Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-10-10, 10:33 PM   #26
zerosdf
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
引用:
作者: W!LL 查看文章
就算高Lv過d怪都係唔夠打, 夜晚d怪好勁
係巨神腳度 要避怪 我見到隻好大隻既83LV 怪 前邊有2字 係未算叫做BOSS
zerosdf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 01:14 AM   #27
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
出心心果度真係...仲要同LIEN係山上出心...
呢幕勁惡頂,兩條友望住山下炎上仲係度出心心

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:23 AM   #28
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
真係好玩得好緊要, 玩到停唔到
好鍾意rpg有d勁怪走黎走去

諗住用槍女,但主角俾電腦用會好廢....d正/側/後skill永遠亂用,都唔經下大腦

此篇文章於 06-11-10 02:26 AM 被 ~ViVi~ 編輯。
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:26 AM   #29
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: zerosdf 查看文章
係巨神腳度 要避怪 我見到隻好大隻既83LV 怪 前邊有2字 係未算叫做BOSS
見到大量lv72既海鷗, 好驚

個場景大得好緊要, 就算有箭咀都會蕩失路....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 05:23 AM   #30
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
見到大量lv72既海鷗, 好驚

個場景大得好緊要, 就算有箭咀都會蕩失路....
版圖太大成日唔記得d村民位置
好彩系統識幫我自動clear quests,除左有部份要去搵返個依賴人

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 08:47 AM   #31
RPG之鬼

看見敵人LV有三個位,睇黎有999怪都唔出奇

舊 06-11-10, 12:18 PM   #32
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
過左巨神腳 ...

巨神腳個草原地圖真系令我好有親切既感覺

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Xenosaga同Xenogears都無關聯
不過唔知點解你會見到飛仔、索哈魯同艾莉
仲會係ep3唔知點解見到ヴィルドール
然後唔知點解U-DO會係綠川光配音
仲有田中秀幸

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 07:43 PM   #33
RPG之鬼

剛剛打完褐面……難打到呢
建議大家見敵必殺,我用lv25上去打真係好易死

覺遊戲最大缺點是視點,一去到大混戰時很容易因為視點而死
另外換lockon敵人時可以停一停就會好好多
還有同伴死了之後很多時都不知道條屍係邊
呢方面多翻一d指示會好d

還有遊戲的招式一定要好好善用
亂用的話係好容易死…
另外多利用逃跑後再戰鬥,係平原對班機神兵真係死左唔知幾多次
果度又時不時跑出一大怪……唔去逃跑真係好容易又再係landmark度復活

感覺遊戲一定值9分,如果解決視點問題,要給10分根本是沒有問題

舊 06-11-10, 08:12 PM   #34
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
剛剛打完褐面……難打到呢
建議大家見敵必殺,我用lv25上去打真係好易死

覺遊戲最大缺點是視點,一去到大混戰時很容易因為視點而死
另外換lockon敵人時可以停一停就會好好多
還有同伴死了之後很多時都不知道條屍係邊
呢方面多翻一d指示會好d

還有遊戲的招式一定要好好善用
亂用的話係好容易死…
另外多利用逃跑後再戰鬥,係平原對班機神兵真係死左唔知幾多次
果度又時不時跑出一大怪……唔去逃跑真係好容易又再係landmark度復活

感覺遊戲一定值9分,如果解決視點問題,要給10分根本是沒有問題
真係咁好玩?!

打爆銀馬242星就入隻來玩下。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 09:28 PM   #35
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
真係咁好玩?!

打爆銀馬242星就入隻來玩下。

真係正得好緊要, 希望台灣/香港任記將呢隻中文化, 我會再買

我smg2放埋左一二邊 反而red steel 2間唔中玩下

大乱闘X

此篇文章於 06-11-10 09:30 PM 被 W!LL 編輯。
舊 06-11-10, 09:32 PM   #36
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
巨神腳個草原好正
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 02:04 AM   #37
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
真係正得好緊要, 希望台灣/香港任記將呢隻中文化, 我會再買

我smg2放埋左一二邊 反而red steel 2間唔中玩下
算吧啦
以高橋果D劇本既質素
搞中文化既話個翻譯一定會炒粉

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 08:10 AM   #38
RPG之鬼

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
算吧啦
以高橋果D劇本既質素
搞中文化既話個翻譯一定會炒粉
暫時都沒有甚麼複雜的字眼……以去到褐面的進度
大多數都是主角佢地用好簡單的日文去表達故事
即使是看見未來也沒有玩到好複雜

舊 06-12-10, 10:05 AM   #39
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
玩到出魔法少女

準備返c9由頭行過

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 02:46 PM   #40
~ViVi~

引用:
作者: 魔璃 查看文章
玩到出魔法少女

準備返c9由頭行過
你又係為左佢加入直衝去event?
我而家都要行番果個map

不過佢好弱
其實頭三條友打到爆機都得....但我又唔想用條麻甩佬....
轉左用英雄,但佢少二千血,好好避,但低攻,冇大範圍hate招

舊 06-12-10, 02:52 PM   #41
~ViVi~

引用:
skip
你低lv得滯啦,礦場我見怪就打...到打大佬都好似lv28
同伴死左唔難搵,你會見到附近有條hp bar但係冇血
機神兵其實唔難打wo..開拖前用"機"就已經同普通怪冇分別
成隻game最難打係有漢字名ge怪...好多時都好打過大佬

