Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-23-12, 08:04 PM   #301
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
Who is SuperBot?

SuperBot Entertainment, Inc. is a fresh, new independent game studio located in way cool Culver City, California. We are an exclusive developer for Sony Computer Entertainment America and are currently in production of a yet-to-be announced PS3 title.

http://www.superbotentertainment.com/

Boot sequence initiated...
https://twitter.com/#!/SuperBotEnt

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 04-23-12 08:15 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-12, 10:12 PM   #302
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://www.appledaily.com.tw/realtim...20424/119737/2
爸爸不買PS3 4歲男童開槍弒父

沙烏地阿拉伯日前傳出一起「子弒父」的人倫悲劇。一名4歲男童,因為爸爸不願意買PlayStation 3主機給他,竟然槍殺爸爸。

當地媒體報導,小男童住在南部吉贊(Jizan),之前就曾要求父親買PS3給他,爸爸回家時卻兩手空空。小男童大失所望,竟然趁爸爸更衣把手槍放下時,一手拿起手槍,近距離向他開槍。男童的父親當場死亡。

目前無法確定這名殺父男童是否因沉迷暴力遊戲而變成暴力狂,但這起案件使得暴力遊戲的問題再次受到關注。許多媒體建議這起案件應該當成「意外」來處理,但也有許多媒體已經替小男孩冠上「沙烏地阿拉伯最年輕的殺人兇手」封號。
為了一台電動,4歲男童竟然開槍射死老爸。翻攝網路

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-12, 11:24 AM   #303
0826使者
Insane Gamer
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
引用:
作者: 名無しさん 查看文章
http://www.appledaily.com.tw/realtim...20424/119737/2

沙烏地阿拉伯日前傳出一起「子弒父」的人倫悲劇。一名4歲男童,因為爸爸不願意買PlayStation 3主機給他,竟然槍殺爸爸。

當地媒體報導,小男童住在南部吉贊(Jizan),之前就曾要求父親買PS3給他,爸爸回家時卻兩手空空。小男童大失所望,竟然趁爸爸更衣把手槍放下時,一手拿起手槍,近距離向他開槍。男童的父親當場死亡。

目前無法確定這名殺父男童是否因沉迷暴力遊戲而變成暴力狂,但這起案件使得暴力遊戲的問題再次受到關注。許多媒體建議這起案件應該當成「意外」來處理,但也有許多媒體已經替小男孩冠上「沙烏地阿拉伯最年輕的殺人兇手」封號。
世界真的需要潔淨嗎....
我覺得暴力喧染吾一定關遊戲事吧

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-12, 11:36 AM   #304
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
Who is SuperBot?

SuperBot Entertainment, Inc. is a fresh, new independent game studio located in way cool Culver City, California. We are an exclusive developer for Sony Computer Entertainment America and are currently in production of a yet-to-be announced PS3 title.

http://www.superbotentertainment.com/

Boot sequence initiated...
https://twitter.com/#!/SuperBotEnt
樓底咁高既辦公室真係好正...就咁睇都覺得舒服

可惜香港唔會有
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-12, 02:05 PM   #305
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: 0826使者 查看文章
世界真的需要潔淨嗎....
我覺得暴力喧染吾一定關遊戲事吧
自古以來人類都係為咗某個目的而進行暴力
肯定唔關遊戲事, 難道中國2千幾年前已經有遊戲機出現?
加上某D國家成日發動襲擊, 看新聞也會被感染的
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-12, 11:04 AM   #306
0826使者
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
自古以來人類都係為咗某個目的而進行暴力
肯定唔關遊戲事, 難道中國2千幾年前已經有遊戲機出現?
加上某D國家成日發動襲擊, 看新聞也會被感染的
根本所有野都有喧染暴力,電影電視卡通漫畫....

另外,我想問一個愚蠢嘅問題
我想問如果將舊ps3啲野過落部新機到
我準備lan線係咩線....
usb?上網lan線,定係?
而且速度會吾會好慢?

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-12, 05:18 PM   #307
僕は夢を見てる?

我今朝同頭先都唔可以用credit card prepay hkpsn, 有冇人知發生咩事?
難得尋日買咗GT5 Spec II, 諗住順手入埋DLC 3
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-12, 05:24 PM   #308
僕は夢を見てる?

引用:
作者: 0826使者 查看文章
根本所有野都有喧染暴力,電影電視卡通漫畫....

另外,我想問一個愚蠢嘅問題
我想問如果將舊ps3啲野過落部新機到
我準備lan線係咩線....
usb?上網lan線,定係?
而且速度會吾會好慢?
睇返之前版友問過應該係普通上網線,但Cat 6會唔會好啲?定係只係cat 5e就唔知了
正確要用cross cable
舊 04-30-12, 02:41 PM   #309
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:

機都未買點沉迷遊戲??
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-12, 02:54 PM   #310
Lure
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
機都未買點沉迷遊戲??
言則是否說是有機會沉迷 PS3 以外的暴力遊戲所致呀!?
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-12, 08:42 PM   #311
Blade
萬年潛水員

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDWAIGUTS
60GB已黃,除在攞去修理之外有無辦法開返,我淨系想要返D SAVE同隻BIO
Blade 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-12, 10:26 PM   #312
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
我想問下PlayStation Move既問題,點解我支Move玩親咩Game都好,開頭好地地,但之後越黎越偏既?

