題係正式發售之後會唔會keep住出patch執...
如果只係識出dlc吸錢,隻game應該好快玩完
cost over其實都幾趕客
大細機爆前爆後都要講學問,兩部機O既配搭,戰場上O既觸覺都要敏銳好多
變左partner要求高左好多好多

GVG節奏慢都仲好D
next開始你見到基本上係冇乜單頭戰士會兩個坐埋一齊2v2..因為對面係一齊打開O既實炒硬你

舊 07-03-17, 01:08 AM   #593
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 忍者 查看文章
cost over其實都幾趕客
大細機爆前爆後都要講學問,兩部機O既配搭,戰場上O既觸覺都要敏銳好多
變左partner要求高左好多好多

GVG節奏慢都仲好D
next開始你見到基本上係冇乜單頭戰士會兩個坐埋一齊2v2..因為對面係一齊打開O既實炒硬你
所以落機鋪見到D SEED-D仲係坐滿都唔係無原因
一黎平,
二黎求其三唔識七坐埋一識2V2都無所謂,死先死後無咁大事故,頂多係廢得濟死勁多次
但係死都要時間,又有覺醒保下命仔,節奏慢吞吞
岩哂老年人
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:11 AM   #594
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
果時seed初出已經覺得好快
點知之後越出越快
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:12 AM   #595
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: Hunter 查看文章
堆舊機完全無改動作
UI, BGM又頽, 其實真係幾無誠意
不過自己係FANS無計, 都要買
呢隻根本仲後EXVS, 畫面風格差唔多, 連3d model 都9成照搬, 係手掌明顯細緻左
EXVS本身已經係改差左既Next, 但無奈品牌效應之下仍然會玩...

期望呢個系列比返真.原班底做, 又或者好似龍珠咁比Arc System做

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 02:37 AM   #596
sears
Senior Gamer

PSN  IDwvyern2009
引用:
所以落機鋪見到D SEED-D仲係坐滿都唔係無原因
一黎平,
二黎求其三唔識七坐埋一識2V2都無所謂,死先死後無咁大事故,頂多係廢得濟死勁多次
但係死都要時間,又有覺醒保下命仔,節奏慢吞吞
岩哂老年人
Cost over 完全是用來比機舖賺錢賺更快用
sears 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 08:18 AM   #597
nqm

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
引用:
呢d打 rank 經常遇到, 應該係為左降級殺新手掛機
最慘我只係打Player match
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 10:37 AM   #598
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
新手表示只是被人打,
不過唔知點解連按 X 都好似冇反應飛唔起
如果禁X覺得比單機打電腦明顯反應慢,其實已經係有lag
我網上行間中都係咁, 藍線好似好順但其實輸入延遲好勁。狂禁你又會變左做連續兩次boostdash

引用:
日本仔打機都係燥底
其實今次開房都有得set真劍勝負定新手啦(唔記得以前有冇?), 認真嘅人走去真劍勝負咪算
尋日我入新手場遇個partner淨係行路嘅unicorn 都無燥底,入新手區預左係咁架啦

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 11:00 AM   #599
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
我係覺得五百蚊任玩,重想點?還要是最新系列....

平時打開六蚊一場,你玩100場都回本啦
前兩日玩左十個鐘
我用100mb lan 線,lag機問題不大,20場一場有事,連日本香港台灣都順

對新手唔親切,比人強x好正常,對戰game就係0甘無得一步成仙,人地可能第一集就玩,花時間金錢比你多一千倍

日本仔已經玩到連敵機有幾多殘彈,入格距離都計到,你點追?,除非你係天才

其實係好事,上集就係一個月趕走曬d跟風買game d人

出左game一個月後就會見到大把二手,新手玩唔惦好快就走光

得返識玩的,到時就少好多地雷

此篇文章於 07-03-17 11:18 AM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 11:02 AM   #600
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
過左呢兩日試玩後應該少左好多人買

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 01:05 PM

手機版 | APP版