舊 06-12-10, 03:45 PM   #42
RPG之鬼

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
你低lv得滯啦,礦場我見怪就打...到打大佬都好似lv28
同伴死左唔難搵,你會見到附近有條hp bar但係冇血
機神兵其實唔難打wo..開拖前用"機"就已經同普通怪冇分別
成隻game最難打係有漢字名ge怪...好多時都好打過大佬
剛剛一出電梯又被D漢字怪秒了……
發覺遊戲如果準備好,即使低小小LV都唔緊要,但未準備好就衝實在太容易死
對機神兵成日一混戰就死……

另外個人動態視力不太好,一入混戰,成畫面六、七條hp bar,要搵條冇血既真係有d難度……

覺得呢隻game有時可以死得好不明不白……但複卓時就可以輕易ko對方

依家都係練一練功,完成多d任務先繼續走,撗掂又有landmark傳送,呢個系統真係好正

舊 06-12-10, 04:01 PM   #43
~ViVi~

漢字怪通常冇準備下遇到我都係逃走,之後save好先埋去開拖
同埋平時有冇打齊漢字怪(同自己lv差唔多果d..)?我打到而家都未買過武器,全部都係用佢地跌出黎果d,好鬼勁
防具就一時時,商人果d可能會有一兩件岩用,但大半都係靠打怪跌
我通常係行哂成個map先去event,不過見到打怪得個位數exp就唔會再打,齋行

btw,電腦好唔鍾意同你sm同一隻怪,所以我打每隻都要Z+A集中攻擊

此篇文章於 06-12-10 04:03 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
舊 06-12-10, 04:23 PM   #44
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
XENOSAGA 當時都好似好龐大 GA, 點知.....

不過呢隻真係好似好吸引咁.....
可能為呢隻 GAME 買 2 手 WII XD
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 04:52 PM   #45
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
想問村入面隻機神兵佬點打.. >.>
lv12係咪太低?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 04:54 PM   #46
RPG之鬼

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
漢字怪通常冇準備下遇到我都係逃走,之後save好先埋去開拖
同埋平時有冇打齊漢字怪(同自己lv差唔多果d..)?我打到而家都未買過武器,全部都係用佢地跌出黎果d,好鬼勁
防具就一時時,商人果d可能會有一兩件岩用,但大半都係靠打怪跌
我通常係行哂成個map先去event,不過見到打怪得個位數exp就唔會再打,齋行

btw,電腦好唔鍾意同你sm同一隻怪,所以我打每隻都要Z+A集中攻擊
唔計擔心死機呢個問題,其實隻game覺得不用時常save,因為一死了就係landmark復活

戰鬥我比較喜歡從遠處表示要戰鬥,咁d同伴就會衝過去,然後主角就可以自由使用對前、對側或對背的攻擊,差不多用完這些招後,一般怪唔係死都冇半條命

引用:
作者: aquarius 查看文章
想問村入面隻機神兵佬點打.. >.>
lv12係咪太低?
首先令到party gauge(畫面左上角三格)全部變成藍色,這時同伴身上會有藍線,然後再在浮標移到中央大圓形的指令,再按上或下,直至出現藍色底的三角形出來,跟著再使用chain attack。接著順次序選擇有「崩」,跟著再選擇「轉倒」的招式,最後再來一般攻擊,這樣就可以令黑面受傷。不過要儲party gauge是十分困難,一來不能死同伴(因為要令同伴復活要扣一格party gauge),二來使用指定skill時,畫面會出現按B掣圖示,成功的話就可以令PARTY GAUGE提升。呢段我玩了成半個鐘先搞得掂……所以如果唔一開始使用CHAIN ATTACK,便有排搞了

此篇文章於 06-12-10 05:00 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 05:06 PM   #47
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
唔計擔心死機呢個問題,其實隻game覺得不用時常save,因為一死了就係landmark復活

戰鬥我比較喜歡從遠處表示要戰鬥,咁d同伴就會衝過去,然後主角就可以自由使用對前、對側或對背的攻擊,差不多用完這些招後,一般怪唔係死都冇半條命
me too, 我都係用呢種戰法
個戰鬥系統好鬼正

大乱闘X
舊 06-12-10, 06:16 PM   #48
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
DEL..
蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 06:17 PM   #49
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: zerosdf 查看文章
女主角咁就死左 唔係呀話 有冇人答我 係未真係死左

隻大機神兵 令我復活左大隻佬N次 好彩有20LV既幫手 唔係 晨早就GAME OVER 有乜方法 易打到佢轉倒
...

提示?

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 07:22 PM   #50
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

點解有時打打下d卒會攞到100exp?
*我仲係打緊d LV5~8既怪, 而家LV9

大乱闘X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 06:10 PM

手機版 | APP版