HOD4,B3GS,HOD:Overkill 隻隻都係咁

舊 05-02-12, 12:52 AM   #313
wutoms

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Marco 查看文章
我想問下PlayStation Move既問題,點解我支Move玩親咩Game都好,開頭好地地,但之後越黎越偏既?

http://www.youtube.com/watch?v=-slSamqrt2E

無得解.........
wutoms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 01:03 AM   #314
MTse
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDMTSe
引用:
作者: Marco 查看文章

有冇試過以下方法?

http://www.iwaggle3d.com/2012/03/vid...on-screen.html
MTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 01:33 AM   #315
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
PS Store what happen??

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區

此篇文章於 05-02-12 01:36 AM 被 ALEX CHOW 編輯。
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 01:35 AM   #316
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: MTse 查看文章
試過唔得,另外當想再睇Calibration既時候,佢話搵唔到我支Move,試過熄左支Move再開都係咁
要將個Cam拔左再插先有反應

舊 05-02-12, 03:12 PM   #317
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
雖然我覺得不太可能(任豚玩GK的流言可能性太大)

PS3黃昏與大地鍊金術士 可能會有中文版哦

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 07:33 PM   #318
IVAN~

註冊日期: Apr 2006
唔知係唔係係度問....想請問,

想買個芒有HDMI FOR 打PS3 同XBOX,

唔知大家有無好推薦?

細duel ab無得頂
IVAN~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 11:52 PM   #319
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
想請教一下,剛買了部3d電視,係咪所有藍光播放器(包括ps3)都可以播放3d影碟.
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 12:04 AM   #320
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
想請教一下,剛買了部3d電視,係咪所有藍光播放器(包括ps3)都可以播放3d影碟.
唔係
PS3 要Update System Firmware先得
BD Player 要係有 BD3D logo 先得 (但我唔肯定有冇Brand係可以Update Firmware就睇得)

舊 05-03-12, 10:23 AM   #321
kenny1017
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
大家好, 我昨日終於去sonystyle shop 買左PS3 , 之後仲去先達買左隻 Just cause 2 (灰色盒, plantium 版) , 但回到家發現現唔到, 隻game開始後, 我在個MENU 按start後, 要按手制上的 "O" 去選start game, 但唔知點解無反應, 但上下制又無問題wor, 我用個手制玩其他GAME又無問題, "O" 制係無壞的.

請問是不是行貨機唔對應plantium版的GAME ? 有乜解決方法呢? 希望有師兄明白我個問題啦.

kenny1017 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 11:27 AM   #322
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: kenny1017 查看文章
大家好, 我昨日終於去sonystyle shop 買左PS3 , 之後仲去先達買左隻 Just cause 2 (灰色盒, plantium 版) , 但回到家發現現唔到, 隻game開始後, 我在個MENU 按start後, 要按手制上的 "O" 去選start game, 但唔知點解無反應, 但上下制又無問題wor, 我用個手制玩其他GAME又無問題, "O" 制係無壞的.

請問是不是行貨機唔對應plantium版的GAME ? 有乜解決方法呢? 希望有師兄明白我個問題啦.

按x 看看.....

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 11:28 AM   #323
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
歐美版本會唔會係用X掣黎選擇/決定?
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 11:32 AM   #324
maxlina

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
引用:
作者: kenny1017 查看文章

歐版GAME 好似大多用 X 做"決定", 會唔會係隻GAME有BUGS X 寫錯 O ? (亂估唔好打)
因為之前好似有GAME真係有咁問題,好似係SH:HOMECOMING
再唔係你都係琴日買, 可以帶回間GAMESHOP 比佢地試, 可能真係壞GAME 換比你

我自己亦試過玩 行KILLZONE3, 用HORIPAD 3 TURBO 時入標題面畫十字制已經會不停上下移動,其他GAME個HORIPAD又冇問題 , 只有轉用DS 玩 .
另FD亦試過買了隻GAME, 係XMB出到GAME DISC, 但一入GAME 會ERROR 3XXXXXXX
去買間鋪試完全一樣,最後退回錢比我FD.
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 11:44 AM   #325
kenny1017
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
多謝各位師兄的回答, 我試過用X掣黎選擇, 但都係無反應, 買果個手制有無可能可以玩到呢? 隻GAME買左$158, 如果玩唔到, 我有諗過放左佢, 但如果放比人, 人地玩唔到, 好似又好衰咁, 都唔知點算. 唉/
kenny1017 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Soul Calibur V [已售] enishi 電視遊戲討論版 669 03-13-14 07:50 PM
Soul Calibur [XBLA] 破戒僧 電視遊戲討論版 36 06-28-08 10:01 PM
Soul Calibur 3 neo2046 街機遊戲討論版 156 09-27-06 01:28 AM
Soul Calibur 3 ?? neo2046 街機遊戲討論版 1 02-09-05 06:40 PM

現在的時間是 03:36 PM

手機版 | APP版